Zamieszczone przez montada
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dyskusje o olejach zastosowanych w X-gen
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Spoko Grzechu, nie ma spinyTemat olejowy ciągnie się na wielu forach motoryzacyjnych bardziej niż ilość specyfikacji
) Każdy znajdzie coś dla siebie. Swoją drogą w Vołovinie śmigałem na 5w30 A5/B5 i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem tego 0w20. Przy obecnych temperaturach na minusie silnik rano pracuje jak przy 20 stopniach na plusie. Pozdrawiam.
Comment
-
W zimie tak, ale w lecie...?
Mi w ASOjak sie pytalem o olej sprzedawcy to mówił, ze leją 0-w20, ale widzialem, ze ten sprzedawca tez ma Civica jak podjechał do pracy, wiec sie go pytam, co On by lał jakby to bylo jego auto - odpowiedział 5w30 i taki leje w swoim... w lecie jak ktoś przegrzeje mocniej na autostradach to ten 0w20 „wyparowuje”. Mi zaleją w ASO 5w30 gwarancji nie tracę i sam przyznał ze w naszym klimacie to duzo bardziej sensowny wybór. I mówił to na podstawie informacji z serwisu u nich jak na prawdę wyglada eksploatacja silników z olejami 0w20.
Comment
-
Zamieszczone przez montada Zobacz postaTemat olejowy ciągnie się na wielu forach
montada wpisuje się idealnie w regułę którą już zdefiniowałem (i potem ciągną się wątki olejowe) :
Typowe błędy w doborze oleju:
- nieznajomość Instrukcji Obsługi Samochodu w zakresie wymagań Norm olejowych,
- interpretowanie Wymagań "po swojemu", (ci dla których Norma to wykres, a Wymaganie to "zalecenie Hondy")
- ignorowanie wymaganych Norm ACEA,
- skupianie się wyłącznie na parametrze SAE,
- lepkość jest mylona z gęstością, (nagminne i błędnie utrwalone, dla niektórych pojęcie jest nie do ogarnięcia) główny parametr decydujący o zużyciu silnika.
- sugerowanie się opiniami osób które nie mają pojęcia o warunkach użytkowania i temperaturze otoczenia dla danego auta, (ktoś mi poleca coś co wcale nie musi być najlepsze dla mnie),
- poszukiwanie "najlepszego" oleju który nie spełnia indywidualnych kryteriów dot. warunków i temp. otoczenia, (nie istnieje "najlepszy" olej, najlepszy to optymalnie dobrany zgodnie z Wymaganiami),
- cedowanie odpowiedzialności na ASO (na zasadzie "oni wiedzą lepiej"),
- kierowanie się opiniami "testerów" i "samozwańczych fachowców" z internetu,
- świadome ignorowanie zaleceń "bo i tak za 2 lata sprzedam auto",
- cena, bo był tani okazja w Markecie,
Trzymajmy się tematu: Wymiana oleju 1,5 T po 3tys. przebiegu, koszty itp.Last edited by rambo7; 23-01-2018, 08:28.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez plastik1989 Zobacz postaW zimie tak, ale w lecie...?
Mi w ASOjak sie pytalem o olej sprzedawcy to mówił, ze leją 0-w20, ale widzialem, ze ten sprzedawca tez ma Civica jak podjechał do pracy, wiec sie go pytam, co On by lał jakby to bylo jego auto - odpowiedział 5w30 i taki leje w swoim... w lecie jak ktoś przegrzeje mocniej na autostradach to ten 0w20 „wyparowuje”. Mi zaleją w ASO 5w30 gwarancji nie tracę i sam przyznał ze w naszym klimacie to duzo bardziej sensowny wybór. I mówił to na podstawie informacji z serwisu u nich jak na prawdę wyglada eksploatacja silników z olejami 0w20.
"W naszym klimacie" , w Europie, z zimnej Polsce to bym się bardziej jednak martwił o dużą ilość zimnych startów. Polska to nie USA gdzie się wsiada to auta i tnie set kilometrów, albo dojeżdża codziennie do pracy 100-150km w jedną stronę
To co w Aso mówią, to już może spuśćmy zasłonę milczenia. 5w30 to tańszy olej i taki leją, klient chce mieć tańszy serwis i tyle.Last edited by Jozin; 23-01-2018, 08:51.
Comment
-
rambo7, to, że tematy olejowe ciągną się na wielu forach pisałem w pozytywnym tego stwierdzenia znaczeniu. Przecież od tego są fora by dyskutować, spierać się i wymieniać spostrzeżeniami. Rzeczywiście niepotrzebnie napisałem tutaj swoją opinię. Bardzo proszę usuń moje wpisy w tym wątku. Będzie czysto jak przedtem. Dziękuję z góry.
