Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fabia nie miała takiego silnika 2 lata temu.
    Albo to byl 1.2 TSI (4cyl) albo 1.0 MPI bez turbo.

Tych 1.0 MPI jezdza tysiace zagazowanych, bo jest zwykły wtrysk.
    Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Hmm. To może faktycznie to był 1.0MPi. Na pewno 3 cylindry bo dźwięk charakterystyczny. Ale nawet radził sobie od biedy z autem. Lepiej niż stare 1.2HTP w każdym razie.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Czy ktoś orientuje się, gdy dostałem informację od sprzedawcy, że mój długo oczekiwany Sport jest już na statku to kiedy mogę się go spodziewać w salonie?Od specjalisty d/s sprzedaży dostałem mało konkretną odpowiedź.

Comment

• Pff, tydzien, dwa, trzy... dotarcie do portu to jedno. Odprawa to drugie.i znowu kilka dni, transport do dealera kolejne 2-5, rejestracja kolejne, sam.sobie odpowiedz. Minimum te 3 tygodnie poczekasz, chyba ze ekspresowo odprawia i zarejestruja.

Comment

• Nie koniecznie , u mnie odbiór jest do 18 sierpnia. 8 sierpnia ma być do oclenia a potem ( powiedział że trzeba doliczyć do 10 dni ) ponoć czasem w ciągu 5 dni już są .

Comment

• Heh...mnie oszukali o 2,5 tyg, więc nie nastawiałbym się...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja zamawiałem model do produkcji. Miał być produkowany w pierwszym tygodniu grudnia i teoretycznie dostarczony do końca grudnia. W praktyce odebrałem w 3 tygodniu stycznia. Czyli od wyprodukowania do dostarczenia upłynęło 7 tygodni.

Comment

• Bardzo dziękuję wszystkim za pochylenie się nad moim pytaniem, mam już teraz przynajmniej jakiś obraz sytuacji.

Comment

• U mnie było dość szybko, pomiędzy 1, a 2 tygodniami od wyprodukowania w fabryce do odbioru. Może miałem szczęście, że od razu po statku była laweta.

Comment

• Myślę, że nie ma to znaczenia, bo i ja miałem indywidualną lawetę zamawianą do auta, która tylko czekała na wszystkie procedury po statku... A niby jak zamawialem to auto bylo już wyprodukowane i czekało na statek . W sumie zajęło około 1,5 miesiąca, gdzie miało być 3-4 tyg, ale koleś który mnie obslugiwal polecial na dysyplinarce, pewnie też przez takie oszukiwanie

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Na autocentrum 2 nowe filmy. Znając ten portal jutro powinien być normalny test a później test "techniczny".
                        Spalanie przy 90 km/h wyszło im chyba nie do pobicia przy podobnej mocy, a przynajmniej nie przypominam sobie bryki z takim wynikiem.

Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                        Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Po pierwsze nie umie przyspieszać z cvt, na honda plaza tv zrobił to dużo lepiej i wynik też odpowiedni mu wyszedł, przy 140 mi w manualu wychodziło coś ok 7-7,5 litra, natomiast 14 po mieście??? Typkiem to tak, mi wychodziło w granicach 15 przy ostrej, ale 1,5turbo to nie wiem jak trzeba jeździć i dawać w palnik. Mnie na jazdach demo wyszło ok 12, swojego szkoda mi tak katować.

Comment

• Spalanie miałem podobne w jeździe próbnej X w manualu, średnio 8.5-9l, auto nie było dotarte, pewnie 8-8.5 bym miał przy moim stylu jazdy, czyli by się potwierdzało. Trochę duże spalanie jak na 140km i Cvt, prawie identyczne mam w Accordzie VIII, fakt, że 30km mniej, ale auto cięższe, generalnie szału nie ma. Spalanie przy 140 jak w CTR IX Przyjdzie lifting to pewnie porawią.
                            Co do przyspieszenia. Przewinęło się przez intenety, że auta demo w salonach często są podkręcane. Chciałbym wierzyć w czasy zmierzone przez Honda Plaza, ale to jest sprzedawca, a do takich mam z definicji ograniczone zaufanie. Testy
                            Zachara są rzetelne moim zdaniem, o Hondach się zawsze pozytywnie wypowiadał, mierzone czasy przyspieszenia też mu w Hondach zawsz wychodziły lepsze niż katalogowe.

Comment

• Zamieszczone przez Miles Zobacz posta
                              Na autocentrum 2 nowe filmy. Znając ten portal jutro powinien być normalny test a później test "techniczny".
                              Spalanie przy 90 km/h wyszło im chyba nie do pobicia przy podobnej mocy, a przynajmniej nie przypominam sobie bryki z takim wynikiem.

https://www.autocentrum.pl/filmy/pom...-100-kmh/4841/
                              Wytłumaczcie mi proszę jedną rzecz. Silnik 1,5 jest od sport w górę. Z czerwonymi zegarami. Skąd niebieskie?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Chromowana atrapa chłodnicy, to Prestige.

Comment

Working...
                                X