Zamieszczone przez Jasiek68
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wszystko o Kołach i Felgach dla Civic X-gen.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Zamieszczone przez artek133 Zobacz postaByłem dziś w ASO i wszystkie koła które mają na wystawie są z Yokohamą.
Comment
-
Zamieszczone przez StayIntheKnow Zobacz postaNie za wcześnie na zimówki? o.O
Jeśli jednak chodzi o opony zimowe to tylko Nokian'y. Nic innego :-)
Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Dojechały do dealera moje koła zamówione w Hondzie i niestety opony Nokian WR D4 z 40 tygodnia 2016r!! Jak zamawiałem ,to pytałem jaki rok produkcji i jeszcze o tym dyskutowaliśmy.Powiedział,że nie sądzi żeby były starsze niż 2017 i zonk niestety ?! Dałem zadatek 1000zł i już nie mogę się wycofać.Lipa straszna
.
IMG_3760.jpg
Comment
-
No wtopa straszna. Bieżnika nie zjedziesz w ciągu 4 lat a guma już będzie mieć 6 latek.
Szkoda że na papierze nie dali ci tej gwarancji. I jak to w ASO pewno przepłaciłeś bardzo.
Kupili tanio bo rocznik a sprzedali drogo.
16 nokian wr d4 z 2018r, 330 zł sztuka.
Coś stanęło na przeszkodzie żeby kupić gumy samemu?Last edited by luzny41; 02-11-2018, 17:34.
Comment
-
To są zestawy felga/opona od Hondy i nie było możliwości sprawdzenia ,z którego roku są opony - przynajmniej tak mówił handlowiec od dealera Hondy.Nie było też możliwości zamówienia samych felg ,a jak już to cena była taka sama jak z oponami.Zestawy przyjeżdżają z Niemiec , koła są ofoliowane i wyważone,dlatego trudniej może było ustalenie daty produkcji opon.
Teraz trochę poczytałem w necie i raczej nie ma czego się bać.Polskie normy mówią,że opona jest uznawana za nową do 3 lat od daty produkcji,w Niemczech nawet 5.Poza tym ma gwarancję/ubezpieczenie Hondy na 3 lata od daty zakupu.Ale absmak pozostał , jak to powiedział pewien klasyk.
Comment
-
Zamieszczone przez Bodex1 Zobacz postaNokian z Finlandii to bym kupił , nie z Rosji które do 16" są tam produkowane.
Ma to znaczenie w przypadku Dębicy, made in Germany, a made in Poland (PL czy inny kraj? xD), niebo, a ziemia.
Comment
-
Płacę i wymagam.
Chyba że ktoś stawia sprawę uczciwie i mówi.
Opony będą z 2018 kosztować tyle a z 2016 tyle.
Na co się decydujesz Twoja decyzja. Oczywiście cena zupełnie inna.
Jak we wrześniu zamawiałem zimówki, to zastrzegłem że mają być z 2018. Bo inaczej nie odbieram. I sprzedawca zapewnił że będą i były. Dot 2718.
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaPłacę i wymagam.
Chyba że ktoś stawia sprawę uczciwie i mówi.
Opony będą z 2018 kosztować tyle a z 2016 tyle.
Na co się decydujesz Twoja decyzja. Oczywiście cena zupełnie inna.
Jak we wrześniu zamawiałem zimówki, to zastrzegłem że mają być z 2018. Bo inaczej nie odbieram. I sprzedawca zapewnił że będą i były. Dot 2718.
Co innego jakby zamówił te opony na stronie "logistyka opon". Tam jest niezła beka, ludzie zamawiają opony z zagranicy, w większości są to odpady z różnych punktów sprzedaży w Niemczech i potem płaczą, że dostali opony np. 2x z 2015, 1 x 2016, 1x 2017. A zapewnienia wcześniej były "wszystkie opony są z 2018". I brak możliwości reklamacji xD
W przypadku użytkownika Jasiek68 moim zdaniem należy reklamować tą sytuację, gdyż opony zimowe tracą swoje właściwości z upływem czasu, wiem z własnego doświadczenia. W DE (lub w innym kraju UE) bodajże opony zimowe mają być nie starsze niż 3 lata(?) i ma to sens.
Comment
Comment