Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Patrząc po opiniach cały ten system chyba nie wypadł zbyt dobrze :/

Comment

• Nie ma na co narzekać tak bardzo, mogło być gorzej ;p albo w ogóle mogło nic nie być

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Czy system odtwarza flac czy tylko mp3? W salonie nie wiedzieli

Comment

• zapomnij o flac, jest tylko mp3 i wma zdaje się. Chyba że jakoś się da przez ten android, mi się nie udało.
          Last edited by Franzu; 04-07-2017, 11:40.

Comment

• No nic, nie pozostaje nam nic innego jak Ford Mustang, bo ma odtwarzacz CD ;-)

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
              Kajojek - a jaki masz smartfon? Może to kwestia kompatybilności... próbowałem podczas jazdy próbnej na s7 edge - działało wszystko bez kłopotu...
              Mam LG G Flex 2. Swoją drogą teraz nie potestuję, bo wczoraj poszedł mi do serwisu
              Jak słyszę, że niektórym czyta smsy i wszystko śmiga z poziomu ekranu w aucie to czuję się jak frajer...
              I tak po kablu samsungowym z allegro nie łączyło wcale. Po kablu LG dołączonym z telefonem raz połączyło. Hm, zobaczę co dalej. Z pendrive'ami też zobaczę.
              Last edited by kajojek; 04-07-2017, 15:01.

Comment

• ok, sprawdziłem, przez BT można streamować także pliki flac.

Comment

• Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
                  Dla tych, którzy patrzą na materiały, jakość wykończenia - bardzo radzę długo pooglądać, popatrzeć, pomacać i zdecydować czy to się podoba (ew. jest akceptowalne). Sedan jest wyraźnie gorszej jakości jeśli chodzi o jakość wykonania i materiały w porównaniu do hatchbacka. Po parunastu dniach użytkowania wychodzi pewne niechlujstwo. Rysy w środku na plastikach na starcie, na masce słaba jakość lakieru (odbarwienie, jakby od ciepła, wielkości pół dłoni widoczne pod pewnym kątem światła).
                  Hej. Mierzył ktoś może jaka jest grubość lakieru na HB albo w sedanie? Ciekaw jestem czy przyoszczędzili na tym w tureckiej fabryce.

Comment

• Podobno x jeśli chodzi o lakier ma być krokiem do przodu, ze względu na standard lakierowania jak w Acurze, ktoś chyba tak w serwisie opowiadał, pożyjemy zobaczymy, mam nadzieję że będzie chociaż trochę lepszy od tego w ix.

Comment

• W sobotę (jak się wszystko ułoży) odbieram 1,5cvt sport. Na coś zwrócic uwagę?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez MNi Zobacz posta
                        W sobotę (jak się wszystko ułoży) odbieram 1,5cvt sport. Na coś zwrócic uwagę?
                        Na cenę ;-)

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
                          Na cenę ;-)
                          To akurat chyba nieźle wynegocjowalem. Zależało mi na dostępności na już i cała operacja trwała z 2-3 tygodnie od wysłania pierwszych zapytań.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zgodnie z zapowiedziami w Hondzie od 3 lipca 2017 r. ruszyła promocja cenowa na nowego X-gena z silnikiem 1.0T (widocznie najsłabiej się sprzedaje, a miał być tak chętnie wybierany przez klientów). [Ale, jeśli nie chcecie przewrócić się ze śmiechu, to nie zaglądajcie lepiej do tego promocyjnego cennika].
                            Last edited by Nowy2017; 05-07-2017, 19:57.

Comment

• 4 gwiazdki - lipa, ja rozumiem, że nowe wymagania, ale jakoś Hyundai i30 był w stanie uzyskać 5 gwiazdek w kryteriach na 2017. Na plus - bardzo dobrze działające systemy bezpieczeństwa (LKAS, RDM, iSL, CMBS).
                              Ochrona małych pasażerów - do poprawki, jak najszybciej.

https://www.euroncap.com/en/results/honda/civic/27441

euroncap-2017-honda-civic-datasheet.pdf
                              Last edited by Lukas; 05-07-2017, 21:34.

Comment

• Ewidentne samochód stworzony dla kierowcy. Pasażerowie, a zwłaszcza dzieci na tylnej kanapie raczej nie bedą dostatecznie chronieni. Dopiero niedawno zaczęto lepiej analizować tylną kanapę. Już od dawna pisze sie o tym, ze samochody są robione pod testy, a te głownie koncentrowały sie na kierowcy. Na szczęście teraz możemy porównać ochronę na tylnej kanapie. To zmusi producentów do zainwestowania choćby w pirotechniczne napinacze pasów w tylnym rzędzie.

Comment

Working...
                                X