Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdzieś już chyba było o fotelach, ale nie mogę znaleźć dlatego zapytam tutaj (proszę funkcyjnych o przeniesienie do właściwego tematu).
    Chodzi mi o widoczne odbicia grzałek na fotelu kierowcy i pasażera. Czy ktoś z Was to zgłaszał do ASO w ramach gwarancji ? Jeśli tak to jak to zostało naprawione ?

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
      Chodzi mi o widoczne odbicia grzałek na fotelu kierowcy i pasażera. Czy ktoś z Was to zgłaszał do ASO w ramach gwarancji ? Jeśli tak to jak to zostało naprawione ?
      Ja coś takiego zauważyłem i zgłosiłem. Dodałem też "strzelanie" przy opuszczaniu fotela do najniższej pozycji. ASO zrobiło zdjęcia i przesłało sprawę do centrali. Po tygodniu dostałem odpowiedź o pozytywnym zaopiniowaniu mojego zgłoszenia i został wymieniony cały stelaż fotela kierowcy i założone nowe poszycie.

Comment

• Dzięki. Zrobili to na miejscu czy musiałeś zostawić auto na dłużej ?

Comment

Dzięki. Zrobili to na miejscu czy musiałeś zostawić auto na dłużej ?
          Operacja trwała około 5 godzin.

Comment

• Ciekawy jestem jeszcze czy jak wymieniają poszycie to jest ono jakoś zmodyfikowane czy po jakimś czasie problem powróci.

Comment

• Niestety trudno to określić , czas pokaże . Ale z tym strzelaniem regulacji wysokości fotela nie byli zdziwieni. Ponoć już kilka zgłoszeń było.

Comment

• Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                Ale z tym strzelaniem regulacji wysokości fotela nie byli zdziwieni
                Właśnie sprawdziłem u siebie i jest ok. w całym zakresie regulacji.

Comment

Właśnie sprawdziłem u siebie i jest ok. w całym zakresie regulacji.
                  No to super. Podobno była jakaś seria foteli gdzie występuje ten problem.

Comment

• U mnie to występuje, będę zgłaszał, aczkolwiek to już przy samym dole występuje i tylko pod obciazeniem. Sam fotel opuszcza się w górę i w dół bez problemu, natomiast jak na niego siadam ( a ważę 70kg), to przy końcu opuszczania strzela i się blokuje. Da się z tym żyć, bo jeżdżę w jednej ulubionej pozycji, ale kiedyś przy odsprzedaży może być z tym problem, więc póki auto jeszcze na gwarancji wolę to zgłosić

Comment

Operacja trwała około 5 godzin.
                      A powiedzcie mi czy wymieniają całe poszycie czyli siedzisko i oparcie czy tylko siedzisko?

Comment

• Zamieszczone przez russso Zobacz posta
                        A powiedzcie mi czy wymieniają całe poszycie czyli siedzisko i oparcie czy tylko siedzisko?
                        Mnie wymienili wszystko. A co do strzelania to miałem dokładnie takie "objawy" jak opisuje katana.

Comment

Ciekawy jestem jeszcze czy jak wymieniają poszycie to jest ono jakoś zmodyfikowane czy po jakimś czasie problem powróci.
                          U mnie wymienili tylko siedzisko, ale nie widać zupełnie różnicy w odcieniu czy teksturze materiału.
                          Moja Hania
                          http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                            nie widać zupełnie różnicy w odcieniu czy teksturze materiału.
                            Dokładnie, trochę się obawiałem, że będzie różnica ( po prawie 2 latach jazdy) co do fotela pasażera. Nie ma. Nie zastanawiać się tylko zgłaszać i wymieniać jak ktoś ma ten problem.

Comment

A co do strzelania to miałem dokładnie takie "objawy" jak opisuje katana.
                              Odnoście strzelania. U mnie jest tak jak pisałem, w całym zakresie regulacji góra-dół jest ok. natomiast jak fotel dochodzi do skrajnej najniższej pozycji to wtedy jest takie kliknięcie i dalej już w dół nie pójdzie.
                              Natomiast odbicia grzałek zgłosiłem dzisiaj w ASO i wymienią poszycie tylko siedziska. Ciekawe czy zrobią przy wymianie coś co zapobiegnie w przyszłości takiemu zjawisku czy po gwarancji trzeba będzie samemu się o to martwić.
                              Zostało mi jeszcze delikatne ćwierkanie klimy, ale to raz jest a raz nie ma. Jak jechałem do ASO to się pojawiło a przy serwisie zniknęło. Na słowo mi nie uwierzą i ta sprawa została odroczona.

Comment

• Przy gwarancji powinno być tak, że jak coś wymieniają to na tą część gwarancja biegnie od nowa, czli 3 lata.

Comment

Working...
                                X