Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy obejrzeliście już film "Plandemia", który pokazuje, jak nas oszukali?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
    Wszyscy domagaja sie wolnosci wypowiedzi, ale malo kto odpowiedzialnosci za gloszone poglady. Teraz mozna publikowac dowolne glupoty, bez ponoszenia zadnych konsekwencji za skutki wywolane tymi bredniami.
    Wiesz, wolność wypowiedzi jest bardzo ważna, a jeśli chcesz oceniać, to tak jak w sądzie, wysłuchujesz dwóch stron, zbierasz dowody, fakty, wysłuchujesz opinii biegłych, rzeczoznawców, a dopiero potem oceniasz i stwierdzasz, czy ktoś mówi prawdę czy nieprawdę.. tak to działa i moim zdaniem jest to prawidłowe. Nie można od razu skreślać czyjejś wypowiedzi, przekreślać poglądów, bez uprzedniej weryfikacji, jeśli oczywiście nie jesteś w danej dziedzinie ekspertem i sam potrafisz obalić czyjąś tezę.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
      Idąc tym tropem to każdy kto ma odmienne zdanie niż np. Ty Stachu jest mniej inteligentny?
      Ok. powinienem napisać inaczej myślący. Niech będzie, że osoba inteligentna to taka która korzysta z poważnych źródeł, a taka która bazuje na innych źródłach to inaczej myśląca. Tak jak napisałeś, każdy ma swój rozum i odbierze to jak uważa, tutaj jednak nie chodzi o wymianę oleju , tylko o życie ludzi.

Comment

Wiesz, życie ludzi to też upadłości firm, załamanie gospodarki, bieda a nie tylko zdrowie. Znajomy właśnie wrócił z Hiszpanii (ma tam swój jacht w kurorcie). Mówi, że to jest niewyobrażalne co się dzieje- hotele są ZAMKNIĘTE, restauracje zamknięte ilość ludzi to jakieś 5 % względem zeszłych lat. Ludzie od pół roku siedzą na 80% wynagrodzenia a teraz przechodzą na bezrobocia - to też jest życie. Na to bezrobocie ktoś będzie musiał płacić (Państwo) a biznesy padną. Jeśli chodzi o mnie to jestem gdzieś pomiędzy autorem a tymi co tu krzyczą na autora. Za dużo mam głupich przypadków w gronie bliskich żeby tak w to wierzyć jak opisują w tv. Jeden przykład- u mojej drugiej połówki w pracy 2 osoby z drugiej zmiany pozytywny test. Osoby te dzień w dzień chodziły po biurach, produkcji, dziale logistyki. Domyślasz się jak wyszły testy pozostałych 50 pracowników wytypowanych przez sanepid jako osoby bliskiego kontaktu? Odpowiem Ci tak strasznie zaraźliwy wirus nie wyszedł u nikogo więcej. Więc co o tym sądzić? Kłamią testy czy media o strasznej zarazliwosci? Takich przykładów mam jeszcze 3 w gronie znajomych, między innymi "ognisko rodzinne".

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Wszystko fajnie dopóki kogoś z nas lub naszej rodziny to nie dotknie.

Comment

Problemem tej choroby nie jest zakaznosc jakas wybitna, bo ta jest przecietna, nie wieksza niz grypy czy setki innych infekcji, jak widac na powyzszym przykladzie. Problemem jest jedynie... smiertelnosc. A tam gdzie malo zakazen to i mniej zgonow, prosta kalkulacja. Ebola tez nie jest jakos mega zarazliwy... ale za to jaki skuteczny! U mnie w pracy tez wymazy u ogromnej wiekszosci ujemne, zakazen potwierdzonych moze kilkanascie... a jednak 2 osoby juz zmarły na COVID, trzy ledwo wyszly z koniecznoscia hospitalizacji i tlenoterapii. Okno falszywie ujemnego wyniku jest duze. Masa zakazonych "przecieka" przez testy.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
              Wszystko fajnie dopóki kogoś z nas lub naszej rodziny to nie dotknie.
              A z tym się zgadzam jak najbardziej.

