Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
    Czy to najlepsze ASO to stolica i na literkę A?
    NA literę A i też kiedyś stolica, znajduje się w Małopolsce. Ten serwis zdobył nie tak dawno tytuł najlepszego ASO Hondy w Polsce, więc myślę sobie pojadę zobaczę. Mało tego że przelali i to bardzo dużo to jeszcze nie wykasowali z komputera informacji o inspekcji twierdząc że zapomnieli i że to nie jest takie istotne
    Last edited by Gość; 28-03-2021, 08:19.

Comment

• To nie ja napisałem

Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
      nie tak dawno tytuł najlepszego ASO Hondy w Polsce
      Nie ma się co podniecać takimi wyróżnieniami a tym bardziej kierować.
      Zapewniam że kryteria oceny mają niewiele wspólnego z naprawą samochodów.
      Oceniając na podstawie jakości wykonanej naprawy ,serwis jest tylko tak dobry jak mechanik na którego się trafi.
      Last edited by m26; 28-03-2021, 08:58.

Comment

Nie ma się co podniecać takimi wyróżnieniami a tym bardziej kierować.
        Zapewniam że kryteria oceny mają niewiele wspólnego z naprawą samochodów.
        Oceniając na podstawie jakości wykonanej naprawy ,serwis jest tylko tak dobry jak mechanik na którego się trafi.
        Czyli kto to napisał. I dlaczego moja wcześniejsza odpowiedż na Twojego posta została usunięta. Napisałem tam co myśle o twojej odpowiedzi , grzecznie i nikomu nie ubliżałem, widzę że na tym forum zaczynają obowiązywać standarty TVP
        Last edited by Gość; 28-03-2021, 11:20.

Comment

• To inny użytkownik napisał a dokładnie Mariusz-TT.
          Który Twój post został usunięty? O czym mówisz? Nie widzę w tym temacie usuniętego postu?

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• O niczym oczywiście Ciekawe dlaczego się tłumaczył że to nie on napisał
            Jak jesteś taki władny to usuń moje konto z tego forum
            Last edited by Gość; 28-03-2021, 12:07.

Comment

• W poście 594 wkleiłeś cytat użytkownika m26. A słowa które zacytowałeś napisał inny użytkownik Mariusz-TT. Dlatego Ci odpisał, że to nie jego słowa.
              Który, twój post został usunięty? Nie widać tutaj nic usuniętego w ostatniej dyskusji.

Jak jesteś taki władny to usuń moje konto z tego forum
              O co Ci chodzi tak dokładniej? Szukam Twojego usuniętego postu i nie widzę nic w tym temacie. Wkleiłeś cytat nie tej osoby, wyjaśniamy to a Ty piszesz u usunięciu konta.

Jeśli chcesz to w regulaminie masz napisane co trzeba zrobić aby konto usunąć.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
              Last edited by Paluch; 28-03-2021, 12:27.

Comment

Zamieszczone przez Genio1212
                nie tak dawno tytuł najlepszego ASO Hondy w Polsce
                Ja się nie tłumaczę bo nie mam z czego,to po prostu nie moje słowa a kiedy jak to mówisz się tłumaczyłem to nie widniało tam "zamieszczone przez Genio1212 "
                tylko m26.
                Ja niczego nie kasuję,nie mam tutaj ani władzy ani możliwości,funkcjonuję na tym forum jako zwyczajny użytkownik.
                Napisałem tam co myśle o twojej odpowiedzi
                Chętnie przeczytam,nie wchodzę tutaj żeby prowadzić monologi,wszystko biorę godnie na klatę.

Comment

wszystko biorę godnie na klatę

To wytłumacz mi proszę jak czujnik którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ? Uwzględniając zasadę działania takiego czujnika bo chyba w X gen nie jest to czujnik oparty o magnes, kontaktron i pływak.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                    którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ?
                    Hehe, zdaje się, że odpowiedź sama się nasuwa - wadliwy czujnik, inaczej jeszcze pisząc- sygnał generowany przez czujnik jest niepoprawny W systemach automatyki, taki czujnik wymienia się na nowy..
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      wadliwy czujnik
                      Ale w X gen komunikat o wadliwym czujniku jest inny niż komunikat o niskim poziomie oleju. Chyba że to ten sam czujnik i zamiast pokazywać komunikat że nie domaga to pokazuje coś innego. A poza tym coś mi się zdaje że już komuś wymieniali czujnik i nie pomogło. Gdzieś na forum to było. I druga sprawa , wadliwy czujnik generował by sygnał również gdyby oleju było w sam raz. Dlatego zapytałem o podwyższony poziom bo forumowicze tu twierdzą że jak odlali to było ok.
                      Last edited by Stach13; 28-03-2021, 14:44.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        To wytłumacz mi proszę jak czujnik którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ?
                        Mi w ASO tlumaczyli, ze czujnik raportuje _niewlasciwy_ poziom oleju (zarowno za niski, jak i za wysoki). nie pytaj czy ma to sens i jak to jest technicznie zrealizowane (podejrzewam, ze w XXIw sa na to metody ) powtarzam tylko co uslyszalem w zwiazku ze zglaszanym problemem.

Comment

• Ok. ASO tak twierdzi ale to oni leją olej ponad max a jak komuś zapali się komunikat to zmniejszają poziomTylko ja zadaję sobie pytanie dlaczego instrukcja obsługi o tym nie mówi. Wyraźnie opisuje że czujnik monitoruje tylko niski poziom oleju.
                          Last edited by Stach13; 28-03-2021, 16:03.

Comment

• Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
                            Mi w ASO tlumaczyli, ze czujnik raportuje _niewlasciwy_ poziom oleju (zarowno za niski, jak i za wysoki).
                            Łatwo to sprawdzić, wlać oleju, na 3/4 miarki i nie powinno już nic sygnalizować - mowa o tych- co wcześniej sygnalizowało
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Nie znam konstrukcji tego czujnika,mogę się jedynie domyślać,ale jest to jak już pisałem zaraza nie tylko w Hondzie.
                              Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                              To wytłumacz mi proszę jak czujnik którego zadaniem jest dawać sygnał z powodu niskiego poziomu oleju może generować sygnał jak tego oleju jest za dużo ?
                              Pomiary mogą być elektryczne,pojemnościowe,ultradźwiękowe,optyczne albo wszystkie razem,diabli wiedzą jakie jeszcze .

W kwestii instrukcji to nie zawsze wyczerpuje ona temat,co nie znaczy od razu że ta jest zła i czujnik ma pokazywać wysoki stan,całkiem możliwe że jest to efekt uboczny.

Comment

• Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
                                Mi w ASO tlumaczyli, ze czujnik raportuje _niewlasciwy_ poziom oleju (zarowno za niski, jak i za wysoki). nie pytaj czy ma to sens i jak to jest technicznie zrealizowane (podejrzewam, ze w XXIw sa na to metody ) powtarzam tylko co uslyszalem w zwiazku ze zglaszanym problemem.
                                Myślę, że inżynierowie Hondy wiedzieliby szybciej o efekcie ubocznym - niewłaściwy, patrz za wysoki poziom - jeśli by tak było, to w instrukcji byłby zapewne taki wpis - biorąc pod uwagę, że auto sprzedawane jest na rynek USA, a tam jest tendencja do biegania do sądu "bo nie było w instrukcji" to stawiam, na to, że taki wpis by się znalazł. Sam raz chyba przy pierwszej wymianie w ASO miałem przelane i to dość i czujnik nie zadziałał.
                                Moja Hania
                                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Working...
                                X