Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy aby na pewno XI to dobry wybór?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Terminy odbioru aut z przedsprzedaży

Ale
    Tutaj konkurencji nie szukamy to rozmowa tylko i wyłącznie Hondziazy Civicami bez żadnej konkurencji nie trzeba szukać innych marek bo i tak dla nas Poprostu nie ma konkurentów
    Sporo Osób czeka z cierpliwością na ten model 11 i nie potrzebuje rozmowy o innych marka jak Honda

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Last edited by rob1986; 14-09-2023, 18:42.
    zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Ok, w tym sensie racja

Comment

Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
        W kwestii komfortu w sedanie 8,jezdziłem 10 lat to wiem.
        Komfort w środku , dodatki wyświetlacze komp,to ufo bije bo na głowę.
        Kwestia jazdy to fakt auto wygodne ,ale nie ma co wpadać w super euforię,glośne przy większych prędkościach,ale tu akurat ufo też zbyt ciche nie jest.
        Największym problem sedana w 8gen to zbyt miękkie zawieszenie,szybsze mocniejsze łuki trzeba było mocno uważać,bo tył lubił myszkować.

Jeździłem często na mazury,pewna droga krajowa,odcinek ok 30km ,nie dało się tam jechać szybciej niż 80km/h,bo tył auta tak dobijał na "pofalowanych" fragmentach drogi ,że waliło w odboie,że aż szok.
        Teraz jeżdże 6 lat ten odcinek,fakt na belce z tyłu,ale 120km/h nie jest żadnym problem.
        Mam na myśli długie proste odcinki tej trasy.

Jedno jest pewne,jeżdziłem 8gen 10 lat, 11 gen tylko 100km na jazdach próbnych,ale w kwestii szeroko pojętego komfortu to przepaść.
        dzięki za te słowa, podobnie myślę i podobne mam doświadczenia (nawet w sensie mazurskich dróg)
        8gen sedan to taki trochę peżotsreżot (ze komfortowy, lekko pontonowaty itd) ale peżot sie lepiej prowadził jak dla mnie...

Myśle,że Twój sedan to nie jest już auto którym ja jeździłem ,15 lat to wytłucze każde auto,rozumiem,że oprócz tego ,że pewny przebieg to i właściciel serwisował wszystko e?
        i tu sie podpisze bo auto z przebiegiem ponad 170tys.km niestety... nie dorówna nawet takiemu samemu z przebiegiem niższym o 150tys. i wątpię by ktoś wymienił całe zawieszenie...

Zamieszczone przez rob1986 Zobacz posta
        Poprostu rozwazamy i dyskutujemy czy wart jest czekania na odbiór AŻ ponad rok….
        rozważaliśmy coś innego.... ale w tym aspekcie akurat się częściowo zgadzam...
        ja bym nie mógł czekać (i byc skazanym na brak gwarancji ceny) ale są ludzie co mogą i nawet jest im to na rękę (życie, ekonomia, plany)
        sam kolego czekasz (pewnie na accorda 11????) i jak rozumiem okazyjnie sprzedałeś civic póki trzyma cenę - to zrozumiale...

Byłem na etapie ,co dalej z autem syn podrósł,raczej nie będzie z nami już jeździł na wakacje,dobry czas na sprzedaż,bo auta trzymają cenę.
        Do 11 gen byłem nastawiony sceptycznie jak ją ogladałem w necie ,zobaczyłem na żywo,pojeździłem i tak warto
        To samo o u mnie... sceptycznie, nawet negatywnie o wnętrzu się wyrażałem tutaj na forum...
        Pomacałem w salonie, pojeździłem na żywo...

Podsumowując - choć znam 11gena z obcowania osobistego z hybryda tylko w salonie oraz z jazdą tylko w wersji sport touring
        odnosząc się do 10gena to:
        - auto jest lepiej wyciszone - tak szum jak i dźwięk tłumika a mam klasyczną benzynę
        - auto lepiej się prowadzi, zauważalnie choć niedużo. Niemniej jednak 10gen w stosunku do 8mego i nawet 9tego to jednak różnica (pomijamy tajpeRy - piszemy o cywilnych wersjach i 1.5T w 10genie sprowadzi sie jednak sporo lepiej od poprzedników)
        - auto ma lepsze multimedia - bez komentarza
        - auto jest większe = takie samo jak 10gen praktycznie jednak w stosunku do 8i9gen urosło = inne odczucia z jazdy
        - auto jest lepiej wykonane - ale OK może to fakt, że mam najwyższą wersję wiec inaczej oceniam. W tym przypadku 10 gen wypada słabiej chyba od 9tego a 11stka w końcu wraca na właściwe tory

Nawet się nie odnoszę do poprzednich generacji bo w większości to nie ma sensu. auto jest większe, inaczej jeździ, inaczej wyciszone, inny jest totalnie odbiór tego samochodu poprzez zawieszenie jak nawet rozmiar kół/szerokość opon. Ciężko to porównywać nie patrząc na rozwój motoryzacji.

