Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.0T VTEC w X-gen - opinie, spalanie, osiągi, problemy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz posta
    Tak z ciekawości, pewnie pół żartem gdzieś pisałeś, że unikasz słońca w zenicie i dalej niż 3k obrotów się nie zapuszczasz. Więc na jakie średnie spalanie można liczyć posługując się taką eko techniką w Twoim przypadku i przy jakiej trasie (A lub B w kilometrach)?
    Nie pół żartem tylko w pełni żartem. Jeżdżę gdy słońce w zenicie i przekraczam 3tys. obrotów także nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.

Comment

• Zamieszczone przez wolkas Zobacz posta
      Wyjedź na autostradę i ustaw na tempomacie 150 km/h, następnie skasuj licznik i pokonaj z tą prędkością załóżmy 20 km.
      Jaką benzyną bym nie jeździł to żadna nie chciała mi zjeść poniżej 7-8litrów przy 140-150km/h.. zaś 6 litrów to owszem, ale przy około 120km/h, a może nawet mniej, zależy czy z wiatrem czy nie, a jeśli ktoś twierdzi, że pali mu 6l przy 150km/h licznikowej prędkości to proszę zrobić tak jak wyżej kolega napisał i do tego fotka z telefonu tutaj na forum. Nie wiem czy jakimś dieslem jest możliwe osiągnąć spalanie rzędu 6l przy 150km/h...
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• ja mogę wystartować moim dieslem w tych "zawodach" z każdym kto ma benzyniaka wszystko jedno jaki silnik, trzymamy tempo które podyktuję i jak nie utrzyma się w 8L/100 to pokrywa mi dojazd, powrót i koszty paliwa testu i dodatkowo stawia skrzynkę % Zapraszam. szczególnie tych co im pali 6L/100km przy 150km/h a tych co im pali 5L to tym bardziej.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Trzeba chyba powtorzyc nasze eko-wyzwanie... Pewnie, ze sie da, ja tyle osiagam w Type R jak zechce:

tapatalk_jpeg_1492242532987.jpg

A tyle dalo sie zejsc w starym 1.8:

tapatalk_1441439885842.jpg

Ale nie oszukujmy sie i innych, ze to normalna jazda. Przy 150km/h stałych NIC nie spala 5.9, nawet mały diesel w kompaktowym czy miejskim aucie. Bez dynamiki jest jak pisano dla 1.5T przy 140km/h 8.4 litra realne a dla 1.0T moze nawet te litr mniej, ale to tyle.
          Last edited by Alix; 17-08-2019, 00:38.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Moje 1.5 T przy 140 spal od 6,4 do 6,8 wedłuk kompa z dystrybutora 7,0 do 7,2 jade normalnie więc nie wiem z kąd msz 8,4

Comment

• U mnie wedle Komputera przy 140km/h wychodzi ok. 7-7.2 z silnikiem 1.5 w sedaniei ze skrzynią cvt.
              Last edited by andrzejek-k68; 17-08-2019, 19:57.

Comment

• Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
                Moje 1.5 T przy 140 spal od 6,4 do 6,8 według kompa z dystrybutora 7,0 do 7,2 ......
                U mnie to samo - A-4 trasa 70km na tempomacie 145 - kilka razy do 160 żeby nie blokować lewego pasa i na kompie 6,5 więc pewnie z tankowania koło 7 bo jeszcze nie tankowałem. To jest normalny wynik 1.5T na trasie przy tej prędkości.
                Moja Hania
                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• 8,4 wyszło w Autocentrum przy 140, ale to było cvt, również zgadzam się, że przy 140 dla manuala, to właśnie spalanie w granicach 7, 7,5l/100km i idę o zakład, że litrówka przy 140, a tym bardziej 160 wcale mniej od 1,5turbo nie spali. Poza tym tj pisałem 1,5turbo wcale nie jest paliwozerny jak mu się przycisnie, w każdych warunkach pali mniej niż wolnossace r18, które miałem w poprzedniku.

Comment

• Te 8,4l wyszło podczas stałej prędkości 146 km/h, a nie raz szybciej, raz wolniej itp.
                    Przy 94 km/h było rewelacyjne moim zdaniem 4l na setkę.
                    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• U mnie też przy 140 (stała predkość) wychodzi 6,4do 6,8 z kompa z dystrybutora 7do 7,2 tak jak pisałem wyżej i nie chce być inaczej

Comment

• No to masz widocznie mega oszczędny egzemplarz albo autocentrum dostało wyjątkowo paliwożerny egzemplarz...
                        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• W Autocentrum była wersja prestige i skrzynia cvt.

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                            No to masz widocznie mega oszczędny egzemplarz albo autocentrum dostało wyjątkowo paliwożerny egzemplarz
                            Mam 1.5 T HB manual i co byś nie napisł pali tyle co napisałem wyżej i bardzo wielu innych uzytkowników ma podobne wyniki, to co podaje Zachar o tym smochodzie mam w głębokim poważaniu,podczas testu był nastawiony anty do Civica , był nieobiektywny, wykazał się całkowitym brakiem profesjonalizmu , jeżeli by podał że Civic pali 14,4 to widzę że ty też byś się z tym zgodził i przekonywał wszystkich , że tak właśnie jest
                            Last edited by Gość; 17-08-2019, 11:09.

Comment

• Mam wersje 1.5 z CVT, na trasie Trójmiasto -> Niemcy Zachodnie i powrót, wyszło mi 8,0-8,1 litrów. Większość autostradami, 170 km/h gdzie się dało, w Niemczech dużo remontów i czasami korki na autostradzie. Klima prawie na maksa bo było 30 stopni na zew. Tak to wygląda w praktyce na całej trasie. Inna podróż, łącznie 700 km drogami krajowymi wyszło 7,0-7,1.

Comment

• Najlepiej wiedzą ile to auto spala Ci, co nim raz jechali albo oglądali właśnie Zachara, my użytkownicy natomiast specjalnie kłamiemy, bo przecież to rzadko mieści się w 10

Comment

Working...
                                X