Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyciszenie auta - maty wygłuszające.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ernestbugaj Zobacz posta
    Podobno, ale to podobno w poliftowej wersji zainwestowali w wyciszenie podłogi, nadkoli i drzwi.
    Czy są jakieś fotki tego wyciszenia? Fajnie by było porównać z przedliftem

Comment

Jak kupię polifta to Ci wyślę. W necie nie szukałem.

Comment

Jak ktoś chce się bawić w wyklejanie samochodu matami, to chyba najlepiej, żeby taką usługę wykonać w ASO. Amatorskie wyklejanie jak i nawet w serwisach tego typu kończy się zazwyczaj połamanymi zaczepami plastików oraz chrząszczami w kabinie, więc osiąga się efekt chyba przeciwny do zamierzonego.
        Poza tym, jeśli wyciszymy np podłogę to potem uznamy, że straszliwie hałasują nam drzwi, i tak po każdym elemencie rozbierać i wyciszać? Fabryczne poskładanie jest tym najlepszym i najlepiej dopasowanym, więc czy warto?
        Najrozsądniej jest chyba po prostu uznać, że wyciszenie w Civicu jest dobre, a jak ktoś jest delikatny i wrażliwy na tym punkcie, to przecież chyba nie wyobrażam sobie, żeby jeździć samochodem bez muzyki na głośnikach?

Comment

Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz posta
          Jak ktoś chce się bawić w wyklejanie samochodu matami, to chyba najlepiej, żeby taką usługę wykonać w ASO. Amatorskie wyklejanie jak i nawet w serwisach tego typu kończy się zazwyczaj połamanymi zaczepami plastików oraz chrząszczami w kabinie, więc osiąga się efekt chyba przeciwny do zamierzonego.
          Poza tym, jeśli wyciszymy np podłogę to potem uznamy, że straszliwie hałasują nam drzwi, i tak po każdym elemencie rozbierać i wyciszać? Fabryczne poskładanie jest tym najlepszym i najlepiej dopasowanym, więc czy warto?
          Najrozsądniej jest chyba po prostu uznać, że wyciszenie w Civicu jest dobre, a jak ktoś jest delikatny i wrażliwy na tym punkcie, to przecież chyba nie wyobrażam sobie, żeby jeździć samochodem bez muzyki na głośnikach?
          Naprawdę aż tak wierzysz w ASO? Udzieliłeś się w każdym temacie i praktycznie w każdym mówisz o ASO. W ASO też są ludzie, ucznie itp. itd.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
            Naprawdę aż tak wierzysz w ASO? Udzieliłeś się w każdym temacie i praktycznie w każdym mówisz o ASO.
            Tak, ponieważ osobiście mam zaufanie do ASO, w których do tej pory byłem na różnego typu usługi. Z ASO zawsze mam fakturę, wpis do książki, wszystko udokumentowane. I w żadnym ASO, w którym byłem nie widziałem "uczni" ze szkoły, co samo w sobie jest dla mnie pozytywne, bo wiem, że w innych markach w mojej okolicy w ASO widywałem dzieciaki ze szkoły. Dla mnie powód do ucieczki od marki/ASO.
            Jasne, że w ASO pracują ludzie, a nie roboty.

I nie, nie jestem pracownikiem ASO.

Comment

Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz posta
              Jak ktoś chce się bawić w wyklejanie samochodu matami, to chyba najlepiej, żeby taką usługę wykonać w ASO.
              Obawiam się, że ASSO nie ma w swojej ofercie takiej usługi. Być może wiedzą jak rozebrać i poskładać samochód, ale wygłuszenie auta wolałbym zdobić w zakładzie CA, oni to robią na co dzień i wiedzą jakie maty i gdzie najlepiej wkleić. Z rozbiórką elementów tapicerki też nie ma u nich problemu, robią to częściej niż ASSO.
              Pozdrawiam Czarodziej
              Mój Szogun

Comment

Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
                Obawiam się, że ASSO nie ma w swojej ofercie takiej usługi. Być może wiedzą jak rozebrać i poskładać samochód, ale wygłuszenie auta wolałbym zdobić w zakładzie CA, oni to robią na co dzień i wiedzą jakie maty i gdzie najlepiej wkleić. Z rozbiórką elementów tapicerki też nie ma u nich problemu, robią to częściej niż ASSO.
                Wiesz co, warto pytać, ASO ASO nie jest równe. Dla przykładu kiedy jeździłem Lancerem, to ASO Mitsubishi bez problemu wykonało mi wyciszenie podłogi i drzwi. W Hondzie póki co osobiście jestem zdania, że nie warto pytać, bo nie ma źle.

