Zamieszczone przez ernestbugaj
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wyciszenie auta - maty wygłuszające.
Collapse
X
-
Jak ktoś chce się bawić w wyklejanie samochodu matami, to chyba najlepiej, żeby taką usługę wykonać w ASO. Amatorskie wyklejanie jak i nawet w serwisach tego typu kończy się zazwyczaj połamanymi zaczepami plastików oraz chrząszczami w kabinie, więc osiąga się efekt chyba przeciwny do zamierzonego.
Poza tym, jeśli wyciszymy np podłogę to potem uznamy, że straszliwie hałasują nam drzwi, i tak po każdym elemencie rozbierać i wyciszać? Fabryczne poskładanie jest tym najlepszym i najlepiej dopasowanym, więc czy warto?
Najrozsądniej jest chyba po prostu uznać, że wyciszenie w Civicu jest dobre, a jak ktoś jest delikatny i wrażliwy na tym punkcie, to przecież chyba nie wyobrażam sobie, żeby jeździć samochodem bez muzyki na głośnikach?
Comment
-
Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz postaJak ktoś chce się bawić w wyklejanie samochodu matami, to chyba najlepiej, żeby taką usługę wykonać w ASO. Amatorskie wyklejanie jak i nawet w serwisach tego typu kończy się zazwyczaj połamanymi zaczepami plastików oraz chrząszczami w kabinie, więc osiąga się efekt chyba przeciwny do zamierzonego.
Poza tym, jeśli wyciszymy np podłogę to potem uznamy, że straszliwie hałasują nam drzwi, i tak po każdym elemencie rozbierać i wyciszać? Fabryczne poskładanie jest tym najlepszym i najlepiej dopasowanym, więc czy warto?
Najrozsądniej jest chyba po prostu uznać, że wyciszenie w Civicu jest dobre, a jak ktoś jest delikatny i wrażliwy na tym punkcie, to przecież chyba nie wyobrażam sobie, żeby jeździć samochodem bez muzyki na głośnikach?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez Paluch Zobacz postaNaprawdę aż tak wierzysz w ASO? Udzieliłeś się w każdym temacie i praktycznie w każdym mówisz o ASO.
Jasne, że w ASO pracują ludzie, a nie roboty.
I nie, nie jestem pracownikiem ASO.
Comment
-
Zamieszczone przez Takashi12 Zobacz postaJak ktoś chce się bawić w wyklejanie samochodu matami, to chyba najlepiej, żeby taką usługę wykonać w ASO.
Comment
-
Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz postaObawiam się, że ASSO nie ma w swojej ofercie takiej usługi. Być może wiedzą jak rozebrać i poskładać samochód, ale wygłuszenie auta wolałbym zdobić w zakładzie CA, oni to robią na co dzień i wiedzą jakie maty i gdzie najlepiej wkleić. Z rozbiórką elementów tapicerki też nie ma u nich problemu, robią to częściej niż ASSO.
Comment
-
Last edited by gabler; 11-09-2019, 10:42.
Comment
-
Zamieszczone przez gabler Zobacz postaChcemy ciszej, Trzeba kupić takie opony
Zamieszczone przez gabler Zobacz postaJak byście procentowo określili skąd dobiega hałas w kabinie,
Comment
-
Wyciszenie oczywiście, ale kiedyś takich opon nie było, teraz są co może ale nie musi zastąpić wyciszania matami. Chwalą się, że jest ciszej na tych nowych oponach o ok 3do 4 db to tyle co wypasione zrobienie wyciszenia co jak wiadomo też tanie nie jest, a z gumą chwila roboty i gotowe koszta też oczywiście nie unikniemy
Comment
-
Wyciszyłem przednie drzwi, maty butylowe na blachy a na boczki maty i pianka 7mm i wyszło to czego się obawiałem czyli bardziej słyszalne stały się hałasy dobiegajce od szyb i uszczelek... Coś tu Honda z tymi uszczelka i dała ciała w zastępczym był ten sam problem niestety.
Comment
-
Potwierdzam spostrzeżenie, że ciche opony dadzą radę. Sprzedałem oryginalne M-lin, trochę poszukałem i kupiłem Yoko_ma_AF_V701 (67 dB). Dzisiaj je założyłem i jestem zaskoczony efektem. To nie ten sam samochód, co prawda idealnie nie jest, ale zrobiło się zdecydowanie ciszej. Przy prędkości 115-120 km/h radio grało efektywnie na poziomie 6,7. Nie ma złudzeń, że dużo zależy od rodzaju nawierzchni, nie mniej jest naprawdę dobrze. Polecam, opony tanie nie są, ale warto - do tego pozostałe parametry są bardzo dobre - odpowiednio C i A.
Comment
-
Zamieszczone przez MonoBlock Zobacz postaPotwierdzam spostrzeżenie, że ciche opony dadzą radę. Sprzedałem oryginalne M-lin, trochę poszukałem i kupiłem Yoko_ma_AF_V701 (67 dB). Dzisiaj je założyłem i jestem zaskoczony efektem. To nie ten sam samochód, co prawda idealnie nie jest, ale zrobiło się zdecydowanie ciszej. Przy prędkości 115-120 km/h radio grało efektywnie na poziomie 6,7. Nie ma złudzeń, że dużo zależy od rodzaju nawierzchni, nie mniej jest naprawdę dobrze. Polecam, opony tanie nie są, ale warto - do tego pozostałe parametry są bardzo dobre - odpowiednio C i A.
Comment
Comment