Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    Ja będę w lecie w USA zobaczę jak tam wygląda i ciekawe czy nowy CTR już bedzie stał w salonach...
    To zamawiam u Ciebie siedzenia:

Comment

• Z USA to się nie będzie opłacało siedzeń sprowadzać bo transport i cło drogie... lepiej uszyć u dobrego tapicera - kilka tysi i jest tak jak sobie życzymy, kolorem, materiałem (alcantara?), przeszyciami, indywidualizacja - bez łaski. Skoro Honda nie chce dać Ci możliwości zostawienia pieniędzy u nich w salonie no to cóż, zostawiasz je gdzie indziej - od tego jest wolny rynek!

A co do USA to trzeba najpierw pomacac czy to ma coś wpolnego z naszą skórą - tam to jest auto budżetowe i skóry bywają "drugiego sortu"... Natomiast akurat materiałowa tapicerka w podstawowyn 2.0 którą macałem tam w Xgen jeszcze w 2015 była na pewno lepsza niż to co jest w naszym hatchu w podstawie.
      Last edited by Alix; 11-03-2017, 11:39.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Z USA to się nie będzie opłacało siedzeń sprowadzać bo transport i cło drogie... lepiej uszyć u dobrego tapicera - kilka tysi i jest tak jak sobie życzymy, kolorem, materiałem (alcantara?), przeszyciami, indywidualizacja - bez łaski. Skoro Honda nie chce dać Ci możliwości zostawienia ich w salonie no to cóż, zostawiasz gdzie indziej - od tego jest wolny rynek!

A co do USA to trzeba najpierw pomacac czy to ma coś wpolnego z naszą skórą - tam to jest auto budżetowe i skóry bywają "drugiego sortu"... Natomiast akurat materiałowa tapicerka w podstawowyn 2.0 którą macałem tam w Xgen jeszcze w 2015 była na pewno lepsza niż to co jest w naszym hatchu w podstawie.
        To gdzie znajdę tego dobrego tapicera za kilka tysi bo jak zapytałem u mnie w okolicy to za obszycie podłokietnika środkowego i w drzwiach powiedzieli 4,5tyś to za całe siedzenia grubo ponad 10.

Comment

• 10 to przesada. Rok temu kolega obszyl czerwoną skórą Accorda 8th za 6,5tys. Ja nie jestem zumi.pl, żeby Ci tapicera szukać - musisz się sam zainteresować...
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

10 to przesada. Rok temu kolega obszyl czerwoną skórą Accorda 8th za 6,5tys. Ja nie jestem zumi.pl, żeby Ci tapicera szukać - musisz się sam zainteresować...
            Nie jesteś ale zawsze możesz podpowiedzieć

Comment

• Za drogie to auto według mnie. Dokladajac 10-15k można mieć np demo bmw 3 z gwarancją, lepszym automatem i pewnie lepiej się prowadzi. A jak ktoś bierze auto w leasing np na 5 lat to lepiej wziąć rok dłużej i kupić bmw 5 F10 (poprzednia generacja). Jest nowy model i stary można mieć w bardzo dobrej cenie. A to już kosmiczna różnica w jakości.
              Miałem nową hondę kupiona w 2012 za 65k. To była naprawdę dobra cena w porównaniu do innych aut wtedy. Teraz za 110k to już prawie dwa razy wyższa cena ale moim zdaniem auto nie jest 2 razy lepsze. Są na rynku o wiele lepsze opcje w tej chwili. Nie wróżę sukcesu spdzedazowego.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Comment

• Porównania F10 z Civikiem... pod jakim kątem? Zakupu? Eksploatacji? Bez jaj, to jest przepaść. To jest wszystko x2 co najmniej. Podemowka to nie nowe. Porownaj podemowe z podemowym i wtedy ma to jakiś sens. Policz utratę wartości BMW. Itp. itd. Na 3er wciąż trzeba mieć inną kasę niż na Civica i to się nie zmieniło i nie zmieni. Poza tym co Ty kupiles za 65 k? Bo na pewno nie 1.8 Executive który też kosztował pod 100tys., a z taką topowa wersją 10gena rozumiem porównujesz. Pamietaj, że za 80k też możesz mieć Civika, jak poprzednio miałeś za 65 i bedzie on dużo bogatszy, elastyczniejszy i mniej palący... To jest takie "naginanie rzeczywistości" i porównywanie rzeczy niezbyt porównywalnych. Poza tym BMW 3er golas z 3-cylindrowym silnikiem to nie do końca pewnie to BMW co masz na myśli mówiąc "dużo lepsze i lepiej jeżdżące" od Civika. Na takie bardziej trzeba 150k. Po rabatach - zeby w srodku nie było łyso jak dekade temu, kółka nie byly baloniki 16, a silnika nie trzeba by się było wstydzić... Zerknij co ma Civic w Prestige i skonfiguruj tak BMW 3er. 200tys. spokojnie przekroczysz. Z 5er pewnie dobijesz do 300.
                . .

