Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ja też finalnie skończyłem na PZU za 3200, nic taniej nie znalazłem.... wartość 61 tys.
    W zeszłym roku też PZU, wart. 69, składka 2700.

Comment

• No to widzę, że prawie identycznie. Z rankomatu w Link4 zaproponowali mi 4600
      Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        ja też finalnie skończyłem na PZU za 3200, nic taniej nie znalazłem.... wartość 61 tys.
        W zeszłym roku też PZU, wart. 69, składka 2700.
        Tym bardziej podziwiam kunszt poleconej mi pani z salonu Skody która mi zrobiła wymaganego przez leasingodawcę fulla za 2700 przy wartości 73000 :O

Zamieszczone przez PeGie Zobacz posta
        No to widzę, że prawie identycznie. Z rankomatu w Link4 zaproponowali mi 4600
        Nie przebijesz mnie. Mi broker zaproponował PZU za 10.000 przy wartości 73000

Comment

• Stawka zależy też skąd jesteś, w wawie kroją najbardziej....

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
            Stawka zależy też skąd jesteś, w wawie kroją najbardziej....
            Tym bardziej podziwiam moja panią bo ja z Wawy Tu zawsze najwyższe stawki były. Dlatego wiele osób mieszka tu ale się nie melduje i nie rejestruje aut, żeby nie płacić więcej. No ale kij ma dwa końce. Jak koleżance w Ożarowie ukradli spod domu nowego Outlandera, to nie było komu prowadzić śledztwa. Komisarz z ożarowskiej policji, powiedział, że ma (powiedzmy, nie pamiętam, chodzi o przykład) 10 osób, bo zameldowanych jest w Ożarowie 20.000 mieszkańców. A mieszka de facto 40.000 i powinien mieć dwa razy więcej...

Comment

• U mnie niestety dochodzi zwyzka za moja druga polowke ktora dopisalem do dowodu rejestracyjnego i ostatnia przecierke na parkingu w jej wykonaniu a ona niestety nigdy nie miala na siebie sanochodu wiec tez to mozr miec wplyw na cene
              Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                Tym bardziej podziwiam moja panią bo ja z Wawy Tu zawsze najwyższe stawki były. Dlatego wiele osób mieszka tu ale się nie melduje i nie rejestruje aut, żeby nie płacić więcej. No ale kij ma dwa końce. Jak koleżance w Ożarowie ukradli spod domu nowego Outlandera, to nie było komu prowadzić śledztwa. Komisarz z ożarowskiej policji, powiedział, że ma (powiedzmy, nie pamiętam, chodzi o przykład) 10 osób, bo zameldowanych jest w Ożarowie 20.000 mieszkańców. A mieszka de facto 40.000 i powinien mieć dwa razy więcej...
                Pan Komisarz to może sobie pogadać. Od dłuższego już czasu nasza policja boryka się z niedowymiarowaniem funkcjonariuszy mimo, że jest ogrom wolnych etatów. Szczerze mówiąc nie dziwię się skoro zabrali praktycznie wszystkie zachęcające do pracy przywileje i płacą grosze.. Wyżalić to niech się żali do przełożonego albo listy do ministra pisze, a nie do obywatela, któremu powinien pomóc.

Zresztą kto chciałby meldować się w tymczasowym mieszkaniu, bo np. za pół roku znowu przeprowadzka? Tylko zbędne koszta. Co innego jak ktoś ma już swoje, kupione. Wtedy powinien być zameldowany i przerejestrować auto. Druga strona medalu jest taka, że ubezpieczyciele podnoszą cenę niewspółmiernie. Chociaż z tego co widzę to większość osób, które mają auto w stolicy płaciły około 3200 za ten rok. I ja tyle zapłaciłem chociaż mam auto zarejestrowane na Podlasiu . Zatem nie widzę różnicy...

Comment

• na kolejny rok będzie Generali tym razem..... Nastawienie z mojej strony takie sobie, ale wiem jedno never ever PZU
                  www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
                    na kolejny rok będzie Generali tym razem..... Nastawienie z mojej strony takie sobie, ale wiem jedno never ever PZU
                    Z jakiego powodu?

Comment

• Likwidacja szkód w PZU. Jak słyszysz od lat, że likwidacja trwa miesiącami to niestety zachęcające to nie jest.
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
                        Likwidacja szkód w PZU. Jak słyszysz od lat, że likwidacja trwa miesiącami to niestety zachęcające to nie jest.
                        Hmm, ja nigdy nie miałem problemu. Szybę wymienili jeszcze tego samego dnia.. Jak strzeliłem sarenkę to również równowartość auta w ciągu 30 dni dostałem. Zgodnie z warunkami.
                        Za to problemy z odmowami z AC miewałem z MTU i Generali, na dodatek w obu przypadkach sprawy nie były załatwiane w 30 dni tylko w prawie 60 (pierwsza odpowiedź ubezpieczyciela), a później jeszcze odwołania, reklamacje, bla, bla, bla, dlatego omijam szerokim łukiem..

Ale wiadomo, każdy ma inne doświadczenia i wybiera to, co wg niego najlepsze .

Comment

• Na kolejny rok wziąłem z pakietu dilerskiego Ergo Hestia 2485zł. Bez wkładów własnych itp.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Comment

• To drugie ubezpieczenie czy trzecie? Przy jakiej wartości samochodu? Bo cena bardzo miła

Comment

• ja tam nigdy nie miałem problemów, a tym bardziej z PZU...
                              co najwyżej z wysokością kwoty ale to dotyczy wszystkich towarzystw...

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                                To drugie ubezpieczenie czy trzecie? Przy jakiej wartości samochodu? Bo cena bardzo miła
                                Tak drugie ubezpieczenie. Wartość auta 68tyś. Z Link4 cena była podobna ale były wkłady własne itp.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                                X