Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
    Czekam na dane techniczne tego opla, po odchudzeniu o ponad 200 kg może być ciekawie...
    wpadła też nowa skrzynia 8b, tą najmocniejszą wersją za 141 tys, spokojnie będzie można łyknąć za 120
    Juz sa wstępnie dostępne w katalogach z cennikiem. https://www.autozoliborz.pl/promocje...auto-zoliborz/
    Na papierze astra 1.6 wypada lepiej niz 2.0t insignia jesli patrzeć na osiągi wyłącznie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
      No z takimi cenami to Opel chyba idzie po rekord sprzedazy w 2017 roku....

[ATTACH=CONFIG]33398[/ATTACH]
      Akurat coś za coś. Chyba nikt z Was nie ma złudzeń, że Opel dając takie rabaty rezygnuje ze swojego zysku. Po prostu ceny Opla są mocno przeszacowane w górę.

Comment

• Zamieszczone przez MarekComau1122 Zobacz posta
        Civic X w Honda Plaza ma być w następnym tygodniu , w Kato nie wiem czekam na info...)
        MarekComau - dzwoniłem przed chwilą do Honda Plaza i uzyskałem info, że nowy Civic ma być dostępny w salonie dopiero za 3 tygodnie (ponoć obydwie wersje silnikowe) - rozmawiałem z jednym z handlowców. I nie chodzi jedynie o jazdę próbną - po prostu dopiero wtedy fizycznie mają być na Malowniczej. Także ktoś z nas uzyskał nieprecyzyjne dane :-)

Comment

• Akurat coś za coś. Chyba nikt z Was nie ma złudzeń, że Opel dając takie rabaty rezygnuje ze swojego zysku. Po prostu ceny Opla są mocno przeszacowane w górę.
          akurat mnie jako kupującego tyle obchodzi zysk opla czy hondy co zeszłoroczny śnieg...
          faktem jest, że ten opel jest w cenie civica, wybór należy do klientów

Comment

akurat mnie jako kupującego tyle obchodzi zysk opla czy hondy co zeszłoroczny śnieg...
            faktem jest, że ten opel jest w cenie civica, wybór należy do klientów
            Cena sprzedaży jest wyznacznikiem jakości samochodu. To akurat chyba proste.

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
              Cena sprzedaży jest wyznacznikiem jakości samochodu. To akurat chyba proste.
              Dobrze mieć złudzenia . Choć z drugiej strony takie podejście daje spokojny sen gdy kupuje się kompakta za ponad 100tys bo wtedy można sobie wmówić że ten tańszy na pewno by się już dawno popsuł.
              CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Astra Enjoy 1,4 150 (klasa kompakt) doposażona kosztuje 90-100 tys. zł, nowa Insignia Enjoy 1,5 140 (klasa D) też 100 tys. Większy, lepszy w cenie mniejszego?

Comment

• Cena sprzedaży jest wyznacznikiem jakości samochodu. To akurat chyba proste.
                  no nie do końca...myślisz, że t-shirt marki x za 100 zł, różni coś od t-shirtu marki y za 400 zł?
                  tu jest akurat kwestia marży i polityki sprzedażowej, Honda chce sprzedać mniej aut z wyższą marżą, a opel idzie na ilość z niższą marżą....

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                    MarekComau - dzwoniłem przed chwilą do Honda Plaza i uzyskałem info, że nowy Civic ma być dostępny w salonie dopiero za 3 tygodnie (ponoć obydwie wersje silnikowe) - rozmawiałem z jednym z handlowców. I nie chodzi jedynie o jazdę próbną - po prostu dopiero wtedy fizycznie mają być na Malowniczej. Także ktoś z nas uzyskał nieprecyzyjne dane :-)
                    Nie mam pojęcia, może pytałeś o dostępne modele do sprzedaży, ja pytałem o auta testowe, a może są jakieś opóźnienia, co dziennie sprawdzam strone hondy a tam zero informacje trochę dziwnie to wygląda już dawno powinni samochód reklamować albo przynajmniej pisać o nim na stronie...

Comment

no nie do końca...myślisz, że t-shirt marki x za 100 zł, różni coś od t-shirtu marki y za 400 zł?
                      tu jest akurat kwestia marży i polityki sprzedażowej, Honda chce sprzedać mniej aut z wyższą marżą, a opel idzie na ilość z niższą marżą....
                      Dlatego GM ma 250 mln dolarów strat i sprzedaje Opla koncernowi PSA. Wtedy jakość Opla będzie jeszcze wyższa.

Comment

• Astra Enjoy 1,4 150 (klasa kompakt) doposażona kosztuje 90-100 tys. zł, nowa Insignia Enjoy 1,5 140 (klasa D) też 100 tys. Większy, lepszy w cenie mniejszego?
                        dopasionego golfa można kupić za 150 tys, a są też passaty za 100....
                        astre można też nabyć za 60 tys, a jak chcesz Insignie to na dzisiaj trzeba 100

Dlatego GM ma 250 mln dolarów strat i sprzedaje Opla koncernowi PSA
                        rozumiem, że przejrzałeś ich sprawozdania finansowe i doszedłeś do wniosku, że sprzedają auta ze stratą... niezłe głąby siedzą w tym GM
                        Last edited by Burton; 22-02-2017, 14:08.

Comment

• Orientujecie się czy jest już Insignia w salonie? z tego co wiem to pierwsze samochody w Maju a juz można zamawiać itp a w Honda zero wzmianki a samochód ma być za tydzień, źle to wygląda

Comment

Nie mam pojęcia, może pytałeś o dostępne modele do sprzedaży, ja pytałem o auta testowe, a może są jakieś opóźnienia, co dziennie sprawdzam strone hondy a tam zero informacje trochę dziwnie to wygląda już dawno powinni samochód reklamować albo przynajmniej pisać o nim na stronie...
                            no właśnie wprost spytałem kiedy będą chociażby stały w salonie do obejrzenia, nawet bez możliwości jazdy testowej - odpowiedź "za trzy tygodnie"... w pierwszej kolejności mają do nich dotrzeć modele z CVT, co sprawdził w systemie... Aczkolwiek mam wrażenie, że należy na to patrzeć ostrożnie, gdyż każda osoba mówi co innego, gdy ją tam zapytać... o sedana też dziś spytałem - podobno ma być z niewielkim poślizgiem w stosunku do HB, aczkolwiek daty żadnej konkretnej nie otrzymałem... w każdym razie zostawiłem namiary - jak będzie w salonie mam dostać telefon z konkretną propozycją terminu jazdy próbnej.

Comment

Orientujecie się czy jest już Insignia w salonie? z tego co wiem to pierwsze samochody w Maju a juz można zamawiać itp a w Honda zero wzmianki a samochód ma być za tydzień, źle to wygląda
                              Nowa Insignia chyba dopiero ma być fizycznie pokazana w najbliższych dniach na targach w Genewie...

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
                                Astra Enjoy 1,4 150 (klasa kompakt) doposażona kosztuje 90-100 tys. zł, nowa Insignia Enjoy 1,5 140 (klasa D) też 100 tys. Większy, lepszy w cenie mniejszego?
                                Astra żony 1,4 150KM Enjoy doposażona w 2 fotele ergonomiczne, okno dachowe, kamerę cofania, pakiet wyciszenia, lakier metalik, alusy i drobiazgi takie jak dojazdówka, powerflex, uchwyt smartfona 74tys. Chyba nikomu nie udało się kupić Astry 1,4 za 100tys
                                Last edited by remar; 22-02-2017, 14:17.
                                CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Working...
                                X