Oczywiście moja opinia jest zwyczajnie subiektywna - taka pozostanie.
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

niezły tekst

Comment

Witam
            Panowie byłem wczoraj w serwisie dopytać o konserwację podwozia i nadwozia a ponieważ serwis to miejscówka w salonie sprzedaży porozmawiałem z człowiekiem u którego zamówiłem moje auto o dostępności civiców i innych modeli to co usłyszałem to szok po pierwsze czas oczekiwania na civica to dalej minimum 12 mc-y i "0" gwarancji ceny (zadatek jak zrezygnujesz zwracają) na dodatek od lipca znowu podrożał oprócz tego wykluczyli z każdej wersji wyposażenia moduł BSI (martwe pole...) czyli jak ktoś chce musi dopłacić 1500 pln, dopytałem dlaczego... duży brak podzespołów do modułu w salonie stał 1 civic , 1 ZRV i jeden HRV wszystkie demo mieli ZRV do sprzedaży bo ktoś zrezygnował ale niestety to leasing TO JAKAŚ TOTALNA ZAPAŚĆ !!! toyota jak widziałem powoli wychodzi z dołka i większość aut poza yaris-em można kupić albo od ręki albo po sprowadzeniu z placu centralnego z warszawy są oczywiście ograniczenia kolorystyczne ale to mały problem... co z tą Hondą ?

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
              Robi sie marka niszowa. Pytanie kiedy sobie dadza spokoj z rynkiem EU
              Do czerwca tego roku Hondę w ilości sprzedanych aut na świecie wyprzedziły tylko Toyota i VW. Po co im EU ? No, może gdyby chcieli powalczyć o pierwsze miejsce

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                Do czerwca tego roku Hondę w ilości sprzedanych aut na świecie wyprzedziły tylko Toyota i VW. Po co im EU ? No, może gdyby chcieli powalczyć o pierwsze miejsce
                W ostatnich latach roczna sprzedaz Civica w Europie oscylowała na poziomie sprzedaży w USA w ciągu miesiąca.

Honda się trzyma mocno w US i Azji. Europa z wizją zbawcy świata zaraz zostanie rozjechana przez chińskie EV. Już się zaczęła panika i dyskusja o zaporowych cłach na auta z Chin, zeby przedłużyć szansę, że europejscy producenci jeszcze chwilę przeżyją

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                  Europa z wizją zbawcy świata zaraz zostanie rozjechana przez chińskie EV. Już się zaczęła panika i dyskusja o zaporowych cłach na auta z Chin, zeby przedłużyć szansę, że europejscy producenci jeszcze chwilę przeżyją
                  Punkt widzenia z pozycji siedzenia. No jak widać siedzimy w EU ze swoją wizją na taborecie..... a zmiany globalne następują w tempie obłędnym. Pojęcie "Stary Kontynent" nabiera nowego wymiaru. Nie nadążamy ewidentnie.

Comment

Moje auto wczoraj przyjechało do salonu
                    Teraz tylko formalnosći,papiery i auto odbieram do końca września
                    Robię też ,zabezpieczenie podwozia i zabezpieczenia auta ws kluczyka bezprzewodowego.
                    A potem to
                    Auto zamówione na początku stycznia.
                    Last edited by zyga502; 19-09-2023, 16:47.

Comment

• Gratulacje.
                      Zostawiasz im IX w rozliczeniu? Wycenili akceptowalnie dla Ciebie?
                      Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                      Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Zamieszczone przez Miles Zobacz posta
                        Gratulacje.
                        Zostawiasz im IX w rozliczeniu? Wycenili akceptowalnie dla Ciebie?
                        Tak ,biorą lX w rozliczeniu,wycenili bardzo dobrze,nie chce mi się wysłuchiwać o jakiś ryskach w kabinie i na blachach w 6letnim aucie.

