Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No to ładna cena. Zwłaszcza jak na stolicę. Mój drugi pakiet dealerski w PZU był za 3700. Do przyjęcia ale znalazłem taniej. Link4 to niby teraz taka tania marka PZU, ale jakoś nie mogę się do nich przekonać z AC. Owszem, OC miałem długie lata w Linku ale Ac... Zresztą, w moim leasingu nie chcą ubezpieczeń directowych.

Comment

• Hej, u mnie Ergo Hestia, pakiet Hestia 7 (ubezpieczenia dwóch samochodów, mieszkania, oraz OC cywilne). Civic Tourer Sport - pierwsza rejestracja 2015, całość - 2,4k zł. Wartość auta 62k, AC - wariant ASO, bez wkładu własnego, assistance 500km Polska, 250km Europa, ochrona zniżek na AC, OC, szyby, OC full, NNW. Rejestracja auta - miasto 40k mieszkańców.

Standardowa zniżka od ubezpieczyciela -10%

Comment

• Mam pytanie może ktoś z was wie coś na ten temat.
        Kupiłem samochód dla syna i mam zamiar zarejestrować i ubezpieczyć go na siebie i syna , honda zarejestrowana na żonę i na mnie i teraz moje pytanie czy jeżeli syn zrobi szkodę to ja oczywiście tracę żniszki ale czy żona też,czy ja muszę darować moją część hondy żonie aby żona nie straciła zniżek

Comment

• Na zdrowy rozsądek w wypadku szkody auta syna zniżki traci syn i ty, żona nie ma nic do tego auta - i o ile żona ma wyższe zniżki, to nie powinno to wpłynąć na koszt ubezpieczenia hondy.

Comment

• Ubezpieczenie: drugi pakiet dealerski w PZU 2573 zł. Pierwszy pakiet wynosił 2300 zł także w PZU, a więc biorąc pod uwagę podwyżki ubezpieczeń, to nie jest źle.

Comment

• Ale jaki masz zakres i jaką wartość auta? Bo cenę masz genialną. Mi drugi pakiet PZU zrobiło na 3700, stargowałem na 3500.... i wziąłem fulla w Warcie za 2700

Comment

• Wartość auta wg PZU to 67 800 zł (nie podnosiłem, bo mam GAP-a), poza tym pełen pakiet OC, AC (części serwisowe, bez udziału własnego), NW, Pomoc w drodze.

Comment

• Ochrona zniżek? Autoszyba? Czy bez takich rzeczy.

Comment

• Sprawdzę, nie mam pod ręką umowy.

Comment

• No OK, ja miałem wartość 73.000, ale to i tak nie usprawiedliwia takiej różnicy. Miasto może? Bo moje najgorsze z możliwych:/

Comment

• Compensa - pełen pakiet AC/OC - 2279 PLN - ubezpieczenie prawie jak GAP

Comment

• @chromaticall
                          Które miasto? Bo mi broker powiedział, że najwyższe stawki są za Wrocław.
                          Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                          Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Ja jestem z Wrocławia i miałem 3200
                            Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Hehe, pewnie każdy broker mówi, że jego miasto najdroższe. W końcu to kasa. Myślałem że moja Warszawa najdroższa, bo tu najwięcej Japońców odjeżdża. No... i tak mi brokerzy mówili
                              3200 dealerski trzeci czy drugi? Jak drugi to nie tak źle. Jak trzeci to faktycznie sporo. Auto ma juz przecież sporo niższą wartość.
                              Ja miałem przy zakupie ok 2600 dealerskiego z wartością fakturową 81200. Po pierwszym roku dealerski był 3700 z wartością auta 73000. No i nie wziąłem tego. Ciekawe ile mi zaśpiewają za trzecim razem...

Comment

• 3ci ale w 2 roku moja połówka przytarła gościa na parkingu... tak czy siak myślałem, że przez to będzie więcej. Drugi miałem 2900 jak dobrze pamiętam
                                Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Working...
                                X