Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fun Car - radość z jazdy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
    Trakcja to nie problem, zanim odpalasz auto to smarujesz opony klejem i pasuje .
    Albo ruszać z dwójki jak nie trójki

Comment

Zamieszczone przez Dawid86 Zobacz posta
      Albo ruszać z dwójki jak nie trójki
      Z dwójki do 200KM, z trójki 200-300, ale przy 350 i w odelżonej budzie? No nie wiem czy bez kleju pójdzie? Za to dostęp do slicków ma nieograniczony, cokolwiek by nie zakładał wyjściowo.

Comment

Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz posta
        Z dwójki do 200KM, z trójki 200-300, ale przy 350 i w odelżonej budzie? No nie wiem czy bez kleju pójdzie? Za to dostęp do slicków ma nieograniczony, cokolwiek by nie zakładał wyjściowo.
        Takie auto będzie miało zniżki za hurtowe kupowanie opon a wymiana wraz z tankowaniem

Ale tak naprawę jest ciężko z trakcją a co dopiero na mokrej nawierzchni ??? Pomóc powinna procedura startu ustawiona w ECU
        Last edited by Dawid86; 29-06-2014, 21:51.

Comment

350 kucy w rexie to trakcja raczej od trójki i to pod warunkiem, że założysz semislicki, zakombinujesz szperę (trudny temat w D-serii), auto będzie siedzieć na gwincie i najlepiej od razu usztywnić budę klatką... Takie coś na ulicę na co dzień się raczej średnio nada. Wyprute wnętrze, szelkowe pasy, przelotowy wydech... Tak ekstremalna moc (3x większa niż przewidziana seryjnie) nie może pozostać bez wpływu na trwałość auta, szczególnie, jak ma ono już 24 lata. Nawet jak sam silnik jest zakuty, jest jeszcze cała reszta... Tak swoją drogą, przy takich osiągach ja bym zaczął od klatki - głównie z uwagi na bezpieczeństwo.

Ulicznie to lepiej pójść drogą proponowaną przez Dawid86 i te 220 kucy to naprawdę niemało w tak lekkiej budzie.

hurtowe kupowanie opon a wymiana wraz z tankowaniem
          Opony zdecydowanie, ale z tankowaniem to nie jest źle w stosunku do możliwości. Powiedziałbym, że wręcz bardzo dobrze. Wystarczy zapytać dowolnego posiadacza Miśka Evo czy mocniejszych Subaraków... Nawet jak będziesz ostro cisnął, na publicznej raczej dwadzieścia nie przekroczysz. Na potężne auto do jazdy doraźnej to nie jest wcale źle. Dla porównania, Evo VI Makinnen Edition przy szaleństwach po ziemii Kłodzkiej wzięło koledze prawie 80 na setkę Ja się może już starzeję, ale moje turboD16 ostatnio mi spaliło nawet 9,3 na setkę, ale i tak zwykle w 11-12 się mieszczę nawet jak poszaleję (tylko, że ja mam dużo mniej kucyków)

----------------------------------

Tak jeszcze racjonalnie to hatchy 4gen jest dużo więcej do wyboru niż coupe (CRX) i są tańsze... Nawet można łatwiej znaleźć VTi... Różnica masy to jedynie 20kg. No ale wiem, że Ty hatche niezbyt lubisz Za to są jeszcze sedany które lubisz... choć w Europie nigdy nie posiadały B-serii. Chyba, że się zeswapuje . Mocny sedan IVgen to byłby rodzynek na skalę co najmniej krajową, jak nie europejską.

BTW ja dziś za taką kasę bym szukał raczej S2000, a nie zmodowanego rexa. Keiichi Tsuchiya (aka Drift King) powiedział jasno że to jest auto "most fun to drive" jakie wypuściła Japonia Wiadomo, na prostej na autostradzie rex jak już złapie trakcję to jest zabójca do poziomu co najmniej Porsche i bynajmniej nie chodzi mi tu o Cayenne tylko te "prawdziwe", ale poza tym...

Chociaż 4geny też są niesamowite, nie powiem
          Last edited by Alix; 29-06-2014, 23:17.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Tu jest całkiem fajny projekt na Rotrexie: https://otomoto.pl/honda-civic-type-...C32791585.html
            Niestety to tez pokazuje koszty przy wolnossacych silnikach
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Alix ale mnie chodziło tylko o wymianę opon a nie o spalanie tak zażartowałem

Nawet przy projekcie 220 KM zastanawiam się nad klatką.

