Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem nie jest nowy występował też w 8 generacji oto winowajca:
    bcard22035.jpg
    4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
    Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
    https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

• Zamieszczone przez rat4 Zobacz posta
      Problem nie jest nowy występował też w 8 generacji oto winowajca:.....[/ATTACH]
      VIII generacją przejeździłem ponad 7 lat, młody jeździ również 8-ką prawie 3 lata i nigdy nie było takich numerów. To nie czujnik a "współpraca" czujnika z "olejem"
      Moja Hania
      http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Czyli sugerujesz że jest to wina 0w20??? Wiele osób ma taki olej w typkach i jakoś się kontrolka nie zapala, tj pisałem byłem we Włoszech temp 35 stopni autostrada prędkości 140 i więcej i nic się nie zapaliło, byłem również w Chorwacji ix gen, gdzie również fabrycznie miał 0w20 i przy podobnych temp również się nie zapaliła. Może gdyby jechać te 140-160 na 4 biegu, to by się zapaliła, ale tak chyba nikt nie jeździ

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
          Czyli sugerujesz że jest to wina 0w20??? Wiele osób ma taki olej w typkach i jakoś się kontrolka nie zapala, tj pisałem byłem we Włoszech temp 35 stopni autostrada prędkości 140 i więcej i nic się nie zapaliło, byłem również w Chorwacji ix gen, gdzie również fabrycznie miał 0w20 i przy podobnych temp również się nie zapaliła. Może gdyby jechać te 140-160 na 4 biegu, to by się zapaliła, ale tak chyba nikt nie jeździ
          O rany a Ty dalej widzę bronisz zażarcie OEM-wego oleju. Nie jestem sam jak widać powyżej bo co raz więcej użytkowników zaznacza ten sam problem. Zakładam się, że każdy z nich tak jak i ja jeździ jeszcze na 0W20 made by Honda. W VIII jeździłem na 5W30 Shell i tego nie było więc raczej nie wina czujnika. I nikt nie jeździ na tempomacie na IV biegu 140 jak sugerujesz tylko nie wiem co....??? Zastanów się zanim coś napiszesz bo słabe to było nawet jeśli to miał być zart. To nie ten dział na dowcipy...

A nawet gdyby ktoś miał nawet jechać te 140 na IV biegu to smarowanie i poziom oleju powinien być bez zastrzeżeń bo to żaden wyczyn jak na silnik Hondy! W 1.8 tyle zdarzało mi czasami się jeździć na III biegu i silnik świetnie się sprawował.
          Last edited by marart; 13-10-2018, 19:34. Powód: redagowanie posta
          Moja Hania

Comment

• Gdybym miał taki problem jak chłopaki w X, z tym szalejącym czujnikiem oleju na oleju OEM, to bym spróbował po prostu zmienić olej np. na 5W30, albo 0W30 ACEA A3. Oleje te mogę mieć więcej dodatków przeciw piennych i być może problem by zniknął.. ciekawe.. myślę, że warto spróbować.. a potem ewentualnie domagać się wymiany czujnika na nowy.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

• Tak Grzechu, z pewnością

Comment

• Niczego marart nie bronię tylko przytaczam fakty, jeżdżę na 0w20 jak wiele innych osób i kontrolka się nie zapala, a ty zamiast się żalić rusz wreszcie du... i zmień na jakiś swój specjalny i napisz czy Ci się zapala. Jak natomiast twoja inteligencja ogarnia ironii, to nie musisz czytać.

Comment

Niczego marart nie bronię tylko przytaczam fakty, jeżdżę na 0w20 jak wiele innych osób i kontrolka się nie zapala, a ty zamiast się żalić rusz wreszcie du... i zmień na jakiś swój specjalny i napisz czy Ci się zapala. Jak natomiast twoja inteligencja ogarnia ironii, to nie musisz czytać.
                  Tak czytam i się zastanawiam czy jesteś taki nierozgarnięty czy takiego tylko zgrywasz...jakby się zapalała kontrolka codziennie to pewnie zmiana oleju na inny mogłaby dać kierunek rozwiązania (a mnie zapaliła się tylko raz przez 20 tysięcy km) no ale tego nie możesz skojarzyć bo to za ciężkie jak widać dla ciebie. A co do ruszania dupy to możesz sobie tak w domu pogadać młody człowieku bo gdyby nie to że gimbazom nie dają prawa jazdy to bym pomyślał, że właśnie tyle masz lat z takimi tekstami....chyba, że faktycznie to tylko autko tatusia A tak przy okazji to kto jest taki błyskotliwy to już rambo7 w tym poście wielokrotnie się wypowiadał i wkurzał na kogoś z nickiem katana - znasz go

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Gdybym miał taki problem jak chłopaki w X, z tym szalejącym czujnikiem oleju na oleju OEM, to bym spróbował po prostu zmienić olej np. na 5W30, albo 0W30 ACEA A3. Oleje te mogę mieć więcej dodatków przeciw piennych i być może problem by zniknął.. ciekawe.. myślę, że warto spróbować...
                  Grzechu czekam do przeglądu "A" i wtedy na pewno zmienię na coś innego niż OEM i to dlatego, że ja rozumiem problem tego oleju (w odróżnieniu od powyższych niektórych forumowiczów) a nie dlatego, że ktoś się miota i mi każe go zmieniać (patrz wyżej)

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  ...... a potem ewentualnie domagać się wymiany czujnika na nowy.
                  Grzechu nie będę się domagał wymiany czujnika bo pewnie jest ok, ale chcę aby zapisali w ASO problem w historii mojej Hanii, tak na wszelki wypadek jakby co...odpukać
                  Last edited by marart; 13-10-2018, 22:47. Powód: korekta postu
                  Moja Hania

Comment

• Ja wcale nie bronię 0w20 tylko raczej nie jest to przyczyną, skoro u jednych to występuje, a u drugich nie, a mieszkamy w podobnym klimacie, chociaż z drugiej strony jeśli ktoś bardzo ten olej zmęczył( tzn przeciągnął wymianę czy często pałował w upale) to kto wie.

