Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
    wybacz, ale poruszales się droga publiczna, wiec jest to jak najbardziej interes wszystkich uzytkownikow takiej drogi. do scigania sa dedykowane tory, nie autostrada... żeby to się potem nie konczylo np. tak:
    https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...w-budynek.html
    Widzę, że temat wzbudza niezdrowe emocje, więc od siebie go kończę i więcej go nie poruszam... a na przyszłość może rzeczywiście lepiej trzymać język za zębami...

Comment

• Każdy ma swój rozum, a kto jest bez winy niech pierwszy rzuci...oponą? To ile przekraczamy, zależy od wielu rzeczy, ale osobiście nigdy nie widziałem żadnego kierowcy, który przejechałby dowolną parokilometrową trasę bez przekroczenia prędkości, o ile warunki na drodze na to pozwalają.
      Co do rabatów to niestety Honda, podobnie jak i Mazda słabo rabatują.
      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
        Każdy ma swój rozum, a kto jest bez winy niech pierwszy rzuci...oponą? To ile przekraczamy, zależy od wielu rzeczy, ale osobiście nigdy nie widziałem żadnego kierowcy, który przejechałby dowolną parokilometrową trasę bez przekroczenia prędkości, o ile warunki na drodze na to pozwalają.
        pelna zgoda, jest natomiast dość istotna roznica w przekraczaniu ograniczenia o ca. 20-30 km/h, a o 120 km/h (sic!), prawda? ogolnie na tym forum promowana jest odpowiedzialna jazda. bardzo to cenie i chciałbym żeby tak zostało
        z mojej strony tez koniec tematu.

Comment

• No dobra już koledzy. Kolejne wpisy będące OT będę usuwać.
          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Wracając do tematu X'tki - Panowie cóż to jest za system bezpieczeństwa zaimplementowany w dziesiątce, który objawia się zaświeceniem ikonki pomarańczowej w kształcie kierownicy z nałożonymi na nią dłońmi? Wczoraj w czasie jazdy próbnej zaświeciła się na moment, gdy przejeżdżałem przez dziurawy odcinek drogi...

O rabaty wczoraj pytałem - w Honda Plaza póki co nie chcą o nich słyszeć :-)

Comment

• Nie wiem jak rabaty wyglądają u Hondy, ale u Mazdy to jest tragedia. Kupując 3 w 2014 roku dostałem jedynie alarm i dywaniki w gratisie. W tym roku pytałem się też o cenę 3-ki to zaoferowali mi 2% upustu dla stałego klienta i założenie alarmu gratis, czyli defacto w tych 2% jest wliczony koszt alarmu. Reasumując wychodzi że gdybym kupił drugą trójkę w gratisie dostałbym również alarm i dywaniki, a cena w stosuku do 2014 roku jest wyzsza o ok 6 tys. Mam nadzieje ze w Hondzie coś więcej da się ugrać.

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                Wracając do tematu X'tki - Panowie cóż to jest za system bezpieczeństwa zaimplementowany w dziesiątce, który objawia się zaświeceniem ikonki pomarańczowej w kształcie kierownicy z nałożonymi na nią dłońmi? Wczoraj w czasie jazdy próbnej zaświeciła się na moment, gdy przejeżdżałem przez dziurawy odcinek drogi...

LDW i RDM chodzi o zjeżdżalnie z pasa ruchu.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
                Moja Honda
                https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                  Plaza to był jedyny dealer w Warszawie który mi nie zaproponował rabatu. Radzę popytać gdzie indziej

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                    LDW i RDM chodzi o zjeżdżalnie z pasa ruchu.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
                    No właśnie nie jestem pewny czy to to... tak samo sądził handlowiec... ale akurat w tym momencie nie zmieniałem pasa... dla mnie to wyglądało trochę jak ostrzeżenie przed nierówną nawierzchnią i sygnalizację tej ikonki o potrzebie uważnego poruszania kierownicą???

Comment

• W Astrze takie coś to asystent pasa ruchu - puścisz kierownicę sam pojedzie i trzyma tor ale sygnalizuje że nie trzyma się kierownicy. W Civicu pewnie jest to samo. Kamery, radary, teraz auto to komputer ech...
                      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Kamera cofania jest z trzech widoków:
                        - klasyczny widok
                        - szerokokątny
                        - widok z góry

Comment

• W Hondzie jeśli się puści kierownicę to system po chwili się wyłącza. Nie ma jeżdżenia bez trzymanki. Ta pomarańczowa ikonka to właśnie sygnał, że system wykrył brak rąk na kierownicy.
                          Last edited by Krzysio; 12-03-2017, 13:56.

Comment

• I bardzo dobrze bo to generalnie ma kontrować przy przypadkowej zmianie pasa. W każdym razie ikony są chyba uniwersalne dla różnych marek.
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Naprawdę ok, że jest tyle tych systemów na pokładzie... poważnie - auto jest zacne... bardzo przyjemnie mi się wczoraj testowało te dwa sport plusy

Comment

• Pytał ktoś może na jeździe testowej dlaczego 1,5T z CVT katalogowo spala 0,5litra więcej niż manual gdy 1,0T z CVT spala katalogowo 0,7 mniej niż manual? Ta sama skrzynia i to samo auto, trochę to dziwne dla mnie. W ogóle podane wartości spalania 1,0T jakieś małe. Znalazł może ktoś na zagranicznych forach dane o rzeczywistym spalaniu?
                                CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Working...
                                X