Zamieszczone przez m26
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T
Collapse
X
-
Last edited by Gość; 28-03-2021, 08:19.
-
To nie ja napisałem
Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz postanie tak dawno tytuł najlepszego ASO Hondy w Polsce
Zapewniam że kryteria oceny mają niewiele wspólnego z naprawą samochodów.
Oceniając na podstawie jakości wykonanej naprawy ,serwis jest tylko tak dobry jak mechanik na którego się trafi.Last edited by m26; 28-03-2021, 08:58.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaNie ma się co podniecać takimi wyróżnieniami a tym bardziej kierować.
Zapewniam że kryteria oceny mają niewiele wspólnego z naprawą samochodów.
Oceniając na podstawie jakości wykonanej naprawy ,serwis jest tylko tak dobry jak mechanik na którego się trafi.Last edited by Gość; 28-03-2021, 11:20.
Comment
-
W poście 594 wkleiłeś cytat użytkownika m26. A słowa które zacytowałeś napisał inny użytkownik Mariusz-TT. Dlatego Ci odpisał, że to nie jego słowa.
Który, twój post został usunięty? Nie widać tutaj nic usuniętego w ostatniej dyskusji.
Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz postaJak jesteś taki władny to usuń moje konto z tego forum
Jeśli chcesz to w regulaminie masz napisane co trzeba zrobić aby konto usunąć.
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu TapatalkaLast edited by Paluch; 28-03-2021, 12:27.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaZamieszczone przez Genio1212
nie tak dawno tytuł najlepszego ASO Hondy w Polsce
tylko m26.
Ja niczego nie kasuję,nie mam tutaj ani władzy ani możliwości,funkcjonuję na tym forum jako zwyczajny użytkownik.
Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz postaNapisałem tam co myśle o twojej odpowiedzi
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postawszystko biorę godnie na klatę
To wytłumacz mi proszę jak czujnik którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ? Uwzględniając zasadę działania takiego czujnika bo chyba w X gen nie jest to czujnik oparty o magnes, kontaktron i pływak.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaktórego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ?W systemach automatyki, taki czujnik wymienia się na nowy..
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postawadliwy czujnikLast edited by Stach13; 28-03-2021, 14:44.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaTo wytłumacz mi proszę jak czujnik którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ?) powtarzam tylko co uslyszalem w zwiazku ze zglaszanym problemem.
Comment
-
Ok. ASO tak twierdzi ale to oni leją olej ponad max a jak komuś zapali się komunikat to zmniejszają poziomTylko ja zadaję sobie pytanie dlaczego instrukcja obsługi o tym nie mówi. Wyraźnie opisuje że czujnik monitoruje tylko niski poziom oleju.
Last edited by Stach13; 28-03-2021, 16:03.
Comment
-
Zamieszczone przez fishdick Zobacz postaMi w ASO tlumaczyli, ze czujnik raportuje _niewlasciwy_ poziom oleju (zarowno za niski, jak i za wysoki).
Comment
-
Nie znam konstrukcji tego czujnika,mogę się jedynie domyślać,ale jest to jak już pisałem zaraza nie tylko w Hondzie.
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaTo wytłumacz mi proszę jak czujnik którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ?
W kwestii instrukcji to nie zawsze wyczerpuje ona temat,co nie znaczy od razu że ta jest zła i czujnik ma pokazywać wysoki stan,całkiem możliwe że jest to efekt uboczny.
Comment
-
Zamieszczone przez fishdick Zobacz postaMi w ASO tlumaczyli, ze czujnik raportuje _niewlasciwy_ poziom oleju (zarowno za niski, jak i za wysoki). nie pytaj czy ma to sens i jak to jest technicznie zrealizowane (podejrzewam, ze w XXIw sa na to metody) powtarzam tylko co uslyszalem w zwiazku ze zglaszanym problemem.
Comment
Comment