Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Jasiek68 Zobacz posta
    OK rozumiem.Też mam oem na sedanie X i oprócz tego,że są trochę głośne ,to ogólnie bardzo OK
    Ja jakoś jestem do tego przyzwyczajony. Wcześniej miałem Civic VIII i na nim miałem bridgestony. Fakt zimowe są troche głośne ale to kwestia przyzwyczajenia/ zwracania uwagi. Na drugin nowym aucie - Yarisie mam teraz bridgestony i jest ok. Podobno Yokohama powyżej +5 stopni strasznie się zdziera. Byłem dziś w ASO i wszystkie koła które mają na wystawie są z Yokohamą.

Comment

• Zamieszczone przez artek133 Zobacz posta
      Byłem dziś w ASO i wszystkie koła które mają na wystawie są z Yokohamą.
      Bo te lepsze wyprzedali i zostały Yokohama

Comment

• Nie za wcześnie na zimówki? o.O

Jeśli jednak chodzi o opony zimowe to tylko Nokian'y. Nic innego :-)

Comment

• Zamieszczone przez StayIntheKnow Zobacz posta
          Nie za wcześnie na zimówki? o.O

Jeśli jednak chodzi o opony zimowe to tylko Nokian'y. Nic innego :-)
          Nokian z Finlandii to bym kupił , nie z Rosji które do 16" są tam produkowane.

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja zamówiłem Nokiany WR A4 17" i też są z Rosji ;(

Comment

• Wychodzi na to Bodex1 że goście z forum insigni muszą się doinformować

Comment

• Dojechały do dealera moje koła zamówione w Hondzie i niestety opony Nokian WR D4 z 40 tygodnia 2016r!! Jak zamawiałem ,to pytałem jaki rok produkcji i jeszcze o tym dyskutowaliśmy.Powiedział,że nie sądzi żeby były starsze niż 2017 i zonk niestety ?! Dałem zadatek 1000zł i już nie mogę się wycofać.Lipa straszna.

IMG_3760.jpg

Comment

• No wtopa straszna. Bieżnika nie zjedziesz w ciągu 4 lat a guma już będzie mieć 6 latek.
                  Szkoda że na papierze nie dali ci tej gwarancji. I jak to w ASO pewno przepłaciłeś bardzo.
                  Kupili tanio bo rocznik a sprzedali drogo.
                  16 nokian wr d4 z 2018r, 330 zł sztuka.
                  Coś stanęło na przeszkodzie żeby kupić gumy samemu?
                  Last edited by luzny41; 02-11-2018, 17:34.

Comment

• To są zestawy felga/opona od Hondy i nie było możliwości sprawdzenia ,z którego roku są opony - przynajmniej tak mówił handlowiec od dealera Hondy.Nie było też możliwości zamówienia samych felg ,a jak już to cena była taka sama jak z oponami.Zestawy przyjeżdżają z Niemiec , koła są ofoliowane i wyważone,dlatego trudniej może było ustalenie daty produkcji opon.
                    Teraz trochę poczytałem w necie i raczej nie ma czego się bać.Polskie normy mówią,że opona jest uznawana za nową do 3 lat od daty produkcji,w Niemczech nawet 5.Poza tym ma gwarancję/ubezpieczenie Hondy na 3 lata od daty zakupu.Ale absmak pozostał , jak to powiedział pewien klasyk.

Comment

• Kiedy kupowałem w 2106 roku IX też sprzedali mi zimówki z 2014 roku w cenie opon z 2016 roku, kiedy się zorjentowałem podczs zmiany kół w ASO zrobiłem mały dym i opony poszły do zwrotu

Comment

• No i tak trzymać.
                        Nie można darować.
                        Owszem opona nie używana może być traktowana teoretycznie jak nowa.
                        Ale niestety nie zmienia to fakty że 2 lub 3 lata dla gumy nie jest bez znaczenia.

Comment

• Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz posta
                          Nokian z Finlandii to bym kupił , nie z Rosji które do 16" są tam produkowane.
                          Czy ja wiem czy w przypadku akurat Nokianów ma to znaczenie? Zbyt duża firma wg. mnie.

Ma to znaczenie w przypadku Dębicy, made in Germany, a made in Poland (PL czy inny kraj? xD), niebo, a ziemia.

Comment

• Najgorsze było to że nie zostałem poinformowany o tym fakcie i w moim odczuciu było to zwykłe oszustwo więc troszkę weszedłem z siebie

Comment

• Płacę i wymagam.
                              Chyba że ktoś stawia sprawę uczciwie i mówi.
                              Opony będą z 2018 kosztować tyle a z 2016 tyle.
                              Na co się decydujesz Twoja decyzja. Oczywiście cena zupełnie inna.
                              Jak we wrześniu zamawiałem zimówki, to zastrzegłem że mają być z 2018. Bo inaczej nie odbieram. I sprzedawca zapewnił że będą i były. Dot 2718.

Comment

• Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                                Płacę i wymagam.
                                Chyba że ktoś stawia sprawę uczciwie i mówi.
                                Opony będą z 2018 kosztować tyle a z 2016 tyle.
                                Na co się decydujesz Twoja decyzja. Oczywiście cena zupełnie inna.
                                Jak we wrześniu zamawiałem zimówki, to zastrzegłem że mają być z 2018. Bo inaczej nie odbieram. I sprzedawca zapewnił że będą i były. Dot 2718.
                                Najgorsza sprawa, że zamówił te opony u dealera Hondy. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca tam, gdzie swój znaczek przybija "H".

Co innego jakby zamówił te opony na stronie "logistyka opon". Tam jest niezła beka, ludzie zamawiają opony z zagranicy, w większości są to odpady z różnych punktów sprzedaży w Niemczech i potem płaczą, że dostali opony np. 2x z 2015, 1 x 2016, 1x 2017. A zapewnienia wcześniej były "wszystkie opony są z 2018". I brak możliwości reklamacji xD

W przypadku użytkownika Jasiek68 moim zdaniem należy reklamować tą sytuację, gdyż opony zimowe tracą swoje właściwości z upływem czasu, wiem z własnego doświadczenia. W DE (lub w innym kraju UE) bodajże opony zimowe mają być nie starsze niż 3 lata(?) i ma to sens.

Comment

Working...
                                X