Comment

• Na bmw można dostać 20% rabatu ale to wciąż będzie 50 tys więcej od civica z podobnym silnikiem i wyposażeniem

Comment

• Cały czas pokutuje u Was porównywanie aut wersjami, geno83 nie porównuje pewnie max wypasu Civica z max wypasem BMW 3, porównuje auta pod siebie, do jazdy. Dodatkowo przeprowadza realne kalkulacje cen, upusty w innych markach. Słabiej wyposażone auto marki premium , czy sedan klasy D dla większości będzie lepszym autem niż Civic, który nawet max wyposażony zoastanie nadal Civikiem ile bym tam gadżetów nie nautykał.

Comment

• Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Za 65k miałem Civic comfort z czujnikami parkowania. Cena katalogowa wtedy bez czujników to było 75k wtedy. Zdjęcia auta są na forum.
                      BMW Seria 3
                      https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...-ID6ysLRd.html tu przykład za 140k, które można znegocjowac. Nie 3 cylindry. 3 cylindry można mieć taniej niż hondę. W premium dają dużo większe rabaty niż w Honda.

Last edited by geno83; 11-03-2017, 14:14.

Comment

• Ale co pokutuje? BMW 3er startuje od 130 tys. golas z trzycylindrowym silnikiem na calkiem sporą budę (4,7 metra, 1,5 tony). Jak komuś wystarcza radyjko bursztynek jak sprzed 15 lat, plastikowa kierownica bez przycisków, czarny smutek wnętrza gdzie poskapiono nawet schowków to może porównywac i doplacic 30tys. do Civica 1.5T Sport... tylko coś takie BMki za bardzo się nie sprzedają...? Nawet jak to zdejmiemy rocznym autem podemowym (co prawda takich aut raczej nikt rozsadny nie zamówi tak biednej demowki) czy naprawdę dostaniemy w takim używanym BMW tak dużo więcej niż w nowiutkim nieużywanym, kompletnym wyposażeniowo i z innej bajki silnikowo Civie? No co kto woli... Siedziałeś kiedyś w gołej 3ce albo 1ce? Tam naprawdę nic za bardzo nie wskazuje, że to premium...
                        . .

Comment

• Ja cały czas porównuje do demo premium. Nowy premium wiadomo będzie dużo droższy. jak jest premium demo z dokupiona gwarancja na 5 lat to jest to moim zdaniem rozsądna alternatywa.
                          Jak dla mnie ta najwyzsza wersja civica nowego powinna kosztować max 90-95k. To co teraz jest to za dużo.
                          Poprzedni model polecalem każdemu kto chciał auto w cenie 70-80k. Nawet po tym jak już się pozbylem swojego civica. Tego to już nie polecę bo Civic za ponad 100k to według mnie przesada.

Comment

• Ale ten Civic kosztuje 80tys., nie od 100. Nie każdy musi i nie kazdy bedzie mieć 1.5T i topowe wyposażenie. Honda ocenia, że 70% sprzedaży będzie stanowił 1.0T który odczuwalna dynamika ma być w miarę podobny do schodzacego 1.8. To będzie można powiedzieć po jeździe probnej, ale myślę, że dla większości "nie-krecacych" tak właśnie będzie. Albo nawet lepiej. Nie oszukujmy się, że ta sama grupa klientów poluje na popularnego kompakta i auto premium segmentu D. Brutalnie mówiąc, inne portfele... 69 a 126 ceny "od" to najlepiej obrazują... wiadomo że od ani jednego ani drugiego nie kupuje nikt... podobnie utrzymanie. 3tysie za ubezpieczenie a 5-6 to nie różnica? Runflaty to samo co Civicowe 16-17? Itd itp...
                            Last edited by Alix; 11-03-2017, 14:38.
                            . .

Comment

• Może rzeczywiście ten 1.0 będzie się dobrze sprzedawał. Ja się obawiam takiego małego silnika o mocy aż 129KM. Uważam, że jest za bardzo wyzylowany. Dlatego porównuje tylko do 1.5 i tylko automat bo teraz to dla mnie manual nie istnieje a taki Civic to 102 500 zł cennikowo.
                              To wszystko to mój punkt widzenia. Pewnie inni widzą to inaczej. Jednak rozmawiałem o tym civicu z kilkoma osobami i mają dokładnie taka opinie jak ja - jest za drogo i lepiej kupić coś u konkurencji.

Comment

• Porównywanie używanej w biednej wersji BMW 3 do nowego Civica to jak wręczanie vege burgera komuś kto przyszedł zjeść pyszną wołowinkę . Kompletnie inne auta z innej półki cenowej. Ta 3ka z linku wygląda tak biednie, że nawet bym na nią na ulicy nie spojrzał. Kiedyś nawet o takiej myślałem, 2-3 letniej, ale padło na NOWEGO Civica z lepszym wyposażeniem za dużo niższe pieniądze. Serio, nie wiem nad czym dyskusja..

Comment

Working...
                                X