Comment

Jeden przykład- u mojej drugiej połówki w pracy 2 osoby z drugiej zmiany pozytywny test. Osoby te dzień w dzień chodziły po biurach, produkcji, dziale logistyki. Domyślasz się jak wyszły testy pozostałych 50 pracowników wytypowanych przez sanepid jako osoby bliskiego kontaktu? Odpowiem Ci tak strasznie zaraźliwy wirus nie wyszedł u nikogo więcej. Więc co o tym sądzić? Kłamią testy czy media o strasznej zarazliwosci?
                No to tylko pogratulowac szczescia. Z drugiej strony sa udokumentowane przypadki ze jedna osoba zarazila kilkanascie/kilkadziesiat innych. I jesli zidentyfikujesz jednego zarazonego, to nie wiesz czy on juz nikogo nie zarazi (zarazil) czy kilkanascie kolejnych osob. Ale wyciaganie na temat takich przypadkow wnioskow ze testy KLAMIA jest sporym naduzyciem i jednak nieodpowiedzialnoscia. Testy (kazde w zasadzie) beda dawac czesciowo zafalszowane wyniki, trzeba sie z tym po prostu pogodzic (jak chcesz zrozumiec dlaczego poczytaj o metodologii PCR, o wnioskowaniu bayesowskim, itp). Pisalem juz - sytuacja jest nowa i skomplikowana, NIKT nie ma recepty na to jak sobie z tym poradzic i normalne jest ze popelniane sa bledy. Ale sugerowanie ze to spisek, jakies zamierzone dzialanie majace na celu szkodzenie komukolwiek, to czysta paranoja.
                A z drugiej strony zeby ograniczyc (przynajmniej czesciowo, ale zawsze oznacza to zachowane czyjes zycie lub zdrowie) transmisje wirusa wystarczy stosowac sie do kilku wzglednie prostych i jednak malo uciazliwych kwestii: noszenie maseczek, zachowanie dystansu, unikanie (w miare mozliwosci) skupisk ludzkich, i zaszczepienie sie jak juz odpowiednie srodki beda dostepne.

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  U mnie w pracy tez wymazy u ogromnej wiekszosci ujemne, zakazen potwierdzonych moze kilkanascie... a jednak 2 osoby juz zmarły na COVID, trzy ledwo wyszly z koniecznoscia hospitalizacji i tlenoterapii.
                  To jest najgorsze, bo nie wiadomo na kogo może trafić.. dlatego powinniśmy się pilnować, ale niestety gospodarki też nie możemy zatrzymać.. każdy musi jeść, a żeby jeść, trzeba pracować. Pamiętacie kolejki o północy, pod sklepami w marcu, gdzie do takiego Lidla mogło wejść max. 15 osób ? Ile ludzie by tak jeszcze wytrzymali? Musimy nauczyć się z tym niestety żyć.

zaszczepienie sie jak juz odpowiednie srodki beda dostepne.
                  Oby nie takimi szczepionkami jak w Indiach... Ile lat trwa opracowanie szczepionki ? Chciałbyś teraz już się zaszczepić niesprawdzoną szczepionką za którą nikt nie bierze odpowiedzialności ?
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  Coś na temat olejów..

Comment

Ale wyciaganie na temat takich przypadkow wnioskow ze testy KLAMIA jest sporym naduzyciem i jednak nieodpowiedzialnoscia. .
                    Gdzie coś takiego napisałem? Widzisz na końcu zdania znak zapytania?

Ale sugerowanie ze to spisek, jakies zamierzone dzialanie majace na celu szkodzenie komukolwiek, to czysta paranoja.
                    Sugeruję coś takiego? bo nie zauważyłem.

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      Chciałbyś teraz już się zaszczepić niesprawdzoną szczepionką za którą nikt nie bierze odpowiedzialności ?
                      ale ktos Ci to proponuje?

Comment

A z drugiej strony zeby ograniczyc (przynajmniej czesciowo, ale zawsze oznacza to zachowane czyjes zycie lub zdrowie) transmisje wirusa wystarczy stosowac sie do kilku wzglednie prostych i jednak malo uciazliwych kwestii: noszenie maseczek, zachowanie dystansu, unikanie (w miare mozliwosci) skupisk ludzkich
                        O to chodzi. Tak funkcjonuję od marca dla swojego i innych dobra. Trochę mnie wirus zmasakrował finansowo więc chociaż w ten sposób mogę mu się odwdzięczyć.

Comment

ale ktos Ci to proponuje?
                          Na razie jak wiadomo wszystkim, nikt nie proponuje, ale kto wie co będzie za jakiś czas.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          Coś na temat olejów..

Comment

Sugeruję coś takiego? bo nie zauważyłem.
                            Napisales "Klamia testy czy media o straszliwej zarazliwosci?" To jednak ktos ma niecne zamiary wzgledem Ciebie. Albo testy, albo media

Comment

Napisales "Klamia testy czy media o straszliwej zarazliwosci?" To jednak ktos ma niecne zamiary wzgledem Ciebie. Albo testy, albo media
                              Zapytałem a nie stwierdziłem. Widzisz różnicę?

Comment

Zapytałem a nie stwierdziłem. Widzisz różnicę?
                                Pod wzgledem formalnym, na dokladnie tak sformulowane pytanie ("Klamia testy czy media o straszliwej zarazliwosci?"), mozliwe odpowiedzi sa dwie:
                                1. Testy
                                2. Media o straszliwej zarazliwosci
                                Byc moze miales co innego na mysli, ja to odczytalem doslownie

Comment

Working...
                                X