Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ej, ale skoro homologacja jest dla 7 i 8 to dlaczego w ogóle rozważacie 7.5? Temat walkowany w tym dziale kilka razy i znowu te same pytania.

A, pierścienie centrujące to żadna łaska, żeby się dopominac aby dodali w gratisie. Mówisz że masz taki a taki samochód, ew. otwór i to normalne, że muszą być aby założyć dobrze koło... To jakby wymieniać opony i prosić aby w gratisie napompowali kola.

Comment

• Zamieszczone przez maciekh Zobacz posta
      Te felgi Sparco faktycznie ciekawe, jest może ktoś kto montował na Civiku na fabrycznych oponach?
      Ja mam u siebie, jak to wygląda możesz zobaczyć u mnie w temacie.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Siemanko!
        Nie jestem niestety znawca motoryzacji absolutnie - a civic x to moj pierwszy nietatowy samochód.
        Znalazłem takie felgi do mojego szarego civica X sport plus:
        Zobacz Alufelgi Sparco Podio Gloss Black 7,50x17 5x114,30 ET45,00 w Oponeo. Gwarantujemy bezpieczne zakupy oraz darmową dostawę. Sprawdź naszą ofertę!

Oraz oponki:
        Opony Pirelli SottoZero Serie 3 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Pirelli SottoZero Serie 3 i dokonaj zakupu!

Czy to się do siebie spasuje - tj., rozmiar felgi i oponka? - p.s. może ten komplecik sie komuś spodoba jako alternatywa do oem.

Comment

• Będzie pasować, tylko może lepiej zobacz czy są z wyższym indeksem. Letnie są W.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
          Moja Honda

Comment

• Hej, parę osób pisało o Borbet Y (https://felgeo.pl/product-pol-46325-...-Borbet-Y.html ).
            Parametry: 17" x 7,5" 5X114,3 ET: 47 i do tego opona w oryginalnym rozmiarze 235/45R17. Powinno grać wszystko?

PS: Ma ktoś już na stanie? Mógłby podrzucić fotkę?

Comment

• Zamieszczone przez Pelasek Zobacz posta
              Powinno grać wszystko?
              Będzie grać.
              Moja Honda

Comment

• Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                Ej, ale skoro homologacja jest dla 7 i 8 to dlaczego w ogóle rozważacie 7.5? Temat walkowany w tym dziale kilka razy i znowu te same pytania.

A, pierścienie centrujące to żadna łaska, żeby się dopominac aby dodali w gratisie. Mówisz że masz taki a taki samochód, ew. otwór i to normalne, że muszą być aby założyć dobrze koło... To jakby wymieniać opony i prosić aby w gratisie napompowali kola.
                Gdzie można znaleźć że tylko 7 i 8 ?

Do 7 pewnie by trzeba opony 225?

Comment

• Symulacja moich kółek zimowych...17 cali, malowane proszkowo na czarno, opony Pirelli SottoZero Serie 3
                  Załączone pliki
                  Last edited by Theo74; 05-10-2018, 20:08.

Comment

• witam. Czy macie jakiś namiar na felgi stalowe do civica x 16''? potrzebuję bo kupiłem opony zimowe 16'' do viii generacji a auto sprzedaje))))))
                    chcę zatrzymać te opony dokupując stalówki do x genaracji w rozmiarze 16''

Comment

• Hania przygotowana do zimy....

Comment

• Z tymi borbetami trzeba coś kombinować, jakieś pierścienie centrujące czy coś takiego? Mam opony w oryginalnym rozmiarze, wersja hb.
                        I jeszcze dziwna prośba, mógłbyś zrobić zdjęcie z boku pod kątem, chciałbym zobaczyć czy ta felga wystaje z opony

Comment

• W zestawie są pierścienie centrujące, śruby i zawory.... fotę zrobię jutro bo dziś już mi się nie chce iść na dół do garażu...
                          Natomiast ja kupiłem opony z rantem ochronnym.

Comment

• Całkiem najs. Wiadomo że wszystko kwestia gustu, ale w do tej wersji może lepiej pasowałyby jednak srebrne felgi? Komponowałyby się z chromowany klamkami i listwami okien. Te czarne felgi wg mnie bardziej podchodzą do wersji civica bez chromów.

Comment

• Zamieszczone przez Al_Exander Zobacz posta
                              Całkiem najs. Wiadomo że wszystko kwestia gustu, ale w do tej wersji może lepiej pasowałyby jednak srebrne felgi? Komponowałyby się z chromowany klamkami i listwami okien. Te czarne felgi wg mnie bardziej podchodzą do wersji civica bez chromów.
                              A64B18C7-16A1-4948-B453-9ED25D17AFEA.jpg
                              Też mi się wydaje że czarne bardziej do takiego bez chromów

Comment

• Powiem Wam że nawet nie zwróciłem na to uwagi.... Generalnie koła są na zimę i zdecydowałem się na czarne ale fakt jest taki że chyba najbardziej Hania podoba mi się na felgach czarno srebrnych

Comment

Working...
                                X