Zamieszczone przez auer73
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"Wybuchający" szklany szyberdach w Civicu Sport Plus rocznik 2021
Collapse
X
-
-
Mieliśmy okazję porównać moją hanię (przed lift) i kolegi Auera (po lift). U mnie na całej długości się licuje a nawet element rozsuwany jest delikatnie niżej.
Natomiast u Auera wygląda to dziwnie. O ile narożniki się właściwie licują to środek jest zdecydowanie wyżej niż wstawka łącząca dach z przednią szybą. Tak jakby są profil szyby był pod troszkę innym kontem niż karoseria.
Różnicę widać gołym okiem. Przydałby się jakiś drugi po lift dla porównania.
Comment
-
Ja swoją panoramę sam wyjmowałem jak w dwóch ASO nie umieli naprawić problemu z pukaniem na nierównościach. Są śruby do regulacji więc można wyrównać w razie konieczności.
Comment
-
Zamieszczone przez auer73 Zobacz postaTak to się ma, że rzeczoznawca wyklucza czynnik zewnętrzy, który by w jakikolwiek sposób przyczynił się do uszkodzenia tego dachu, (jak nie wiesz co to jest czynnik zewnętrzny to może to być np. kamień, żwir, gałąź, cokolwiek innego co mogłoby tak uszkodzić dach).
O co mi chodzi. Ano o to, że przedstawiciel Hondy w swym oświadczeniu wyraźnie dał do zrozumienia, że nie odpuści, dając wyprzedzający argument, że mogło się zdarzyć to wcześniej i nie koniecznie w przypadku zniszczenia szyberdachu. To jest ich mocny argument. Teraz ty masz udowodnić, że tak nie było. I teraz macie problem, bo jak to udowodnić, że nie stało się to wcześniej? Dowody z kamery i opinia rzeczoznawcy, choć mocne, w tym przypadku stają się bezużyteczne. Sprawy sądowe, gdzie przedmiotem sporu są duże pieniądze (pojęcie względne), a przede wszystkim utrata reputacji są bardzo ciężkie.
Strona Hondy może też uargumentować, że przyczyną uszkodzenia szyberdachu był spadający meteoryt, i to przed Wami będzie problem zbicia tego argumentu.
Bo zakładam, że na pewno nie przeprowadzono oględzin na miejscu zdarzenia, i nie szukano akurat tych śladów.
I takich "dowodów" ich adwokaci z pewnością mają mnóstwo, będą stopniować i przeciągać w czasie, aż po kilku latach zostaniesz zmęczony przedłużającą się wokandą.
Bo ty walczyć będziesz o drobną dla nich sumę, oni natomiast o miliony.
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaNiestety to bardzo krotkowzroczne postepowanie. Mam wielu znajomych, ktorzy mimo zadowolenia z auta, kolejnej Hondy nie kupili ze wzgledu na podejscie serwisu/importera. Bo nie ma aut bez wad, ale jak gwarancja staje sie iluzorycznym świadczeniem to i klienci odpływają.Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaStara szkoła Hondy, idą w zaparte.Zamieszczone przez lisu Zobacz postaCiekawe bo przy pierwszej odmowie dostałeś informację, że nie mieli takiego przypadku w Europie, a teraz nagle jesteś trzecią osobą w Polsce z uszkodzonym dachem.
Dlatego akurat na Hondzie bym się nie wyżywał.
Tak robią wszyscy, bez wyjątku.
Comment
-
Zgadzam, się że wszystkim co napisałeś i to własnie chciałem przekazać pisząc wcześniejsze posty.
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaDlatego akurat na Hondzie bym się nie wyżywał.
Tak robią wszyscy, bez wyjątku.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez auer73 Zobacz postaU mnie na środku panoramy jest wyraźniej wyżej niż ten mały kawałek szkła nad przednią szybą.
Comment
-
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaA w przypadku innych marek, dealerów jest inaczej? Przejdziesz do innej marki i ASO będzie witać Cię z kwiatami i wymienią wszystko co chcesz? Zejdź na ziemię kolego.informując, że drugi raz nie uznają roszczeń (co przy niezmienionej technologii przesuwa temat a nie go eliminuje). Natomiast na reklamację bezbarwnego lakieru schodzącego z zacisków Brembo HPL odpisało, zeby sobie własicicel kupił lakier w sklepie i pomalował
To już nawet nie jest niska jakość podejścia do klienta a skrajna bezczelność. Także jednak bywa różnie.
Nawet w ramach samej marki są duże różnice między krajami. Kwestia silników 1.5T w Hondzie też była ciekawa - w US wydłużyli gwarancje do 6 lat bez limitu kilometrów, oczywiscie podkreslając, ze temat występuje niezmiernie rzadko. HPL jest bardziej stanowcza i twierdzi, że problemu nie maPodobnie było ze skrzyniami w FK8. Ot taki mamy klimat.
Comment
-
Zamieszczone przez Mariusz -TT Zobacz postaPrzecież serwis ,jakiej marki by nie był,nie zapłąci z własnej kieszeni.
Musi niec błogosławieństwo importera/producenta
Comment
-
Dostałem fakturę z naprawy z AC i koszt nie jest jakiś powalający na kolana (4400 PLN).
Wczoraj byłem u adwokata i po rozpatrzeniu za i przeciw, składamy pozew sądowy. Pewnie "nie kopałbym się z koniem" mam na myśli kwotę naprawy ale uszkodzenie dachu poniosło za sobą wiele innych spraw i nie poddam się.
Tak jak kilka postów wyżej napisał "Typek" przy sprawach cywilnych to ja muszę udowodnić, że nie jestem wielbłądem. Postaram się to zrobić. Będę informował na bieżąco o postępach w sprawie.
Dziękuję koledze "lisu" za możliwość porównania panoram w naszych samochodach.
Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za pomocne posty i trzymanie kciuków
Comment
-
Witam, jak zakonczyla sie Pana sprawa z dealerem? U mnie dzisiaj identyczna sytuacja, po nocy czekala na mnie niespodzianka w postaci obustronnie peknietego dachuB8F1D11C-7362-4EBB-BB98-B1BA186FCB04.jpgF726C571-2214-4AB7-99E2-E4FF3132D43C.jpgA371AE9E-FE3D-4793-854A-54102D301862.jpgAB0EA8A8-2BDE-4C79-B0CB-85C0A291583D.jpg
Comment
Comment