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
              Tu jest całkiem fajny projekt na Rotrexie: https://otomoto.pl/honda-civic-type-...C32791585.html
              Niestety to tez pokazuje koszty przy wolnossacych silnikach
              Fajny projekt ale nie ma co ukrywać wszystko jest do zrobienia tylko kosztuje sporo więc jak dla mnie to jak robiłbym autko to bym go nie sprzedawał ponieważ nie odzyska się czasami nawet 50% tego co zostało wsadzone.
              Last edited by Dawid86; 29-06-2014, 23:06.

Comment

ponieważ nie odzyska się czasami nawet 50% tego co zostało wsadzone
                I dlatego całkiem niezłym (o połowę tańszym) pomysłem jest gotowy projekt...

Aczkolwiek ja niby kupiłem projekt "gotowy", to czas pokazał, że na moje wymagania co najwyżej maszynownia, resztę trzeba było dopieścić

Mmm ale ten ufok na kompresorze boski...

Last edited by Alix; 29-06-2014, 23:18.
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  I dlatego całkiem niezłym (o połowę tańszym) pomysłem jest gotowy projekt...

Aczkolwiek ja niby kupiłem projekt "gotowy", to czas pokazał, że na moje wymagania co najwyżej maszynownia, resztę pod moje wymagania trzeba było dopieścić
                  To tak jak ja poprzedni właściciel robił to autko na pokazy i z osiągnięciami na Wojnie Ale ja jednak doszedłem do wniosku, że nie można połączyć dobrego tuningu z dobrymi osiągami i już wyleciał cały sprzęt car audio, inne bajery i też robię go pod moje wymagania
                  Last edited by Dawid86; 29-06-2014, 23:23.

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                    No ale wiem, że Ty hatche niezbyt lubisz Za to są jeszcze sedany które lubisz... choć w Europie nigdy nie posiadały B-serii. Chyba, że się zeswapuje . Mocny sedan IVgen to byłby rodzynek na skalę co najmniej krajową, jak nie europejską.
                    Może jest to jakaś alternatywa na nie exrajdową jednostkę ale chyba znacznie trudniej będzie znaleźć doinwestowaną IMO.

Comment

znacznie trudniej będzie znaleźć doinwestowaną IMO
                      Oj, igła w stogu siana! Ale za to bazy są niedrogie i często mniej sfatygowane bo rzadko męczone przez "parasportowców". W dodatku sedana można znaleźć nie tylko z automatem (znowu coś dla Ciebie?) a nawet... 4WD (trakcja ) !

Last edited by Alix; 29-06-2014, 23:35.
                      . .

Comment

No wersja z 4WD była by dość ciekawa jeśli jest rozkład 50/50

Comment

Nie, jednak CRX jak już.

Comment

To jest dołączany napęd co prawda, ale daje radę nieźle (tu akurat 4gen w wersji shuttle, fuj, ale napęd dokładnie ten sam co w rówieśniku sedanie):

I przenosi do... 400Nm jakby co

Nie, jednak CRX jak już.
                            Każdy tak mówi jak widzi zdjęcia sedana Na ferrari to to nie wygląda Ale w realu widziałem kiedyś zrobionego i wyglądał oj, naprawdę fajnie. Pamiętaj, że na pierwszy rzut oka sedan IX też większości nie rzuca na kolana. Potrzeba złotych felg, Mugen Winga, itd.
                            Last edited by Alix; 29-06-2014, 23:45.
                            . .

Comment

Na żywo widziałem, stoi czasami na pobliskiej stacji ale pordzewiały egzemplarz. Nie jest zły ale jak się bawić to z CRX-em.

Na bazę szukał bym coś takiego jak już.

Comment

I to mi się podoba w starszych samochodach, że projektowano je z dużym zapasem pod względem wytrzymałości materiałów

Na żywo widziałem, stoi czasami na pobliskiej stacji ale pordzewiały egzemplarz. Nie jest zły ale jak się bawić to z CRX-em.

Na bazę szukał bym coś takiego jak już.
                                https://otomoto.pl/honda-crx-C32951168.html
                                No silniczek D16ZC1 jest spoko widać ale i tak trzeba by było go zweryfikować silnik musi być w dobrej kondycji nie ma co ukrywać.
                                Last edited by Dawid86; 29-06-2014, 23:53.

Comment

Working...
                                X