Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paliwo w oleju - rosnący poziom oleju w 1.5T oraz 1.0T

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przed zakupem civic sport plus napisałem o tym zjawisku paliwa w oleju do centrali Honda Polska i odpisali mi że ten problem nie występuje na naszym rynku tylko na rynku amerykańskim i azjatyckim i żebym był spokojny bo nic takiego nie ma miejsca. Zostawiłem sobie tego maila na przyszłość w razie roszczeń gdyby tak się działo..

Comment

• Zamieszczone przez Bobas985 Zobacz posta
      ten problem nie występuje na naszym rynku tylko na rynku amerykańskim i azjatyckim
      Fajnie by było gdyby odpowiedzieli co jest powodem takiego zjawiska czego nie ma na naszym rynku.

Comment

• Po prostu inny klimat.}}}}}Nie wiem czy rynek włoski czy hiszpański jest naszym rynkiem, chyba nie,skoro ten problem tam też występuje.Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.Jak mi poziom oleju rośnie, to co jakiś czas odciągam ten nadmiar i przelewam do bańki i po jakimś czasie,gdy bańka sie napełni, leję do baku i mam "tankowanie" gratis.CZym tu sie martwić, gdy do radości powód jest "pachnący benzyną".Ale ja mam sedana a on azjatycki jest, bo robiony w Turcji juz po drugiej stronie Bosforu i dlatego moje auto produkuje benzynę z oleju.Natomiast kto ma 5d z Anglii to niech sie nie martwi na zapas bo na "nasze europejskie" rynki Honda wkłada inne,lepsze silniki , niz na rynki amerykanski i azjatycki.Tak, że nie ma obaw.

Comment

• Dzisiaj sprawdzałem poziom oleju.
          Śmierdzi benzyną straszliwie.

Comment

• To nic że tak pachnie benzyną, ważne że nie przybywa.

Comment

• A Andrzejek-k68 ciągle swoje po co ten sarkazm? Przybywa Ci oleju? Jak tak to zgłoś i z tym walcz (będziesz chyba pierwszy w Polsce), a jak nie to po co siejesz nie potrzebny zamęt. Za mało masz problemów w życiu, że ich szukasz na siłę? Było brać coś sprawdzonego, przecież zanim kupiłeś X-gena już od dawna w Ameryce o tym trąbili.

A wąchanie bagnetu już przerabiałem i w każdej benzynie czuć... benzynę Tj pisał Stach13 "ważne że nie przybywa"

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
                wąchanie bagnetu już przerabiałem i w każdej benzynie czuć... benzynę
                U mnie nie czuć Ale w tych silnikach z bezpośrednim wtryskiem pewnie czuć.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

• W 8 zaworowym zonowozopasseratti czuć, w byłym r18 też czuć. W ogóle to czym my rozmawiamy jak ten problem występuje to olej rośnie na bagnecie daleko poza pomarańczowy wskaźnik, silnik kiepsko się nagrzewa i czuć benzynę w środku.
                  Poza tym ile aut za Oceanem jest modowanych i silnik to bez problemu znosi, więc lepiej odpuścić ten temat dopóki naprawdę kogoś z Nas to nie spotka, czego nikomu nie życzę.

Comment

• Zamieszczone przez Theo74 Zobacz posta
                    Dzisiaj sprawdzałem poziom oleju.
                    Śmierdzi benzyną straszliwie.
                    Śmiem twierdzić, że u każdego z Nas czuć benzyną. U mnie w R18 też było czuć...może ciut mniej ale zapach ył wyraźny. To nie jest powód do niepokoju dopóki nie będzie go przybywać.
                    Moja Hania
                    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Generalnie ja przestałem się już tym wszystkim przejmować. Niech sobie śmierdzi.
                      Na bagnecie trudno zauważyć jaki jest poziom oleju. Podczas kontroli można jedynie stwierdzić to, czy olej jest, czy go nie ma. To ile go jest trudno zdiagnozować.
                      Ten bagnet to wielka lipa. Jest tak umiejscowiony, że każdorazowo podczas wyciągania ociera się o zaolejone powierzchnie, przez co brakuje linii podziału pomiędzy mokrą a suchą częścią miarki.

Comment

• Silnik chodzi jak marzenie 1.5 (sedan made in Turkey). Po wymianie nie czuję benzyny. Wcześniej, na oryginalnym 0W20 przy sprawdzaniu rzeczywiście czuć było. Autko startuję rano w garażu i temperaturę optymalną mam po około 5 minutach jazdy. Nic, tylko radość z jazdy :-)

Comment

• Ja już zgłupiałem, mam zamówionego civica x 1.5 cvt ale po przeczytaniu tego wątku już sam nie wiem czy nie odmówić go (wpłacona zaliczka 1000zł). W tygodniu samochód będzie jeździł tylko do pracy i z powrotem (ok. 2 km), plus jakieś zakupy na mieście. Sprzedawca oczywiście zapewnił że u nas problemu nie ma. Tylko teraz pytanie kupować czy nie?.

Comment

• Zamieszczone przez maku123 Zobacz posta
                            Tylko teraz pytanie kupować czy nie?.
                            Kupuj śmiało. Po 1tys km zmienisz fabryczny olej 0w20 na inny i będziesz miał spokój.

Comment

• Dzięki za odpowiedź. Czy ten będzie ok?

Comment

• Zamieszczone przez maku123 Zobacz posta
                                Czy ten będzie ok?
                                Polecam ciekawą lekturę która pozwoli Ci zdecydować jaki olej wlać - https://www.civicforum.pl/showthread...-X-gen/page148
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X