No to zaczyna sie… kolejny polift
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"Wybuchający" szklany szyberdach w Civicu Sport Plus rocznik 2021
Collapse
X
-
Zamieszczone przez aga_ Zobacz postaWitam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachu[ATTACH=CONFIG]59807[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59808[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59810[/ATTACH]
Masz może zdjęcia jak była spasowana panorama z dachem przed uszkodzeniem?
Comment
-
Tym razem podczas postoju, czyli raczej wersja HMP o uderzeniu kamieniem może upaść. Poza tym co to za wersja "od kamienia" - gdyby to był kamień to uszkodzenia nie byłyby symetryczne i akurat nad prowadnicami przy krawędziach szyby. Ciekawe czy to przypadek, że to kolejny polift...
Comment
-
Na ostatnim zdjęciu widać że panorama jest niżej niż przednia część dachu, nie wiem czy to dlatego że już jest pęknięta czy tak było, ale wydaje mi się że może być za mocno dociśnięta, tzn. nie wyregulowana prawidłowo. Może dlatego występują naprężenia i pęka w miejscach mocowania szyby z prowadnicą.
Comment
-
Zamieszczone przez Yrios Zobacz postaZaczyna się robić ciekawie
Comment
-
Zamieszczone przez aga_ Zobacz postaWitam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachu[ATTACH=CONFIG]59807[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59808[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59809[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59810[/ATTACH]
Comment
-
Witam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachu
Po krótce mogę Ci streścić jak ja załatwiam sprawę.
Po odstawieniu samochodu do ASO zgłosiłem sprawę naprawy gwarancyjnej, odmówiono mi (screen odpowiedzi CHP jest w poście wyżej), zamówiłem sobie ekspertyzę uszkodzonego dachu u rzeczoznawcy, naprawiłem szkodę z AC i kieruję sprawę na drogę sądową. Czekam na info od adwokata o skierowaniu pozwu do sądu.
Ewidentnie coś jest nie tak z naszymi samochodami, Tobie stało się to na postoju mi podczas jazdy. Uszkodzenia można powiedzieć są identyczne.
Nawet po założeniu nowej szyby byłem już na poprawkę zamontowania i dalej nie jestem przekonany jej poprawnego spasowania. Coś mi się zdaje, że znowu pęknie wcześniej lub później.
Nawet się nie zastanawiaj tylko zgłaszaj naprawę gwarancyjną do Hondy, będzie to kolejny udokumentowany przypadek.
Comment
-
Zamieszczone przez aga_ Zobacz postaW większości czasu auto nie jest garażowane
Comment
Comment