Comment

Podejrzewam, że w ASO za wyciszenie zaśpiewają jakąś astronomiczną kwotę

Comment

Jak byście procentowo określili skąd dobiega hałas w kabinie, przykład ze stronki forum mazdy

Nadkola 30%
                    Drzwi ( każde z osobna ) 5%
                    Bagażnik 5%
                    Podłoga ze słupkami B : 20%
                    Szyby boczne po 5%
                    Dach 5%

Comment

Chcemy ciszej, Trzeba kupić takie opony
                      Last edited by gabler; 11-09-2019, 10:42.

Comment

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                        Chcemy ciszej, Trzeba kupić takie opony
                        Ciche opony coś z pewnością dadzą. Nie koniecznie GY

Zamieszczone przez gabler Zobacz posta
                        Jak byście procentowo określili skąd dobiega hałas w kabinie,
                        Na pierwszy ogień zająłbym się przegrodą silnikową i nadkolami. W następnej kolejności podłoga i dach. To są duże płaszczyzny, które nie tylko przenoszą hałas, ale same w sobie świetnie rezonują. Drzwi zostawiłbym na koniec, bardziej pod audio.
                        Pozdrawiam Czarodziej
                        Mój Szogun

Comment

Wyciszenie oczywiście, ale kiedyś takich opon nie było, teraz są co może ale nie musi zastąpić wyciszania matami. Chwalą się, że jest ciszej na tych nowych oponach o ok 3do 4 db to tyle co wypasione zrobienie wyciszenia co jak wiadomo też tanie nie jest, a z gumą chwila roboty i gotowe koszta też oczywiście nie unikniemy

Comment

Wyciszyłem przednie drzwi, maty butylowe na blachy a na boczki maty i pianka 7mm i wyszło to czego się obawiałem czyli bardziej słyszalne stały się hałasy dobiegajce od szyb i uszczelek... Coś tu Honda z tymi uszczelka i dała ciała w zastępczym był ten sam problem niestety.

Comment

Potwierdzam spostrzeżenie, że ciche opony dadzą radę. Sprzedałem oryginalne M-lin, trochę poszukałem i kupiłem Yoko_ma_AF_V701 (67 dB). Dzisiaj je założyłem i jestem zaskoczony efektem. To nie ten sam samochód, co prawda idealnie nie jest, ale zrobiło się zdecydowanie ciszej. Przy prędkości 115-120 km/h radio grało efektywnie na poziomie 6,7. Nie ma złudzeń, że dużo zależy od rodzaju nawierzchni, nie mniej jest naprawdę dobrze. Polecam, opony tanie nie są, ale warto - do tego pozostałe parametry są bardzo dobre - odpowiednio C i A.

Comment

Zamieszczone przez MonoBlock Zobacz posta
                                Potwierdzam spostrzeżenie, że ciche opony dadzą radę. Sprzedałem oryginalne M-lin, trochę poszukałem i kupiłem Yoko_ma_AF_V701 (67 dB). Dzisiaj je założyłem i jestem zaskoczony efektem. To nie ten sam samochód, co prawda idealnie nie jest, ale zrobiło się zdecydowanie ciszej. Przy prędkości 115-120 km/h radio grało efektywnie na poziomie 6,7. Nie ma złudzeń, że dużo zależy od rodzaju nawierzchni, nie mniej jest naprawdę dobrze. Polecam, opony tanie nie są, ale warto - do tego pozostałe parametry są bardzo dobre - odpowiednio C i A.
                                Naprawdę słyszysz różnicę? Ja u siebie w sedanie mam letnie Bridgestone ER33, które wg etykiety mają 68dB i nie słyszę żadnej różnicy w stosunku do zimówek które mają bodajże 72dB. Pytam, ponieważ ten szum toczenia mnie denerwuje i jeżeli Advan F robi naprawdę różnicę to ja też je wypróbuje. tyle, że wg etykiety to tylko 1dB różnicy. Tak wiem, że wzrost o 2dB to de facto wzrost dwukrotny słyszalnej głośności ale ja nie słyszę różnicy pomiędzy oponami z głośnością 68dB a 72dB więc dlatego zastanawiam się.

Comment

Working...
                                X