Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez ozzymir Zobacz posta
    https://www.carscoops.com/2017/03/new...rged-with.html
    Z toyot to fajne są tylko lexusy i tylko one mogą sportowo rywalizować z Hondą Tak na serio to gdyby ten yaris jeszcze był ładny...
    Insignia - pierwsza była fajna - taki powiew świeżości, teraz wieje nudą. Z GM to chciałbym Saturna z Hondowskim V6.
    Honda Hybrid 3,4L/100km
    sigpic
    https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Co do Astry to wiem, że w stanach ma być pod logiem Buick Verano.
      Natomiast widzę, że niektóre Saturny to Astry III z trochę innym wnętrzem.

Comment

• Szkoda Opla. Obecne generacje samochodów to ostatnie Ople z własnymi silnikami. W Astrze VI na pewno zadebiutuje już silnik 1,2 130KM.
        Zwiastunem zmian była już wspólna z PSA płyta podłogowa Opli Crossland i Grandland.

Comment

• Panowie Obecnie jestem w Fabryce Gm w Tychach właśnie uruchamiamy produkcję silników do Opla 2019-2020r są ta silniki 3 cylindrowe 1.0 i 1.2 później będzie 4 cylindrowy 1.6 oraz 2.0 parametrów nie znam.

Odnośnie Civica dziś mam jazdę o 16 to wieczorem napisze jakie są odczucia, A nowa Insignia ładna i dobra cena

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta

Odnośnie Civica dziś mam jazdę o 16 to wieczorem napisze jakie są odczucia, A nowa Insignia ładna i dobra cena
            Opisz, opisz... spróbuj proszę dać mu nieco w dupę - dynamika interesuje mnie szczególnie...

Comment

• Mnie też kusi, ale odczekam trochę, żeby autka nabrały ze 2-3 tyś km . Ciekawe kiedy wypuszczą speckę Type R skoro wg niemieckich doniesień pierwsze auta mają opuszczać UK już latem..

Comment

• Insignia i inne auta tego typu nie służą do startowania spod świateł więc tu parametry 0-100km czy trochę za wysoka masa mają drugorzędne znaczenie dla docelowej grupy klientów dla których te auta się produkuje. To auta do biznesu - ma być wygodnie w trasie, po jeździe ma się wysiąść wypoczętym by prowadzić interesy bez zmęczenia, ma być też reprezentacyjnie bo w pewnych sytuacjach biznesowych auto jest równie ważne jak garnitur czy zegarek.
                CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                  Opisz, opisz... spróbuj proszę dać mu nieco w dupę - dynamika interesuje mnie szczególnie...
                  I potem ktoś kupuje taką demówkę i się zastanawia.
                  Był pałowany czy nie był.
                  Parę tysięcy nalatane a silnik dostał w dupę jak po kilkudziesięciu.
                  Jeden kolega ma taki dylemat z demo ix gen.
                  Last edited by luzny41; 08-03-2017, 09:57.

Comment

• Moi rodzice kupili w 2013 demo, ale takie, które miało 52 km przebiegu moim zdaniem jak kupować to tylko takie, żadne inne, bo te auta często mają ciężej niż flotówki...

Comment

• Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                      I potem ktoś kupuje taką demówkę i się zastanawia.
                      Był pałowany czy nie był.
                      Parę tysięcy nalatane a silnik dostał w dupę jak po kilkudziesięciu.
                      Jeden kolega ma taki dylemat z demo ix gen.
                      https://www.civicforum.pl/showthread...sja-demo-warto
                      mnie nie interesuje, aby ruszał z piskiem opon spod świateł i kręcił do odcięcia... tak nie jeżdżę zarówno swoim, jak i demówkami... chodzi mi jedynie, aby sprawdził auto w warunkach drogi szybkiego ruchu, jak przyspiesza pomiędzy 80-120 itp...

Comment

• Ok to teraz wyjaśnione

Comment

• Zamieszczone przez krzyklo Zobacz posta
                          Ja wyczytałem, że Connect obsługuje Androida od wersji 5.0 wzwyż... Może łączyć się z telefonem(Android, iOS), ma wsparcie np. dla Google Maps, ma czytać sms itd. Problem będzie z Yanosikiem, którego od biedy trza będzie ze smartfona zapuszczać.
                          Wiecie moze jak prezentowane sa/beda wskazowki z nawigacji Google Maps? Obecnie czestym rozwiazaniem jest rozwiazanie Head-Up gdzie wskazowki z nawigacji sa wyswietlane na szybie. Nigdzie Honda sie nie chwali, ze cos takiego jest w X genie. Czy wobec tego wskazowki beda wyswietlane gdzies na glownej konsoli podobnie jak znaki drogowe (max 2)? Czy pozostanie lookanie tylko na srodkowy wyswietlacz, co byloby mocno nieergonomiczne i czasem wrecz niebezpieczne?

Comment

• Wystarczy pooglądać auto i od razu nie zadaje się dziwnych pytań...w środku obrotomierza jest miejsce na wskazówki navi po włączeniu tej opcji, tylko pewnie garmin, ale czy GM to niewiadomo.

Comment

• Jak tylko znajde czas to z pewnoscia wybiore sie poogladac! Tak czy tak dzieki za info!

Comment

• Nie trzeba wybierać się od razu do salonu, widać to też na zdjęciach

Comment

Working...
                                X