Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w Civic XI generacji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
    Jazda zgodna z przepisami, komputer w civicu 4,7, a matematyka 5,1.
    Ale pewnie większość to trasy? Wynik rewelacja, jak na 182KM.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
      Ale pewnie większość to trasy? Wynik rewelacja, jak na 182KM.
      Na codzień do pracy 5km, a poza tym to jakieś wyjazdy okazjonalne. Rzadko jeździłem bo zrobiło się ciepło i motocyklem śmigam. Varadero 1000cm3 spali mi więcej niż Civic
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
        Na codzień do pracy 5km, a poza tym to jakieś wyjazdy okazjonalne. Rzadko jeździłem bo zrobiło się ciepło i motocyklem śmigam. Varadero 1000cm3 spali mi więcej niż Civic
        To ja nie wiem jak Ci się udało zejść do tak niskiego spalania.. ale to świadczy o tym, że ten silnik jest "the best".. są osiągi i jest fajne spalanie, jak się chce.. Varadero 1l, spory motocykl, swoje musi wypić
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• Ładny wynik, mój rekord z trasy na odcinku trochę ponad 70km i cały czas prędkość na tempomacie 100km/h to wynik 5.1l
          Blog o fotografii, filmowaniu i sprzęcie – poradniki, recenzje, testy aparatów i kamer, inspiracje dla twórców. Odkryj świat obrazu i technologii razem z nami!

Comment

• 140 tempomat 25C, pełne obłożenie bagażnika i tyłu, 5.9 z 440km autostradą.

Comment

• Wszystko się zgadza wyjazdy na trasy są kilkukrotne w roku, każdy z nas w przybliżeniu robi 70 procent przebiegu w mieście, przy takiej dynamice i spalaniu silnika 11 civica, miasto to bajka jeżdżąc nim

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
              zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

• Ja jeżdżę głównie trasy prawie 90% to drogi szybkiego ruchu ale nie widziałem innej ciekawej opcji w tym przedziale finansowym a diesla nie chciałem bo czort jeden wie co będzie za kilka lat, wydasz kasę i może być problem by sprzedać.

Comment

• Pokonałem tym pojazdem dwa razy trasę 900km. Dusiłem tak licznikowe 180-190, 9,6l/100 przekroczyć nie chciał. Dobry wynik jak na pojazd konsumujący benzynę. W mieście przy normalnym użytkowaniu 5,8 - 6,2

Comment

• Witam

już bez wstawiania dokumentujących fotek powiem tak przejechałem prawie 3000 kilometrów tankowałem raz w tygodniu za każdym razem albo 20 litrów albo niecałe 20 litrów (400 kilometrów) dodam że komputer i dystrybutor po podzieleniu pokazywał to samo (nie będę tego więcej kontrolował) oznacza to że w różnych warunkach drogowych różnym dociskaniem pedału gazu i tylko w warunkach miejskich spalanie to 5 l/100 i jestem z tego zadowolony... dodam że to była normalna jazda bez próby uzyskania jak najmniejszego spalania

Comment

• UWAGA:
                      Co do tematu o spalaniu to na pewno zajda tutaj jakieś zmiany. Temat pisany jest od grudnia 2022 gdy w PL było dostępne paliwo E5 czyli do 5% (etanolu "wódki zanieczyszczonej") O 1.01.12023 mamy już bimber w postaci 10% E10. Czyli osiągi spadają i spalanie wzrasta. Wiec aktualne wynik będą nieco większe niż rok temu.

Więc kupując 1L czystej beny jest tyko 90%
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez Someone2022 Zobacz posta
                        140 tempomat 25C, pełne obłożenie bagażnika i tyłu, 5.9 z 440km autostradą.
                        100-120 na liczniku, pełna lampa w słońcu = klimatyzacja non stop, bagażnik załadowany plus bagaznik rowerowy z dwoma rowerami
                        Trasa Kraków - Nowy Targ = ~6,5 litra
                        Powrót Nowy Targ - Kraków= ~5.9 litra

Comment

• Spalanie w Civic XI generacji

Nie ma bata jak byś powiedział 7,5 lub 8.0 l to tak bez jaj mocy nie oszukasz w średniej spalaniu tak ale nie na samej autostradzie…..
                          Non stop ćwiczę A4 wiec proszę bez takich cyferek

zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

• Ja co prawda nie ćwiczę na A4, ale nie mam powodów aby nie wierzyć powyższym cyferkom, ani jednym, ani drugim....ani trzecim, czy innym.

Comment

• właśnie wróciłem z wakacji (przejechałem jakieś 1800 kilometrów) i co do spalania autostradowego czy na drodze szybkiego ruchu mam czytelny obraz czyli konkretne wartości i tak jadąc max. do 120 spalanie oscylowało w przedziale 5,6 - 6,2 , jadąc 130 do 150 spalanie od 6,3 do 6,8 można powiedzieć że między prędkościami 120-130 nic się nie działo tak około 6,3 a żeby wzrosło do 6,8 jadąc 140-150 potrzeba sporo czasu i przejechanych kilometrów ... nie pamiętam już tak dokładnie ale to wartości porównywalne z X-gen jadąc 140-150 pił ok. 6,5-7 litrów uważam biorąc pod uwagę bardzo dobre wartości spalania w mieście te wyniki są świetne, kolega corollą cross nie był już tak zadowolony szczególnie po rozładowaniu akumulatora

Comment

• Mam pytanie jaka wersje masz i czy bardzo było auto obciążone [emoji56]

Comment

Working...
                                X