Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimówki w fabrycznym rozmiarze do X-gena - kilka opcji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja już od tygodnia jeżdżę na zimowych. W górach spadł śnieg

Comment

• Zima będzie może w połowie listopada mówię ogólnie dla całego kraju w górach inne prawa natury hiihh

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
      zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

• Zamieszczone przez kony74 Zobacz posta
        Jak sądzicie, albo macie u siebie - czy felgi na zimę będą lepiej wyglądały w kolorze czarnym czy tytanowym. Zastanawiam się nad Borbet Y 17". Czarne i tak cały czas będą szare od brudu...
        Kupiłem czarne na zimę ale jednak będą na lato. w zimie było by widać na nich cały czas sól

A opony Debica Frigo HP2 215/55 z pierwszego tygodnia września 2020r
        Civic X 2.0 USA

Comment

• Cześć, chcę kupić komplet zimowy do Hondy prestige 2019 hatchback, zupełnie się nie znam na kołach i oponach mam problem z wyborem rozmiaru. Czy może ktoś z was ostatnio dokonywał zakupu i moze mi polecić swój zestaw? Wydaje mi się, że najrozsądniej byloby kupić felge w rozmiarze 16 cali żeby opona lepiej amortyzowała nierówności w zime ale jeśli się mylę to proszę o poprawę.

Comment

• Ja jeżdżę na nexen winguard sport 2 w identycznym rozmiarze jak letnie. Fajny kompromis między jakością i ceną.

Comment

• Na jakiej feldze?

Regulamin pkt 2.

Comment

• oryginalnej, mam jeden komplet i robię przekładki.

Comment

• Też robię przekładkę na ori felgę . Opona zimowa rozmiarowo jak letnia . Dla mnie 16 to nie to . Prędzej zostawię 17 na zimę a na lato kupię 18 ,albo drugi komplet 17 na zimę .

Comment

• Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                    Też robię przekładkę na ori felgę . Opona zimowa rozmiarowo jak letnia . Dla mnie 16 to nie to . Prędzej zostawię 17 na zimę a na lato kupię 18 ,albo drugi komplet 17 na zimę .
                    A mógłbyś mi podesłać felgę 17tke która będzie pasować? Kurczę szukam i szukam i nie mogę znaleźć felgi która będzie miała takie same rozmiary jak oryginał...

Comment

• Identyczną jak ori to za dużo nie znajdziesz . Ale mogą być troszkę inne .Np sporo ludzi kupiło borberty et 40 lub 47, otwór na piastę inny (pierścień centrujący załatwia sprawę )i szerokość o pół cala mniej ale to nie przeszkadza .

Comment

• Czy mogę tak na szybko sie dowiedzieć, które z opon zimowych markowych {Continental,Dunlop,Nokian itp.}mają ochronny rant, by nie nie rysować felgi{17 cali}?
                        Czy opony wielosezonowe budowane na bazie zimowej np. Goodyear Vector 4 season {może też inne z ukierenkowaniem zimowym}używane w zimie i w porze przejsciowej, ale nie w letniej, ustępują znacznie (jesli tak, to w jakim aspekcie} oponom zimowym z koncernów Conti,Goodyear,Nokian,Bridgestone Vredestein ?
                        Wiadomo jaki klimat mamy i w porach zima-wiosna, jesien-zima temeratury mogą być b. dodatnie.

Comment

• W ciągu ostatnich 2 tygodni były testy zimowych - Auto-motor-sport i wielosezonowych chyba Auto świat - tam masz najświeższe odpowiedzi na Twoje pytania.
                          I nie kombinuj - albo wielosezonowe albo zima+lato. Zależy gdzie mieszkasz , jak jeździsz i jakie masz drogi.

Comment

• Dzięki za kierunek poszukiwań.Nie wiem, czy tam bedą wskazowki idnośnie rantów.
                            A jesli wielosezonowe to tylko jako zamiennik zimowki na zimę, bo od kwietnia do pażdziernika i tak byłyby letnie i jeżdzone bylyby w dużym miescie , sporadycznie
                            w trasy.Taka myśl do zastanowienia.Do tej pory jezdzilem i jeżdzę na letnich i zimowych, ale do innego auta miejskiego w użytkowaniu pomyślalem o zasta;pieniu zimowek, dobrą wielosezonową na zimę w miescie.

Comment

• tez kombinowałem tak jak Ty, że na lato mam już to na zimie walnę wielosezonowe bo w sumie nie ma zimy itp. Doradca w oponeo odradził mi takich kombinacji bo w sumie wielosezonowe kupuje się po to żeby jeździć cały rok a nie bawić się w przekładki
                              Civic X 2.0 USA

Comment

• Zamieszczone przez androzek Zobacz posta
                                W ciągu ostatnich 2 tygodni były testy zimowych - Auto-motor-sport i wielosezonowych chyba Auto świat - tam masz najświeższe odpowiedzi na Twoje pytania.
                                I nie kombinuj - albo wielosezonowe albo zima+lato. Zależy gdzie mieszkasz , jak jeździsz i jakie masz drogi.
                                Czyli Bridgestone Blizzak LM005 wygrał prawie wszystko. Kupowałem te opony ponad rok temu w ciemno bez opinii i testów dziennikarskich ale było warto, a i cena była o 40% niższa niż teraz

Comment

Working...
                                X