Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• A ja się jednak będę upierał, że zależy od egzemplarza i pewnie warunków eksploatacji, mój ma 35kkm i cisza

Comment

• Moim zdaniem skrzypi każdy. Oczywiście będą egzemplarze ciut lepiej spasowane a inne gorzej i u jednych będzie mniej skrzypialo a u innych bardziej. Ja u siebie też słyszę czasami różne dźwięki a jak pytam żony czy jej to nie przeszkadza to ona mówi że nic nie słyszy cieszmy się jazdą i nie wyszukujmy problemów na siłę.

Comment

• Ja u siebie nic nie słyszę podczas jazdy, jest cichutko, a teoretycznie mam złe warunki, bo zawieszenie betonowe. Jedyne co mnie drażni, to tapicerka i mocowanie uchwytu do zamykania drzwi. Cały czas mam dziwne wrażenie, że kiedyś mi ten uchwyt zostanie w ręce.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez katana Zobacz posta
          A ja się jednak będę upierał, że zależy od egzemplarza i pewnie warunków eksploatacji, mój ma 35kkm i cisza
          Potwierdzam Kiedyś coś mi minimalnie próbowało skrzypieć, tylko przez chwilkę ale przestało. Też się upieram,że to zależy od egzemplarza. Jakby to było, że ten typ tak ma to pewnie wszystkim by skrzypiało.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
            Potwierdzam Kiedyś coś mi minimalnie próbowało skrzypieć, tylko przez chwilkę ale przestało. Też się upieram,że to zależy od egzemplarza. Jakby to było, że ten typ tak ma to pewnie wszystkim by skrzypiało.
            I moim zdaniem skrzypi wszystkim. Jednym bardziej drugim mniej. Po prostu część ma nadwrażliwe ucho i słyszą więcej. Miałem okazję jeździć w sumie 4 civicami i każdy skrzypial. A mogę się założyć że połowa osób nic by nie usłyszała.

Comment

• U mnie w sedanie 2018 20tyś przebiegu, od niedawna słychać jakby obcieranie hrobotanie w rejonie kolumny kierowcy wyraźnie w kabinie przy ruszaniu i skręcaniu lub gwałtowniejszych ruchach kierownicą, dźwięk przypomina obcieranie plastików nie metalu i to tylko przy rozpędzaniu, nagrałem to smartfonem i wychodzi ewidentnie, że to przy kolumnie może obudowa, ktoś tak ma?
              Last edited by gabler; 20-11-2019, 19:17.

Comment

• Zobacz na dole pod pedalami... tam jest taka osłona kolumny i może o to Ci ociera.

Comment

• Zamieszczone przez szuwar1978 Zobacz posta
                  Zobacz na dole pod pedalami... tam jest taka osłona kolumny i może o to Ci ociera.
                  Tam już sprawdzałem ten dźwięk dochodzi z wyższych okolic, chciałem go wkleić z dyktafon ale forum tego nie pliku nie przyjmuje

Comment

• Witam i ja niestety trafiam do tego wątku, od października (9tys przbiegu) zantowałem przy jeździe po dziurach trzeszczenie w desce jakoś na wprost mnie, oczywiście cały czas się nasilało i teraz już to jest i głośne i częste na mniejszych większysz dziurach(12 tysięcy przebiegu) w grudniu miałem roczny przegląd to oczywiście nic nie zrobili bo oni są od tego żeby wymienić olej i filtry i skasować tysiaka. A co do deski czekają na odpowiedź od hondy i życzyli sobie nagrać to i maila wysłać tak też zrobiłem i nic.
                    Odgłosy dochodzą z tunelu środkowego jakby centralnie za radiem, lub trochę z lewej strony od radi, ale nie chce zbytnio ekranu naciskać żeby nie pękł.

Wersja hb elegance.

Dodam jeszcze, że jak jest zimny jak teraz rano to cichosza, dopiero jak się nagrzeje i auto i we wnętrzu to na dziurach zaczyna się koncert.
                    Przeglądałem temat ale chyba nikt nic z tym miejscem nie opisywał?

Btw jak wam aso uwzględniało takie rzeczy? Bo ci z Krakowa z Krężela sami nic nie robią i na wszystko muszą mieć instruckje z centrali z tego co widzę i po rozmowach z nimi.
                    Last edited by jarekrk; 11-12-2019, 17:01. Powód: Zła składnia

Comment

• Zamieszczone przez jarekrk Zobacz posta
                      Bo ci z Krakowa z Krężela sami nic nie robią i na wszystko muszą mieć instruckje z centrali z tego co widzę i po rozmowach z nimi.
                      Spróbuj w Wieliczce albo w Arher na Kapelance.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        Spróbuj w Wieliczce albo w Arher na Kapelance.
                        Lepsze doświadczenia z tamtymi ASO?

Comment

• Ja serwisuję w Wieliczce i nie mam do nich zastrzeżeń. Skoro w Twoim ASO tak podchodzą do tematu to spróbuj gdzie indziej.

Comment

• Miałem to samo, niestety też wersja 1.0 Elegance, podobny przebieg i skrzypienie słychać ze środkowej części deski rozdzielczej, czasami również rezonans przy niskich obrotach. Wkurzające to jest. Daj znać czy jakoś sobie z tym poradzili w ASO.

Comment

• Zamieszczone przez Optimum Zobacz posta
                              Miałem to samo, niestety też wersja 1.0 Elegance, podobny przebieg i skrzypienie słychać ze środkowej części deski rozdzielczej, czasami również rezonans przy niskich obrotach. Wkurzające to jest. Daj znać czy jakoś sobie z tym poradzili w ASO.
                              A czemu miałeś? Coś się udało poprawić?
                              Po odebraniu stwierdzili, że coś wyregulowali i jeden dzień był spokój a teraz powrót do stanu sprzed serwisu.
                              Więc raczej spróbuje sił w innym ASO po świętach.

Comment

• Jeszcze tego nie wiem. ASO coś zrobiło, ale wcale nie jest lepiej, a nawet powiem, że jest gorzej. Szczególnie udziela się przy przyspieszaniu na niskich obrotach oraz na zwalnianiu po mocnym wdepnięciu pedału gazu Daj mi również znać jak coś Ci poprawią i najlepiej w którym ASO, pozdrawiam

Comment

Working...
                                X