Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fun Car - radość z jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Dobra Panowie na razie luz bo zaczyna się tasiemiec.
    Reasumując, w planach mam poszukać autko sensowne blacharsko (za jakieś 6-8k) i zrobić mu tunning osiągów (tak żeby się zmieścić w kwocie 10-15k z zakupem) celem uzyskania 200+ koni.
    Plan B to kupić już zrobione autko.
    Co z tego wyjdzie czas pokaże. Na razie obserwuję portale aukcyjne i może za pół roku będę mądrzejszy i coś się uda kupić wartego zachodu.
    A założenia są takie jak u Alix, mieć mocnego Fun cara do dyspozycji (i może od święta na tor - ale od święta - raczej wesoły dojazd do pracy ).
    Last edited by Gość; 01-07-2014, 22:19.

Comment

Tak jeszcze wracając na sekundę do sedana IVgen ... https://www.hondatuningmagazine.com/...da_access.html
      Można? Można!
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Przeniosłem temat do działu "Na każdy temat".

Ciągnąc temat Fun Cara ostatnio wpadł mi w oko jeden Merc. Nie interesowały mnie wcześniej auta z gwiazdą ale czasami warto poszerzać horyzonty.
        A więc tak, jest długi sedan a nawet coupe bo trzy drzwiowy. Bagażnik słuszny, maska długa jak lubię. Jak to Merc jest przestronny w środku no i generalnie auto z typoszeregu tych konkretnych.

Tak to wygląda (źródło - https://mercedes-w124-coupe.blog.pl/2013/05/30/):

Jest duży, jest ładny i teraz najważniejsze czyli to pod maską. 5l wolnossącej benzyny w układzie V8, 326 koni i 480 Nm, 6 sekund do setki i tylny napęd no i automat. Jak dla mnie starczy żeby banan był. Ile to pali ? Tyle ile się wleje, poza tym kogo to obchodzi .
        Typ o tyle bardziej konkurencyjny od CRXa że bardziej trafia w moje gusta.
        Załączone pliki

Comment

No jak dla mnie idealny jeden z tych jeszcze prawdziwych silników, jakość wykonania nic dodać nic ująć no i ten duch motoryzacji przez duże M, German Style tylko trzeba uważać gdzie się bokiem wchodzi bo rysy będą bolały Ale jazda przednia no i nie trzeba nawet radia włączać Za kultowymi wozami jestem zawsze na tak
          Last edited by Dawid86; 27-07-2014, 21:59.

Comment

Znalazłem jak to leci :

Przyspiesza "swobodnie" .

Comment

Spoko pomysł, sam kiedyś o crx'ie myslałem ale sensowne oferty jeśli chodzi o baze zaczynają sie raczej od 8 kafli w góre z tego ci się orientuje, jak pojechałem za 5 z hakiem oglądać to kolorowo z blachą na nadwoziu nie było nie zerknąłem na progi i podłogę ale pewnie też bez szału.

z kompromisem może być trochę ciężko zależy na ile chcesz go używać do codziennej jazdy. głośno sztywno i nie koniecznie dostaniesz egzemplarz ze wspomaganiem :P
              Last edited by Adi523; 29-07-2014, 15:57.
              Każdy samochód może ładnie wyglądać, wystarczy, że spoczywa w dobrych rękach

Comment

Zamieszczone przez Adi523 Zobacz posta
                nie koniecznie dostaniesz egzemplarz ze wspomaganiem :P
                To akurat nie był by problem i najlepiej bez klimy jak już.

Comment

No to pozostało zyczyć tylko powodzenia w szukaniu I pieniążków oczywiście
                  Każdy samochód może ładnie wyglądać, wystarczy, że spoczywa w dobrych rękach

Comment

Joe miałem przyjemność prowadzić CRX-a 160KM z Vte-kiem, powiem szczerze że jest to świetny pomysł na fan car buda w tym autku jest bardzo lekka więc 160KM daje sobie rade, oczywiście mocy nigdy za dużo ale projekt można zaplanować w czasie Żeby nie było tak że wsiądziesz do rajdówki mającej zaraz 200KM i po pół roku zacznie Ci brakować większy fan będziesz miał zaczynając od mniejszej mocy i rozwijając projekt o kolejne KM
                    Powodzenia
                    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                    sigpic

Comment

Grześ, ja za stary lis jestem i za mocnymi autami jeździłem (miałem) żeby marudzić tak jak piszesz. Mnie interesują już tylko konkrety. Jak już mam wydawać kasę to wolał bym mieć już na starcie dużo i ewentualnie tylko masterować a nie bawić się przez 3 lata z projektem. Z wiekiem człowiek się rozleniwia .

Comment

Zamieszczone przez Adi523 Zobacz posta
                        nie koniecznie dostaniesz egzemplarz ze wspomaganiem
                        Ja mam IV bez wspomagania i akurat chwalę sobie "inność" i "analogowość" tego odczucia

Lekki i mały CRX ma tą zaletę, że odczucie szybkiej jazdy szczególnie na niezbyt równych drogach podrzędnych jazdy 100km/h daje IMO większe wrażenia i respekt niż jazda takim większym Mercem 150km/h, bo masa swoje filtruje i człowiek czuje się jakby mógł wszystko Który to Merc z kolei jest fajny na autostradę bo zawsze masz płynny moment i jest stabilny nawet jak zamyka budzik z niezbyt zdrowymi wartościami
                        . .
                        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zapomniałem że ty już STARY lis jesteś, z naciskiem na STARY A tak na serio to w tak lekkiej budzie 200KM+ to na pewno będą wrażenia, chętnie bym się takim "wehikułem" przejechał
                          Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
                          sigpic

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            daje IMO większe wrażenia i respekt niż jazda takim większym Mercem 150km/h
                            Dokładnie tak jest, ja bym powiedział nawet że z 2-ką z przodu też jest za stabilnie. Tak mają duże auta że nie czujesz jak zapier... . Choć nie powiem, w mojej IX-ce też komfort jazdy przy dużych prędkościach jest na wysokim poziomie jeśli chodzi o stabilność i prowadzenie. Mimo to obydwie perspektywy są bardzo kuszące (CRX i Merc ofc).

Który to Merc z kolei jest fajny na autostradę bo zawsze masz płynny moment i jest stabilny nawet jak zamyka budzik z niezbyt zdrowymi wartościami
                            Ale żeby to czuć i rozumieć to trzeba się "co najmniej" przejechać choć często kończy się to zakupem danego egzemplarza .

Comment

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                              Mimo to obydwie perspektywy są bardzo kuszące (CRX i Merc ofc).
                              No widzisz, czyli masz rozwiązanie, po co kombinować - kup merca na autostradowe przejażdżki i rexa na pozostałe
                              . .

Comment

kup merca na autostradowe przejażdżki i rexa na pozostałe
                                niestety życie nie jest takie piękne. Inaczej miał bym w garażu kilkanaście samochodów .

Nie wiem jak Wam ale mi powyższe jakoś dziwnie kojarz się ze sprawami damsko-męskimi. Tą bym miał na codzień, tamtą bym się czasem przejechał .

Zamieszczone przez grzes41gt Zobacz posta
                                STARY
                                Grzech, ten status na razie zarezerwowany jest dla Syriusza (dobrze że nie czyta bo by było wdu... ).
                                Last edited by Gość; 30-07-2014, 08:47.

Comment

Working...
                                X