Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.0T VTEC w X-gen - opinie, spalanie, osiągi, problemy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyli 1,5turbo wg Ciebie jedzie jak litrówka, pali jak ctr9 i ma długi 2b, bo aż do 90km/h? No cóż, to rzeczywiście kiepski ten silnik
    Kto jechał ctr9 w trybie +R i był we Wrocławiu ten wie, że taka jazda to masochizm, ale każdy lubi co innego

Comment

• Zrozumiales, co chciales zrozumiec, nie to, co ja napisałem, a aby parafrazowac, należy jednak spróbować zrozumieć...

Tak, na poczatku obrotomierza litrowka idzie niewiele gorzej niz 1.5T. Potem 1.5T jej odlatuje. Ale kosztuje to swoje w paliwie. Co powoduje, ze ciągnięty po obrotach... pali prawie tyle co Type R, który ma 1.5x tyle Nm przy dużo niższych obrotach dlatego jedzie tak samo niekręcony, szczególnie w trybie +R gdzie potrzymuje inaczej ciśnienie doładowania. Tak, po Wrocku poza godzinami scisłego szczytu cudownie sie jezdzi w +R bo prostych i obwodnic nie brakuje, a jak się jeździło autami 2x mocniejszymi (w Jagu czy Turbo S miewalem pod 700Nm ciagu pod pedalem non stop) to sie to przydaje i zaden to masochizm. I tak jest bardziej komfortowo w +R niz w standardzie w takim 911 GT3RS. Wiec zaden masohism, zalezy od punktu odniesienia, ktory najwyraziej mamy różny.
      Last edited by Alix; 16-08-2019, 00:43.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Chciałem dodać coś od siebie względem spalania litrówki, trasa około 50 km, średnia prędkość 150 km/h, praktycznie kręcenie pod czerwone pole + testowanie prędkości max , po dojechaniu pod dom spalanie od momentu uruchomienia auta 6,5 litra, sam byłem zdziwiony ;D

Comment

• Zamieszczone przez Maraz Zobacz posta
          Chciałem dodać coś od siebie względem spalania litrówki, trasa około 50 km, średnia prędkość 150 km/h, praktycznie kręcenie pod czerwone pole + testowanie prędkości max , po dojechaniu pod dom spalanie od momentu uruchomienia auta 6,5 litra, sam byłem zdziwiony ;D
          Pozwolisz że się tylko uśmiechnę pod nosem

Comment

• Hmm, w sumie ja też uśmiecham się pod nosem

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
              Pozwolisz że się tylko uśmiechnę pod nosem
              Zamieszczone przez PrzeZar Zobacz posta
              Hmm, w sumie ja też uśmiecham się pod nosem
              Pozwólcie, że dołączę do szanownego grona [emoji1787]
              Mam wrażenie, że sporo ludzi ma jakiś kamień pod podałem gazu zarówno w 1.0 jak i 1.5 nie wiem czy jak sobie sami zaniżaja wyniki to pieniądze z tankowania im wracają do portfela? Czy czerwone pola mają przy 3k obrotów a maks prędkość to 90?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• 1.0T 6.5L/setke to chyba tylko 90km/h przy max 3000rpm... pali malo, ale nie az tak...
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

średnia prędkość 150 km/h
                  Chyba nie rozumiesz co oznacza średnia prędkość 150km/h....
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Może to z górki było Nie róbmy sobie jaj przy takich prędkościach to 1,5 pali w granicach 8.

Comment

• Całą trasę jechałem średnio 150 km/h plus sprawdzałem ile max pojedzie i jak pisałem wcześniej sam byłem zdziwiony wskazaniami komputera, np wczorajszą trasa jadąc 120 km/h + wyprzedzanie spalanie 5.9 litra

Comment

Całą trasę jechałem średnio 150 km/h plus sprawdzałem ile max pojedzie i jak pisałem wcześniej sam byłem zdziwiony wskazaniami komputera, np wczorajszą trasa jadąc 120 km/h + wyprzedzanie spalanie 5.9 litra

Średnia to jest wartość najmniejsza i najwieksza w danym okresie czasu. Czyli jak stoisz na światłach przez minutę masz 0 km/h - potem ruszasz i masz 100km/h przez minute to średnia jest 50km/h przez całe 2 minuty (nie uwzględniam rozpędzania)

To co ty podajesz to jest wartość chwilowa
                        Last edited by fetorman; 16-08-2019, 09:43.
                        4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                          Chyba nie rozumiesz co oznacza średnia prędkość 150km/h....
                          Może nie rozumiem, ale wjeżdżam na eske, mam bardzo blisko w sumie 1 km od momentu ruszenia spod domu i zjeżdżając z trasy patrzę na komputer i mam wskazania średniej prędkości 150/h więc to chyba o to chodzi?

Comment

• Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
                            Średnia to jest wartość najmniejsza i najwieksza w danym okresie czasu. Czyli jak stoisz na światłach przez minutę masz 0 km/h - potem ruszasz i masz 100km/h przez minute to średnia jest 50km/h przez całe 2 minuty

To co ty podajesz to jest wartość chwilowa
                            Na Esce trudno o światła :-P

Od razu chciałbym zaznaczyć, że nie jestem jakimś fanatykiem silnika 1.0 i gdybym miał więcej kasy to na pewno kupiłbym 1.5 ale cieszę się z tego co mam i korzystam tak aby mieć jak najwięcej frajdy z jazdy zwłaszcza, że dostałem civica elegance w zarabistej cenie i szkoda było mi wydawać kolejne 14 tysięcy tylko za to aby dostać "trochę" mocniejszy silnik.
                            Last edited by Maraz; 16-08-2019, 10:00.

Comment

Na Esce trudno o światła :-P

u nas nie, ale w innych krajach to bez problemu znajdziesz

poza tym cytując Pertyna "praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan głąb" - no ale nic na siłę bo będzie bolało
                              4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                              Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

• Wyjedź na autostradę i ustaw na tempomacie 150 km/h, następnie skasuj licznik i pokonaj z tą prędkością załóżmy 20 km. Jeśli po takim odcinku i faktycznie średniej 150 km/h będziesz mieć spalanie 6,5 litra to chapeau bas) inżynierowie hondy to magicy i czarodzieje

Comment

Working...
                                X