Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Wybuchający" szklany szyberdach w Civicu Sport Plus rocznik 2021

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No to zaczyna sie… kolejny polift

Comment

Zamieszczone przez aga_ Zobacz posta
      Witam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachu[ATTACH=CONFIG]59807[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59808[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59810[/ATTACH]
      Przykra sprawa, powodzenia w likwidacji.
      Masz może zdjęcia jak była spasowana panorama z dachem przed uszkodzeniem?
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Niestety nie mam, kto myslal w nowym samochodzie o czyms takim…

Comment

Przykre - nowe auto za taką furę pieniędzy.
          Współczuję - mam nadzieję, że Honda stanie na wysokości zadania i naprawi na własny koszt bez szemrania.

Comment

Tym razem podczas postoju, czyli raczej wersja HMP o uderzeniu kamieniem może upaść. Poza tym co to za wersja "od kamienia" - gdyby to był kamień to uszkodzenia nie byłyby symetryczne i akurat nad prowadnicami przy krawędziach szyby. Ciekawe czy to przypadek, że to kolejny polift...
            Moja Hania
            http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Na ostatnim zdjęciu widać że panorama jest niżej niż przednia część dachu, nie wiem czy to dlatego że już jest pęknięta czy tak było, ale wydaje mi się że może być za mocno dociśnięta, tzn. nie wyregulowana prawidłowo. Może dlatego występują naprężenia i pęka w miejscach mocowania szyby z prowadnicą.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

Zaczyna się robić ciekawie

Comment

Napisałem maila do Ciebie z nr mojego telefonu. Dzwoń, pogadamy.

Comment

Zamieszczone przez Yrios Zobacz posta
                    Zaczyna się robić ciekawie
                    Jeden to można uznać za przypadek, ale to już kolejny na Forum, a o ilu nic nie wiadomo...
                    Moja Hania
                    http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

Witam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachu[ATTACH=CONFIG]59807[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59808[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59810[/ATTACH]
                      Czy auto w ostatnich dniach było garażowane na zewnątrz "pod chmurką" ??

Comment

W większości czasu auto nie jest garażowane

Comment

Zgłoś sprawę w ASO . Napisz na forum co odpowiedzieli . Przynajmniej nie będą gadali , że to pierwszy taki przypadek w PL . Może poszła jakaś partia wadliwego szkła i będzie tego więcej

Comment

Witam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachu
                            Jak przeczytałaś mój wątek to już masz pogląd na sprawę wybuchających panoram w Civicach X-gen.
                            Po krótce mogę Ci streścić jak ja załatwiam sprawę.
                            Po odstawieniu samochodu do ASO zgłosiłem sprawę naprawy gwarancyjnej, odmówiono mi (screen odpowiedzi CHP jest w poście wyżej), zamówiłem sobie ekspertyzę uszkodzonego dachu u rzeczoznawcy, naprawiłem szkodę z AC i kieruję sprawę na drogę sądową. Czekam na info od adwokata o skierowaniu pozwu do sądu.
                            Ewidentnie coś jest nie tak z naszymi samochodami, Tobie stało się to na postoju mi podczas jazdy. Uszkodzenia można powiedzieć są identyczne.
                            Nawet po założeniu nowej szyby byłem już na poprawkę zamontowania i dalej nie jestem przekonany jej poprawnego spasowania. Coś mi się zdaje, że znowu pęknie wcześniej lub później.
                            Nawet się nie zastanawiaj tylko zgłaszaj naprawę gwarancyjną do Hondy, będzie to kolejny udokumentowany przypadek.

Comment

Taki jest plan dam znac, co i jak

Comment

W większości czasu auto nie jest garażowane
                                Mam jakieś dziwne przeczucie że niewielki ilości wody zbierają się pomiędzy szybą a uszczelką i po zmrożeniu rozsadza szkło.

Comment

Working...
                                X