Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gratuluję. Też bym tak chciał.
    Jednakże u mnie wrażenie nierównej jazdy i drgania na kierownicy były znaczne.

Comment

• Niewiem o co chodziło z tym wyważeniem, tym bardziej że to były lata 80/90 Passat 2.0 benzyna i na tamte czasy samochód był naprawdę dynamiczny. Kiedyś tata ostro ruszył i na kostce było tylko widać iskry...do dziś pamietam, że to były Michelin MXT

Comment

• Na felgach OEM mam teraz zimówki ale chcę dokupić felgi na lato . Zastanawiam się nad OZ Ultraleggera lub Avus racing AC-M03 . Wiem ,że ET40 nie stanowi przeszkody .Mam pytanie czysto estetyczne - do czarnej Hani pasują grafitowe czy srebrne , zanudził mi się czarny oryginalnych felg.

Comment

• Udało się komuś zważyć seryjne felgi lub znaleźć info ?

Comment

• Oryginalne 17 w HB z oponami Michelin Primacy 3 to 21,4 kg
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Ktos poleci jakies letnie gumy ktore ujazmia kontrole trakcji na 1nce i 2ce ? Teraz mam caloroczne wiec teraz bede celowal w uhp. Pilot Sport 4 troche drogie. Moze Fulda SportControl 2 tez by dobrze kleila ? Jakies ciekawe alternatywy ?

Comment

• @radex99
                Napewno te co kleją szybko znikną .
                Szukaj opon na tor .
                Lub kół od Type R.

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Wiadomo ale takie pilot sporty wedle prasy na 40k starczaja to mi na 8 latek starcza .

Na primacy3 bylo lepiej niz na calorocznych goodyear vector gen2. Podejrzewam ze przejscie na crossclimate lub bridgestone wheather control moze niewiele dac dlatego interesuje sie uhp.

Jeden kolega tu na forum zachwalal Continentale premium6 chyba. Ale cena duza biorac pod uwage ze w sumie nie potrzebnie sprzedalem michalki z przebiegiem 1k za 1100pln .

Comment

• Zamieszczone przez radex99 Zobacz posta
                    ...
                    Jeden kolega tu na forum zachwalal Continentale premium6 chyba. Ale cena duza biorac pod uwage ze w sumie nie potrzebnie sprzedalem michalki z przebiegiem 1k za 1100pln .
                    Dokładnie, po zmianie z fabrycznych Primacy 3, zrobiło się w końcu normalnie. Nie mam problemów z trakcją. Obawiam się, że na wielosezonowych w tych temperaturach możesz zapomnieć o dobrej trakcji. Zmiana na lepsze czy inne nic nie da. Jestem przeciwnikiem tego rodzaju opon, bo powiem Ci, że nawet na zimówkach w warunkach powiedzmy "zimowych" też trakcja jest poprawna.
                    Last edited by marart; 05-06-2021, 20:51.
                    Moja Hania
                    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Dzisiaj powinny dotrzeć continental'e sportcontact 6 więc też będę mógł zrecenzować za czas jakiś...
                      Zakładam, że trakcji nie będzie brakować, biorąc pod uwagę, że będzie to naleśnik 235/35/19 [emoji41]

Wysłane z wykorzystaniem Tapatalka. Za literówki i błędy przepraszam...

Comment

• Panowie,

Jakie felgi będą lepiej pasować do Civica X HB, obie wersje to 18 cali, 8J szerokości, do wyboru ET 40 lub 48? Wiem że fabryczne felgi mają ET50, ale zastanawiam się czy z ET40 nie będą lepiej wyglądać mniej schowane. No ale z drugiej strony czy nie będą wystawać? Może ktoś ma felgi w którymś z tych rozmiarów i podzieli się opinią?

Chodzi o felgi BORBET Y.

Comment

• ET 40 będzie wyglądać o niebo lepiej i nadal będzie zgodne z polskimi przepisami. Gdyby było 8,5" przy tym et to już niestety opasanie błotników byłoby za małe względem PL.

Miałem do tej pory 8x18 et 45 i było bardzo ok, ale gdyby wysunąć je o 5mm to byłoby jeszcze lepiej...[emoji6]

Comment

• Zamieszczone przez damiano92 Zobacz posta
                            Panowie,

Jakie felgi będą lepiej pasować do Civica X HB, obie wersje to 18 cali, 8J szerokości, do wyboru ET 40 lub 48? Wiem że fabryczne felgi mają ET50, ale zastanawiam się czy z ET40 nie będą lepiej wyglądać mniej schowane. No ale z drugiej strony czy nie będą wystawać? Może ktoś ma felgi w którymś z tych rozmiarów i podzieli się opinią?

Chodzi o felgi BORBET Y.
                            Mam 18x8JJ z ET42. Na pewno ET 40 będzie OK. Wydaje mi się ze granica przypada gdzieś na ET38 - dalej już chyba wystawać poza obrys.
                            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Dzięki za odpowiedzi, @Lcft może wrzuciłbyś fotkę jak wyglądają Twoje felgi?

Comment

• Co to znaczy, wystawać poza obrys? Przepisy mówią wyraźnie, w jakim zakresie nie może wystawać... Z tego co pamiętam na szybko, po przednia oś 30 stopni od pionowe, a tylna o 50... Innymi słowy, koło na górze błotnika jest i tak schowane sporo do środka...
                                Oczywiście mówię tylko o przepisach...
                                Osobiście widuje auta fabryczne, które polskiego, archaicznego prawa nie spełniają.

Comment

Working...
                                X