Natomiast nie dam ci się obrażać stary człowieku i wypisywać takich postów na mój temat, nic o mnie nie wiesz i sam sobie założyłeś w tym zakutym łbie, że jestem młody, więc nie zamierzam cię z tego błędu wyprowadzać, ponieważ co bym nie napisał, to i tak zrozumiesz to na swój sposób. Poza tym i tak robisz tj napisałem, a miotasz się jak stary dzadek, który poszedł do restauracji i zapomniał sztucznej szczęki.

Comment

• Sam zacząłeś obrażanie w poście #177 waląc głupie teksty a jak ktoś pstryknął ci w nos to dalej widzę, chamstwo i słoma wyłazi ci z butów a kto ma zakuty łeb to już pokazałeś wcześniej brakiem zrozumienia tematu i ciągłymi pytaniami to jaki olej....no powiedz jaki olej itd łzy same ciekły ze śmiechu

A kto tutaj obraża wszystkich to poczytaj sobie swoje wypowiedzi w tym poście choćby #33

Założyłem ten post żeby zasygnalizować, że jest pewien problem i podzielić się wspólnie z Forumowiczami przemyśleniami, a nie czytać czyjeś frustracje. Ja wiem.....wiem kupił ktoś nowy samochód i chciałby mieć 4-5 lat spokój a tu gdzie nie spojrzy to pełno postów, że X gen nie jest taki krystaliczny....no sorry
                      Last edited by marart; 14-10-2018, 00:01. Powód: korekta
                      Moja Hania

Comment

• Tylko, że akurat mam świety spokój, bo nic się z tym autem nie dzieje, tj. z IX gen, którego miałem 4 lata i nie przydarzyła mu się żadna usterka, w mojej rodzinie było 3 Acco od nowości i też nic, cr-v, jazz tak samo wszystkie eksploatowane przez 4-5 lat. Zareagowałem tylko na sugestie że ten olej źle współpracuje z czujnikiem, uważam, że to nie prawda i to jest moje zdanie, jak dotąd nikt go nie obalił.
                        A ty już skończ tą pyskówkę każdy już wie że ci się raz lampka zapaliła i nic z tym nie zrobiłeś, a twoje przemyślenia są miałkie i bezsensu

Comment

.... Zareagowałem tylko na sugestie że ten olej źle współpracuje z czujnikiem, uważam, że to nie prawda i to jest moje zdanie, jak dotąd nikt go nie obalił.
                          A ty już skończ tą pyskówkę każdy już wie że ci się raz lampka zapaliła i nic z tym nie zrobiłeś, a twoje przemyślenia są miałkie i bezsensu
                          A czytałeś z uwagą początek tego postu? To poczytaj co mówi serwis i ludzie, którzy mają do czynienia z Hondami w ilości większej niż kilka Hond w rodzinie i opowieści przy rodzinnym stole Doczytaj i przemyśl słowa, które wrzuciłem gdzieś na początku o pienieniu się oleju i wprowadzaniu w błąd czujnika poziomu oleju (to jest informacja którą przesłała Honda Polska do serwisów ale nie do powtarzania zapewne oficjalnie). U jednych to się zdarza u innych nie. Jak widać takich przypadków jest więcej bo juź kilka osób to zasygnalizowało a ile takich sytuacji jest o których nie poczytamy bo większość użytkowników X-gena nie ma tu konta na forum i nie podzieli się z Nami takimi informacjami! No ale wierz dalej w idealność oleju i twierdź dalej, że to wina czegoś innego broń boże tylko nie olej. A co każdy z nas ma zrobić? Pomyśl logicznie a nie pyszcz zacietrzewiony bezmyślnością. Jakby sytuacja się powtarzała co jakiś czas można by pokusić się wymienić olej....może wtedy ASO wymieniłoby czujnik a tak ..... Miałkie, chamskie i bez sensu są posty forumowicza katana bo tylko pretensje i żale i ubliżanie wszystkim wokół! Nic wartościowego nie napisałeś w tym wątku więc żenada twoje kolejne komentarze
                          Last edited by marart; 14-10-2018, 10:47.
                          Moja Hania

Comment

• Albo obydwaj skończycie tę pyskówkę i wrócicie do tematu przewodniego wątku albo udacie się na tymczasowy odpoczynek od forum. Zgoda?

Comment

• Zamieszczone przez Lukas Zobacz posta
                              Albo obydwaj skończycie tę pyskówkę i wrócicie do tematu przewodniego wątku albo udacie się na tymczasowy odpoczynek od forum. Zgoda?
                              Ależ ja cały czas do tego zmierzam, żeby wątek był na temat ale teksty owego forumowicza są nie na miejscu. Dlatego może i owszem poniosło mnie trochę ale nawet pusty kubek po kawie by się wkurzył na obrażanie go Przepraszam innych Forumowiczów, że chwilowo musieli czytać to i owo.
                              Moja Hania

Comment

• Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                                .... robiliście dolewki oleju ,to znaczy czy do pierwszej normalnej wymiany coś wam ubyło
                                U mnie również nic nie ubywa ani nie przybywa chociaż z ustalenie poziomu oleju na bagnecie jest ciężko
                                Moja Hania

Comment

Working...
                                X