Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
    1.5 Sport Plus Biały Manual
    A jazdę próbną miałeś może na automacie dla porównania ? Ja się jeszcze zastanawiam albo sport albo sport+, raczej + i też w manualu ale próbną będe miał w automacie. Jak ten manual sie sprawdza na pierwszy rzut oka ? Jak oceniasz ogólnie to auto po pierwszych dniach ? jakie plusy i minusy w/g ciebie ? Jakiś rabacik albo gratis przy kupnie, czy nie chcieli o tym słyszeć ?

Comment

• Zacznij od założenia wątku o spalaniu w odpowiednim miejscu w dziale X gena - myślę że wiele osób będzie tym zainteresowanych.
      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Powiem brzydko: pierwszy właściciel raczej nie musi się amortyzatorami martwić a na choroby wieku dziecięcego jest gwarancja... natomiast wiadomo, w razie awarii serwis tani nie jest i zamienników nie ma. Ale warto.

Co do Type R to poza droższym olejem nie ma jakiś mega różnic. Tylko że większość z Nas jeździ z tego co widzę na serwis raczej co 10 niż 20 tys, a niektórzy zmniejszają interwal nawet do 5kkm. Ale to już wlasny wybór i zwykle związany z podejściem pod 400KM [emoji14]
        Last edited by Alix; 15-03-2017, 10:09.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Hmm Alix, do Type R nadal nie ma wyboru i dają tylko 0W20?

Comment

Dobre pytanie ile kosztuje co roczny przegląd w R-ce? tyle co w zwykłym Civic, amortyzator na pewno jest droższy. Czy u was w okolicy też każdy salon ma inne ceny serwisu u mnie była różnica rzędu 180zł na przeglądzie rocznym...

W Piątek odbierałem X gdyby ktoś miał jakieś pytania chętnie udzielę odpowiedzi.
            no to Chłopie - opisuj wrażenia itd...

Comment

• Z innej beczki. Ja tak sobie przeglądam forum z USA co by zobaczyć jakie problemy ludzie mają z Xgen. Jak by nie było są poligonem doświadczalny od ponad roku. Z tego co czytałem to były problemy (wyeliminowane) z falowaniem obrotów silnika przy pewnych prędkościach , systemem audio rozrywki, jakiś problem z pierścieniami tłoka. Poza tym mniejsze problemy mniejszej liczby użytkowników. Raczej nie ma tragedii i napawa optymistycznie, że do Europy trafią już w miarę przetestowane i dopracowane modele. Zobaczymy...

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                no to Chłopie - opisuj wrażenia itd...
                Opiszę po weekend jak trochę przetestuję ten samochód

Comment

• Zamieszczone przez KAMYK83AG Zobacz posta
                  A jazdę próbną miałeś może na automacie dla porównania ? Ja się jeszcze zastanawiam albo sport albo sport+, raczej + i też w manualu ale próbną będe miał w automacie. Jak ten manual sie sprawdza na pierwszy rzut oka ? Jak oceniasz ogólnie to auto po pierwszych dniach ? jakie plusy i minusy w/g ciebie ? Jakiś rabacik albo gratis przy kupnie, czy nie chcieli o tym słyszeć ?
                  Jazdę próbną miałem manualem i cvt- jest rewelacyjna, ale zamówienie złożyłem dużo wcześniej na manuala , nie spodziewałem się że ta skrzynia będzie tak dobra i tak dużo frajdy będzie dawała
                  Rabat oczywiście dostałem i to dość dobry

I nie zgodze się że Honda Plaza ma małe rabaty bo dostałem taką samą propozycje co u mnie w salonie i to wyłącznie drogą mailową i telefoniczną.

Comment

• wrzuć jakieś foty, ile tego rabatu można wyrwać?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                      wrzuć jakieś foty, ile tego rabatu można wyrwać?
                      Odbieram w Piątek to w Weekend wrzucę, Prawie 5 tyś.

Comment

Rabat oczywiście dostałem i to dość dobry

I nie zgodze się że Honda Plaza ma małe rabaty bo dostałem taką samą propozycje co u mnie w salonie i to wyłącznie drogą mailową i telefoniczną.
                        Zdradzisz jaki to był rabat czy gratis ? Będe wiedział o co walczyć u siebie w Gdyni w salonie. Może być PW jak to tajemnica

Comment

• Zamieszczone przez KAMYK83AG Zobacz posta
                          Zdradzisz jaki to był rabat czy gratis ? Będe wiedział o co walczyć u siebie w Gdyni w salonie. Może być PW jak to tajemnica
                          rabat w zł , gratis to dywaniki...

Comment

Panowie jeśli ktoś jest zainteresowany X Sport Plus Biały odbiór w tym tygodniu w dobrej cenie pisać na Priv.
                            Odbierasz go w piątek i już chcesz go sprzedać ?

Comment

• Była taka opcja bo żona się uparła na coś innego ale już temat nieaktualny...

Comment

• Jak myślicie FWD czy AWD? Mam wrażenie, że tylne koła też odpychają na niektórych ujęciach.

Comment

Working...
                                X