Zamieszczone przez pawcio-203
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spalanie w Civic XI generacji
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaAle pewnie większość to trasy? Wynik rewelacja, jak na 182KM.
Comment
-
Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz postaNa codzień do pracy 5km, a poza tym to jakieś wyjazdy okazjonalne. Rzadko jeździłem bo zrobiło się ciepło i motocyklem śmigam. Varadero 1000cm3 spali mi więcej niż Civic
Comment
-
Wszystko się zgadza wyjazdy na trasy są kilkukrotne w roku, każdy z nas w przybliżeniu robi 70 procent przebiegu w mieście, przy takiej dynamice i spalaniu silnika 11 civica, miasto to bajka jeżdżąc nim
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkzawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Witam
już bez wstawiania dokumentujących fotek powiem tak przejechałem prawie 3000 kilometrów tankowałem raz w tygodniu za każdym razem albo 20 litrów albo niecałe 20 litrów (400 kilometrów) dodam że komputer i dystrybutor po podzieleniu pokazywał to samo (nie będę tego więcej kontrolował) oznacza to że w różnych warunkach drogowych różnym dociskaniem pedału gazu i tylko w warunkach miejskich spalanie to 5 l/100 i jestem z tego zadowolony... dodam że to była normalna jazda bez próby uzyskania jak najmniejszego spalania
Comment
-
UWAGA:
Co do tematu o spalaniu to na pewno zajda tutaj jakieś zmiany. Temat pisany jest od grudnia 2022 gdy w PL było dostępne paliwo E5 czyli do 5% (etanolu "wódki zanieczyszczonej") O 1.01.12023 mamy już bimber w postaci 10% E10. Czyli osiągi spadają i spalanie wzrasta. Wiec aktualne wynik będą nieco większe niż rok temu.
Więc kupując 1L czystej beny jest tyko 90%
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz posta140 tempomat 25C, pełne obłożenie bagażnika i tyłu, 5.9 z 440km autostradą.
Trasa Kraków - Nowy Targ = ~6,5 litra
Powrót Nowy Targ - Kraków= ~5.9 litra
Comment
-
Spalanie w Civic XI generacji
Nie ma bata jak byś powiedział 7,5 lub 8.0 l to tak bez jaj mocy nie oszukasz w średniej spalaniu tak ale nie na samej autostradzie…..
Non stop ćwiczę A4 wiec proszę bez takich cyferek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkzawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
właśnie wróciłem z wakacji (przejechałem jakieś 1800 kilometrów) i co do spalania autostradowego czy na drodze szybkiego ruchu mam czytelny obraz czyli konkretne wartości i tak jadąc max. do 120 spalanie oscylowało w przedziale 5,6 - 6,2 , jadąc 130 do 150 spalanie od 6,3 do 6,8 można powiedzieć że między prędkościami 120-130 nic się nie działo tak około 6,3 a żeby wzrosło do 6,8 jadąc 140-150 potrzeba sporo czasu i przejechanych kilometrów ... nie pamiętam już tak dokładnie ale to wartości porównywalne z X-gen jadąc 140-150 pił ok. 6,5-7 litrów uważam biorąc pod uwagę bardzo dobre wartości spalania w mieście te wyniki są świetne, kolega corollą cross nie był już tak zadowolony szczególnie po rozładowaniu akumulatora
Comment
Comment