Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wnętrze Wam skrzypi?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Witam
    Parę dni temu odebrałem autko po naprawie podsufitki - która niestety dalej trzeszczy nawet gdy się ją dotyka od razu to zgłosiłem zostało wysłane zapytanie do Centrali ponieważ mechanik stwierdził że już nie może nic zrobić i muszę czekać parę dni, sprawdzałem na salonowych i tego nie ma więc albo ja mam wadliwą i wymienią albo materiał po jakimś czasie pod wpływem temperatury się zmienia

Jest to bardzo denerwujący i irytujący dźwięk dlatego muszą coś z tym zrobić.

Comment

A teraz trzeszczy tylko przy dotyku czy w czasie jazdy również?

Comment

przy dotyku i w czasie jazdy.

Comment

To w takim razie jakiś kiepski mechanik, musisz chyba bardziej stanowczo z nimi rozmawiać, łaski Ci nie robią

Comment

Podłożyli jakieś gąbki czy coś podobnego, teraz czekam rozmawiają z centralą w tej sprawie , wydaje mi się że nawet wymiana nie pomoże tzn będzie dobrze max rok później to samo...u Ciebie też trzeszczy?

Comment

U mnie jak pisałem wcześniej skrzypi na nierównościach ale jak jest temp. poniżej 0, jak dotykam ręką to też skrzypi ale tylko podsufitka przy prawej stronie szyberdachu. Zastanawiałem się ostatnio czy właśnie nie podłożyć jakiejś gąbki w tym miejscu.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

U mnie wyłożyli wszystko gąbką i teraz skrzypi gdzieś z okolicy uchwytu na rękę prawa strona... nie może być tak że lekko dotykasz i skrzypi to jest tragedia i tandeta jak dla mnie

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                  Dokładnie to samo.
                  Panowie pytanie zasadnicze zgłaszaliście ten słupek do ASO? Byłem dziś na reklamację lakieru (opis w innym temacie) i goście mieli już jeden taki przypadek ale kobieta upierała się, że to coś w nawiewie i nie doszli do tego co trzeszczy.
                  Dziś jak im powiedziałem, że to słupek to im się oczka zaświeciły ale póki co nie wiem jak się sprawa dalej potoczy (lakier ważniejszy póki co) ale może ktoś już przetarł szlak i jest gotowe rozwiązanie albo znana przyczyna.

Comment

Temat słupka mam już załatwiony. W ASO Aries Motors wymienili mi podkładki gumowe, na nowe i trzeszczenie ucichło. Gorzej z trzeszczeniem deski na podszybiu, nikt nie wie co to

Comment

Ja to zrobiłem sam. https://www.civicforum.pl/showthread...548#post380548
                      Moja Honda

Comment

Dzisiaj dostałem informacje z salonu że będzie wymieniana cała podsufitka, zobaczymy może coś pomoże

Comment

Malina królu złoty jesteś wielki! Podeślesz mi info jak rozebrać ten słupek? U mnie jest to lewy ale zasada ta sama zapewne.

Comment

Prosta sprawa, pod zaślepką z napisem Airbag jest śruba 8mm, podważasz delikatnie zaślepkę i dokręcasz śrubę, potem z wyczuciem odginasz osłonę aż wyskoczy z zaczepu, który jest mnie więcej po środku osłony jak na zdjęciu i wyjmujesz osłonę.
                            Moja Honda

Comment

U mnie ten sam problem z podsufitką. Temat zgłaszałem dwa razy. Wczoraj odebrałem auto z serwisu i jest lepiej ale na nierównościach i przy przyciskaniu podsufitka trzeszczy... - dramat. Miałem również problem z drżeniem lewego słupka - to zostało wyeliminowane. Oczywiście mam zamiar pozbyć się problemu tej podsufitki. Daj znać po wymianie, jaki efekt przyniósł zabieg.

Comment

Zamieszczone przez grzesiinek Zobacz posta
                                U mnie ten sam problem z podsufitką. Temat zgłaszałem dwa razy. Wczoraj odebrałem auto z serwisu i jest lepiej ale na nierównościach i przy przyciskaniu podsufitka trzeszczy... - dramat. Miałem również problem z drżeniem lewego słupka - to zostało wyeliminowane. Oczywiście mam zamiar pozbyć się problemu tej podsufitki. Daj znać po wymianie, jaki efekt przyniósł zabieg.
                                Pewnie będzie ok prze parę miesięcy , później znowu będę reklamował albo żądał zwrotu kasy , tak łatwo im tego nie odpuszczę , jeśli będzie potrzeba będę dzwonił i pisał maile co dziennie.
                                Dam znać, aktualnie czekam na podsufitkę.

Comment

Working...
                                X