Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.0T VTEC w X-gen - opinie, spalanie, osiągi, problemy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez hond_a Zobacz posta
    Ponoć jest jakaś seria z wadliwym kółkiem rozrządu który strzępi pasek.
    No to k... pięknie. A w ASO po numerze vin będą wiedzieć czy rozrząd wadliwy czy nie?

Comment

• Dzwoniłem do Honda Plaza parę dni temu i powiedzieli, że wymiana rozrządu z gratami ok. 2,5k + 500 PLN regulacja zaworów... i bądź tu mądry

Comment

• Zamieszczone przez jodatsan Zobacz posta
        Dzwoniłem do Honda Plaza parę dni temu i powiedzieli, że wymiana rozrządu z gratami ok. 2,5k + 500 PLN regulacja zaworów... i bądź tu mądry
        W Warszawie taniej niż na Śląsku ? Dziwne.
        Jedynie w Opolu usłyszałem tą samą cenę.

Comment

• ... ja bym nie robił w takim silniku rozrządu. Kupiłbym to: i niech leży, taniej wyjdzie w razie co, kolejne 90tys przeleci https://allegro.pl/oferta/silnik-hon...9km-9393971335
          Kierownik Działu Diesla

Comment

• Teraz wygląda na to, że lepiej jeździć 10letnim rzęchem i tylko co raz coś tam wymienić za parę groszy bo za te stawki przy serwisie nowej X 1.0, to by starczyło na 10 lat napraw starego rzęcha..
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              ... ja bym nie robił w takim silniku rozrządu. Kupiłbym to: i niech leży, taniej wyjdzie w razie co, kolejne 90tys przeleci https://allegro.pl/oferta/silnik-hon...9km-9393971335
              no nie...
              Ten rozrząd da się wymienić za około 3k jak się poszuka. Tutaj silnik, jego podmianka i na finiszu tez nie wiadomo czy nie ma tego wadliwego koła rozrządu...
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Dokładnie. Po co auto po gwarancji dawać do ASO na najdroższą rzecz?
                Warsztat niezależny i w 3k się każdy zmieści z wymianą.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

• Jezeli cena nie jest kilkukrotnie, absurdalnie wyzsza w ASO, nie ryzykowalbym. To jednak rozrzad w aucie, w ktorym na 99% ktos to bedzie robil 1wszy raz w zyciu i nie bedzie mial wsparcia instrukcji serwisowej. Nie robilbym tez na czesciach innych niz oryginalne. Pytanie czy te 3000 to tez zaporowa cena i ile oszczedzisz na zrobieniu poza. ASO to jednak ASO, jak auto jest serwisowane u nich odpowiadaja za caloksztalt, nawet jak cos spieprza musza naprawic i maja ku temu zasoby i potencjalne wsparcie producenta.

Na wymiane w starym Civicu ze znanym na wylot silnikiem D-serii jechac do ASO to moze nonsens dzisiaj. Ale z nowej generacji silnikiem jako pionier w aucie wartym kilkadziesiat tysiecy zlotych, w zyciu bym sie nie zdecydowal na wymiane poza ASO, ani tym bardziej wydluzanie przebiegu tu proponowane. Zrob co trzeba i jezdzij dalej spokojnie, nie kombinuj. Nie trzeba chyba mowic o potencjalnych skutkach spieprzenia wymiary rozrzadu i wyparcia sie tego przez nieautoryzowanego mechanika? Mój teść uczestniczy czasem jako rzeczoznawca samochodowy w takich sprawach. Spora, smierdzaca kupa dla obu stron. I petenta i warsztatu. Bywa, ze petent rok bez auta, a warsztat kilka(dziesiat) tysiecy do tylu.
                  Last edited by Alix; 18-11-2021, 18:00.
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Serwis Daszuta w Olsztynie wymienia rozrząd za 2150 zł

Comment

• Zamieszczone przez andi23ct Zobacz posta
                      Serwis Daszuta w Olsztynie wymienia rozrząd za 2150 zł
                      Na czesciach OEM czy zamiennikach?

Tak czy owak, nawet jak na oryginalach, 850 zeta bym za spokoj raz na te 100tys doplacil
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                        Na czesciach OEM czy zamiennikach?

Tak czy owak, nawet jak na oryginalach, 850 zeta bym za spokoj raz na te 100tys doplacil
                        A Tego niewiem, dostałem taką informację że części plus usługa za taką kwotę plus 300 zł za ustawienie zaworów

Comment

• Odkopię może temat. W Krakowie ASO ARHER wymiana rozrządu 3800...kwota... zawrotna.
                          Ktoś z Was wie, czy przy wymianie rozrządu wymieniany jest olej?czy może skoro mam w planach wymianę rozrządu to również wtedy wymienić olej ?

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

Comment

• Z tego co słyszałem to olej nie jest wymieniany razem z rozrządem. Jeśli jednak i tak już czas nadchodzi na wymianę oleju to nie ma nad czym się zastanawiać.Chyba, ze auto po gwarancji i wolisz sam bo ceny w aso za ta prosta czynność są lekko chore…

Comment

• Niestety już po 5letniej gwarancji. To będzie pierwszą po gwarancyjna wymiana, dlatego faktycznie zastanawiałem się nad wymianą poza ASO, bo tak jak piszesz ceny...absurdalne. Znasz może kogoś godnego polecenia do wymiany rozrządu ?

Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka

Comment

• Spróbuj w Honda UTC na Biskupińskiej - znajomi moi serwisują tam i chwalą sobie.
                                Dawniej pamiętam świetne opinie mieli w chłopaki Honda Team Kokotowie ale dawno nie byłem i nie słyszałem.

Comment

Working...
                                X