Comment

• Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
                          Moje auto wczoraj przyjechało do salonu
                          Teraz tylko formalnosći,papiery i auto odbieram do końca września
                          Robię też ,zabezpieczenie podwozia i zabezpieczenia auta ws kluczyka bezprzewodowego.
                          A potem to
                          Auto zamówione na początku stycznia.
                          Gratulejszyn! Niech dobrze jeździ

Ja też brałem zabezpieczenie anykradzieżowe u dealera, polskie, z montażem razem 1500 zł. To samo?
                          Ile zabezpiecznie podwozia kosztuje? Zastanawiam się przed zimą...
                          Last edited by Niedzisiejszy; 20-09-2023, 13:23.

Comment

• Zamieszczone przez IGNACJOSZ Zobacz posta
                            oprócz tego wykluczyli z każdej wersji wyposażenia moduł BSI (martwe pole...) czyli jak ktoś chce musi dopłacić 1500 pln, dopytałem dlaczego... duży brak podzespołów do modułu w salonie stał 1 civic , 1 ZRV i jeden HRV wszystkie demo mieli ZRV do sprzedaży bo ktoś zrezygnował ale niestety to leasing TO JAKAŚ TOTALNA ZAPAŚĆ !!! toyota jak widziałem powoli wychodzi z dołka i większość aut poza yaris-em można kupić albo od ręki albo po sprowadzeniu z placu centralnego z warszawy są oczywiście ograniczenia kolorystyczne ale to mały problem... co z tą Hondą ?
                            Myślę, że Honda nie chce sobie odpuszczać EU - przecież specjalnie przeszli z normalnych silników na swoją hybrydę, którą jest bardzo udana.
                            Parę lat temu Infiniti olało Europę - wyszło im, że nie opłaca się dostosowywać silników do tutejszych norm ale to inna bajka, oni zawsze byli tu marką niszową.

A co do BSI to proponowałbym przyszłym nabywcom zrezygnować. Nie wart takich pieniędzy. U mnie czujnik jest bardzo "przewrażliwiony", tzn. często alarmuje gdy po wyprzedzaniu wracam na prawy pas a nie mam w zwyczaju zajeżdżać drogi. Z drugiej strony nie raz miałem sytuację, że czujnik nie widział w ogóle samochodu, który wyprzedzam. Niedopracowany, moim zdaniem.

Comment

• Zamieszczone przez Niedzisiejszy Zobacz posta
                              A co do BSI to proponowałbym przyszłym nabywcom zrezygnować. Nie wart takich pieniędzy. U mnie czujnik jest bardzo "przewrażliwiony", tzn. często alarmuje gdy po wyprzedzaniu wracam na prawy pas a nie mam w zwyczaju zajeżdżać drogi. Z drugiej strony nie raz miałem sytuację, że czujnik nie widział w ogóle samochodu, który wyprzedzam. Niedopracowany, moim zdaniem.
                              Rzeczywiście, dla mnie również BSI trochę za długo trzyma ostrzeżenie po minięciu pojazdu ale już się do tego przyzwyczaiłem. Jestem nawet w stanie zrozumieć, że tak zostało skonfigurowane ze względów bezpieczeństwa. Natomiast chciałbym się odnieść jeszcze do braku ostrzeżenia o jakim wspominasz. Włączenie się lampki ostrzegawczej uzależnione jest od różnicy prędkości pojazdów (IO online strona 462).

"Lampka się zapala:
                              • Gdy inny pojazd zbliża się z tyłu z zamiarem wyprzedzania, a różnica prędkości nie przekracza około 50 km/h.
                              • Podczas mijania innego pojazdu, gdy różnica prędkości nie przekracza około 20 km/h.
                              "

Comment

• Zamieszczone przez Niedzisiejszy Zobacz posta
                                Myślę, że Honda nie chce sobie odpuszczać EU - przecież specjalnie przeszli z normalnych silników na swoją hybrydę, którą jest bardzo udana.
                                nie do konca. Hybrydy były oferowane w USA wtedy kiedy nie sprzedawano ich w EU. Zarówno w Civicu jak i Accordzie. Wiec to wcale nie tak, ze hybryda jest specjalnie na EU.
                                Obecnie USA a CRV i Accorda w hybrydzie i co jakis czas odgrazaja sie, ze Civic tez sie pojawi. Azja tez jest mocno hybrydowa.

Comment

Working...
                                X