Comment
-
Wiem wielokrotnie poruszany był "problem" doboru właściwego oleju, przeczytałem na forum wszystkie możliwe wątki, opinie w tym temacie. Powtarzającą się sugestią wśród użytkowników jest przede wszystkim zapoznanie się ze specyfikacją/ normami i czy są zgodne z zastosowaniem jakie daję nam wybrany olej jak również styl jazdy użytkownika, warunki otoczenia i oczekiwania jakie mamy wobec oleju ( czy zapewni nam skuteczną ochronę i bezpieczeństwo dla silnika, czy sprawi, że minimalnie zredukuje nam zużycie paliwa) hmm..... Opisze jak to wygląda u mnie i mile widziane będą Wasze opinie:
1. Samochód użytkuje przede wszystkim w mieście/krótkie dystanse/ weekendowo wypady za miasto- ewentualnie wyjazd wakacyjny w kraju
2. Styl jazdy oceniłbym umiarkowany(z tendencją do spokojnego/rozważnego/dostosowanego do możliwości i warunków panujących w danym obszarze): miasto spokojnie- bez szaleństw z pod świateł czy ciągłej walki z innym i( skakanie z pasa na pas), wiadomo czasem się gdzieś spieszy/ luźniej na drodze to się przyspieszy ale bez szaleńczego kręcenia. Jeżeli chodzi o jazdę poza miastem to jw. rozważna dostosowana do warunków infrastruktury/pogody.. jak jest potrzeba wyprzedzić to wyprzedzę, jak można jechać jednostajnie umiarkowaną prędkością to tak czynię.
3. Stosunek użytkowania i pokonywania km miasto/trasa w %, oceniłbym 80/20%.
Hmmm biorąc pod uwagę powyższe jaki byście na moim miejscu wybrali olej do codziennej eksploatacji: ( różnice w spalaniu chyab nie są tak drastyczne w zależnosci od wyboru samego oleju, tylko od stylu jazdy danego kierowcy.... zatem patrząc na nasz klimat najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie silnika - cicha. jednostajna praca i długoletnia żywotność)
Hmm czekam na Wasze propozycje? ( konkrety)
Myślałem nad Castrol Edge PROFESSIONAL H 5W30. ( to mój na chwilę obecną typ... biorąc pod uwagę lekturę z forum plus własne przemyślenia dot. mnie jako kierowcy)
zapraszam do dyskusji i czekam na Wasze typy
Comment
-
Zamieszczone przez kazno1989 Zobacz postaMyślałem nad Castrol Edge PROFESSIONAL H 5W30. ( to mój na chwilę obecną typ... biorąc pod uwagę lekturę z forum plus własne przemyślenia dot. mnie jako kierowcy)Last edited by Grzechu; 23-01-2018, 09:50.
Comment
-
Chłopaki znaleźli fajny olej, można powiedzieć - do wszystkiego - RAVENOL SSO SAE 0W-30 CleanSynto® teraz mam LM 0W30 ale może zaleję przy następnej wymianie właśnie tego Ravenola. https://www.ravenol.pl/karty/1111100.pdf tylko jeszcze nie wiem gdzie go kupić.. ;/
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaChłopaki znaleźli fajny olej, można powiedzieć - do wszystkiego - RAVENOL SSO SAE 0W-30 CleanSynto® teraz mam LM 0W30 ale może zaleję przy następnej wymianie właśnie tego Ravenola. https://www.ravenol.pl/karty/1111100.pdf tylko jeszcze nie wiem gdzie go kupić.. ;/
np. tu:
Last edited by gkill; 23-01-2018, 11:49.
Comment
-
MarekComau1122 jak jeździsz 80% po mieście i masz dużo zimnych startów to pierwsza rzecz to jest skrócenie okresu wymiany do 10tyś max, nawet niżej, 8tyś i tego bym rygorystycznie pilnował, jaki olej to już rzecz drugorzędna, ale chyba bym wybrał 0w30, Shella np.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaChłopaki znaleźli fajny olej, można powiedzieć - do wszystkiego - RAVENOL SSO SAE 0W-30 CleanSynto® teraz mam LM 0W30 ale może zaleję przy następnej wymianie właśnie tego Ravenola. https://www.ravenol.pl/karty/1111100.pdf tylko jeszcze nie wiem gdzie go kupić.. ;/
BTW. LM Synthoil Longtime 0W30 ostatnio tam podrożał do 220 PLN/ 5L, w innych kilku sklepach ceny też poszły w górę. Czyżby zmiany cen były związane z nowym właścicielem marki (Würth), bo nie sądzę, że coś zmieniło się w składzie?
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaPisałem już wcześniej, ten olej ma od 60% do 70% PAO, ot taka ciekawostka.
Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta0w20,0w30 czy może 5w30?a następna kwestia to jaka firma oryginalny Honda ,Castrol a może coś innego? Jeżdżę mało i normalnie , czasami przycisnę ale to czasami , ogólnie samochód więcej stoi w garażu niż jeździ dostałem niedawno służbowy a na dodatek często wyjeżdżam na delegacje.
Dlatego Proszę was o pomoc i radęLast edited by Lukas; 23-01-2018, 13:17.
Comment
-
Comment