Szczerze to nigdy nie uważałem żeby fabryczny olej był dobry jeżeli chodzi o takich przyziemnych producentów... Druga sprawa ze nie jeżdżę zgodnie z panująca zasadą eko drivingu i obawialem sie parametru 0w20 no ale niby każdy silnik i konstrukcja jest inna wiece nie będę za bardzo do przodu i wole zapytac.... Ja chce dla silnika wybrać jak najlepiej i dlatego szukam dobrej oliwki ktora bedzie lepsza nawet od oem HONDY a jezeli takiego nie ma lub cos tam nie pasuje to pójdę w ori hondy stuff....
acea a5/b5
ILSAC GF-6A, GF-5, GF-4
Te normy ma spełniać olej do tego silnika ? Jakie sa normy i aprobaty do tego silnika ? W grupie vag to wygląd prościej bo np szukasz tego co spełnia normę 504/507 i robota idzie szybko a tutaj same komplikacje wiec stad moje pytania oraz jestem posiadaczem od paru dni hondy wiec jakaś mała wyrozumiałość się należy
acea a5/b5
ILSAC GF-6A, GF-5, GF-4
Te normy ma spełniać olej do tego silnika ? Jakie sa normy i aprobaty do tego silnika ? W grupie vag to wygląd prościej bo np szukasz tego co spełnia normę 504/507 i robota idzie szybko a tutaj same komplikacje wiec stad moje pytania oraz jestem posiadaczem od paru dni hondy wiec jakaś mała wyrozumiałość się należy

Comment