Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez kajojek Zobacz posta
    Wracając do tematu wątku: jakie są wg Was alternatywy dla civika w okolicach 90-110k? Pomijając kwestie gustu co do wyglądu nadwozia i środka. Golf, Leon?
    Porównywalna moc silnika, zawieszenie adaptacyjne lub podobne komfortem, porównywalne wyposażenie. Rozumiem, że Astra nie ma adaptacyjnego zawieszenia, bo nigdzie go nie znalazłem..?
    nie będę odosobniony - ja osobiście zastanawiam się nad 4 opcjami:
    - Civic X 1,5t,
    - Leon 150KM (bo 180KM za chwilę już niedostępny) bądź Cupra jeśli budżet pozwoli,
    - Golf 150 KM bądź GTI,
    - Astra 200KM
    o Mercedesach tu wrzucanych nawet nie myślę i nie marzę - nie mój pułap cenowy :-)

Comment

• Jako, że niedawno sam poniekąd stałem przed tym wyborem to nie widzę innych alternatyw dla civica 1.5t innych jak golf i leon. Oczywyście w kwocie 90-110 tyś możemy już powalczyć o 308 gt czy nowe megane gt, pytanie tylko czy potencjalny kupujący jest w stanie zaakceptować francuską motoryzację. Focus 1.5 180km ? Do mnie nie mówi fatalnie zaprojektowane wnętrze i odległość około metra pomiędzy oczami a przednią szybą. Opel hm, powiem tak śmierdzi troszkę chińszczyzną, co nie zmienia faktu, że osiągi na papierze i cenę ma fajną. Inne marki, albo przegrywają osiągami, albo wykonaniem tak więc albo leon albo golf. Leona tylko 1.8 tsi fajna moc, fajny moment w manualu, podatny na tunning Niemniej wnętrze przy nowym civicu w leonie jest jednak siermiężne. Zależy kto czego szuka czy jakości, czy osiągów, czy bezawaryjności. Akurat jeśli chodzi o jakość to wnętrza to kia ceed jest całkiem fajna, natomiast 136 km to porażka. Jest jeszcze mazda 3 noby ładna, ale po doświadczeniach z m6 osobiście trzymałbym się z daleka.

Comment

• Zamieszczone przez Matez Zobacz posta
        Oczywyście w kwocie 90-110 tyś możemy już powalczyć o 308 gt czy nowe megane gt, pytanie tylko czy potencjalny kupujący jest w stanie zaakceptować francuską motoryzację.
        ja przykładowo nie zaakceptuję :-) awaryjność potencjalna duża, spadek wartości ogromny... nie i jeszcze raz nie...

Comment

• Za 110tys to już by można poszukać Passata 180km, wersja komfort. Renault Talisman też by się pewnie łapał.
          Last edited by Jozin; 26-04-2017, 07:02.

Comment

• Oglądałem w weekend nową Ibizę i w środku trochę plastikowa ale to w końcu segment B więc raczej tego się spodziewałem. Jak ktoś nie potrzebuje super dużego auta to wersja FR ma to co potrzebne - adaptacyjne zawieszenie, felgi 17', silnik o parametrach Civica X 1,0 z lepszym przyśpieszeniem bo masa mniejsza. Jak jeszcze wejdzie pod koniec roku silnik 1,5 150KM to dla mnie będzie to alternatywa do rozważenia. Cena choć dość wysoka (65tys za FR z ledami i zawiasem) to i tak 20tys mniej niż podstawowy Civic.
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• dawać je do PL

Comment

• Biere...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• To są chyba amerykańce, bo mają pomarańczowe kierunki. Pewnie jadą na statek. Niestety podejrzewam, że będzie ciężko w dobrej cenie u nas kupić, bo wszystko będzie szło na USA.

Comment

• Z tego co mi powiedzieli w salonie zwykłe hatche X na Polskę są i będą tylko z Turcji.
                    To Rki robiliby oddzielnie w UK?

Type R wg mnie wygląda bardzo dobrze. Zwykły hatchback w tym kształcie wygląda właśnie jak biedny Type R i jego sylwetka mnie razi w jakiś sposób
                    Last edited by Lukas; 26-04-2017, 20:06. Powód: Połączenie duplikatów

Comment

• Zamieszczone przez kajojek
                      Z tego co mi powiedzieli w salonie zwykłe hatche X na Polskę są i będą tylko z Turcji.
                      To Rki robiliby oddzielnie w UK?
                      W Turcji klepią tylko Sedany, Hatche tylko w UK ;-) Coś się komuś pomyliło w salonie ;-)

Comment

• Ha, to pewnie ja pomieszałem, sorry za dubla
                        Ogólnie która fabryka ma lepszą renomę? Czy to bez znaczenia?

Comment

• kajojek: bez znaczenia.
                          Może te z Turcji trzeba dokładniej oglądnąć (sprawdzić bagażnik), bo jadą do nas całą trasę na tirach ;-)

Cena w Europie podobno 38 910€, więc wychodzi 160-165 u nas.
                          Last edited by ozzymir; 26-04-2017, 17:45.

Comment

• Hatche robią tylko w Swindon a nie w Turcji...TypeR też robią w Swindon, a co ważniejsze jak na razie cała produkcja idzie do USA, na Europę zaczną klepać od lipca.

Comment

• Golf vs Civic

Podsumowanie :
                              Najnowszy kompakt Hondy jest więc dobrym wozem i niewątpliwie ciekawszym wyborem z tej dwójki, ale dalej nie jest to tak dopracowana, wszechstronna formuła, jak Golf
                              Last edited by Glosima; 26-04-2017, 19:36.
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                              X