ja właśnie je zamówiłem, opinie mają dobre, na oponeo są po 347 za sztukę, za te pieniądze (do 400-450) raczej nie ma lepszego wyboru
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zimówki w fabrycznym rozmiarze do X-gena - kilka opcji
Collapse
X
-
Pytanko, poratujcie wiedza kogoś mniej obeznanego w tej dziedzinie.Mam już zimówki 215/50/17 (sedan) i szkoda mi tych oryginalnych alusów na zimę. Mam okazję kupić drugi komplet alusków w takim rozmiarze: 17 cali wysokość, 7,5 szerokość, ET 47. O ile et z biedą tak jak nominalnie to nie wiem czy na feldze 7,5 cala można założyć oponę 215. Bardzo dziękuję za info.
Coś takiego
n_117_d.jpgLast edited by Bliźniak; 08-09-2020, 16:51.
Comment
-
Zamieszczone przez Bliźniak Zobacz postaPytanko, poratujcie wiedza kogoś mniej obeznanego w tej dziedzinie.Mam już zimówki 215/50/17 (sedan) i szkoda mi tych oryginalnych alusów na zimę. Mam okazję kupić drugi komplet alusków w takim rozmiarze: 17 cali wysokość, 7,5 szerokość, ET 47. O ile et z biedą tak jak nominalnie to nie wiem czy na feldze 7,5 cala można założyć oponę 215. Bardzo dziękuję za info.
Coś takiego
[ATTACH=CONFIG]54315[/ATTACH]
Uzyskasz bardzo lekki naciąg , felga becie bardziej na zewnątrz , ile ? 1 cały to 2,5 cm więc połowę 1,25 cm
Nie będzie jeszcze wystawać z oponę ale na krawężniki uważać trzeba
Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Kupilem w październiku w 2019 Micheliny alpin6 205/55/16 94V XL z felgami oem od hyundai i30, mam wielki teraz dylemat czy je sprzedać z duzą stratą czy spróbować na swojej hb5 jeździć w zimie . Mam pytanie czy ktoś testował węższe zimowe opony do naszych hond, czy jest sens próbować je zakładać, oczywiście pomijając homologacje producenta parametr 215 ??????zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Dlaczego z dużą stratą, wystaw na olx, jesień idzie chętny się znajdzie. Miałem ten sam problem, ale 16 słabo wyglądają i ta szerokość 205 w stosunku do nominału 215 trochę różnica jest. Jakby się stało jakieś nieszczęście zaraz jakiś zaradny ubezpieczyciel się wyłga. Gra nie warta ryzyka.
Comment
-
Dzięki za poradę szkoda najlepsze w swojej klasie 37 tydzień produkcji 2019 rok może przejechane 600 km kurs zrobiłem na nich do Zakopanego a tam zdziwienie w grudniu nie ma śniegu ale i tak bywa. Mówią ze w tym roku tez ma być ciapowata zima jeszczeraz dziękuje.
I jedno nietypowie pytanie czy do naszych HB5 X beda pasowały felgi 17" Szerokość: 7J ET: 55 od Hondy Civic VIII TypeS do naszych oryginalnych X zimowych opon 235/45/17 goodyear'ów.
Z góry dziękuje za odpowiedz można powiedzieć ze jestem w kropce z tymi IX 16-stkami kolami i z oponami zimowymi X
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkLast edited by rob1986; 11-09-2020, 09:54.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Dane koła HB X
Średnica felgi
17"
Odsadzenie (ET)
50
Szerokość felgi
8.0"
Otwór centralny (mm)
64,1
Profil opony
45
Szerokość opony
235 mm
Rozstaw śrub
5x114.3
Wychodzi, że Twoje ET jest inne, ale niewiele( im większe et tym bardziej felga schowana w nadkolu) powinno być ok.
Comment
-
https://www.wheel-size.com/calc/?whe...cl=30mm&sr=0mm
Porównaj sobie jak Ci się schowa koło do wewnątrz i na dole strony masz opisane różnice w stosunku do oryginału.
Inna sprawa, że na felgę 7' opona 235...moim zdaniem za wąska ta felga będzie, wiem, jak było z UFO - tam przy zakładaniu nowej 225 było oponiarzowi ciężko ją właściwie osadzić i musiał dobijać ciśnienie wysoko, żeby opona "wskoczyła".
Comment
-
Ktos tu mówił o kelnerkach... a wiecie ze to te same opony co https://www.sklepopon.com/opona-zimo...=ceneo_regular
Comment
Comment