Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Producenci aut po prostu biorą pod uwagę klientów Apple. Wchodzi taki/taka do salonu wsiada do auta odpala wifi/ Bluetooth czy usb i ma grać muzyka od pierwszego strzału jak nie to auto do d... bo przecie na iphone gra Apple jest globalne, szkoły, czy urzędy to inna sprawa, wiadomo, że tam jest Windows, wiadomo też, że Apple z Windows się gryzie. Trochę to jest szantaż, ale nie trzeba mieć zaraz najnowszego Iphona, stary 4s, czyn 5s działa tak samo, a nie kosztuje majątku. Ja się nad tym nie zastanawiam,szkoda życia, telefon, czy inny sprzet komputerowy ma działać jak żelazko, albo czajnik, on/off i spełniać swoje funkcje, nie da sie tego powiedzieć o systemie Windows. Wiem, że za Apple idzie jakość bo zdjęcia albo jako sprzęt do słuchania muzyki są bezkonkurencyjne, wystarczy poczytać fora audio, słuchawki np. , dedykowane sprzęty sa lepsze, ale to jest all in one.
    Nie robiąc całkiem off topa chciałem napisać, że Petryn zauważył efekt Apple w CHR, pierwsze takie auto, jest drogie, jest może bez sensu, może idiot, ale sprzedawać się będzie dobrze. Nie wiem na czym to polega, pewnie marketingowcy by wyjaśnili, ale ludzie pożądają takich produktów. Toyota zawsże miała super marketing, auta to już inny temat

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
      Zastanawia mnie jedna rzecz - czy telefon będzie musiał być cały czas podłączony kablem czy też jedynie za pierwszym razem celem sparowania? Ktoś wie?
      Na telefonie będziesz musiał mieć wgraną apkę obsługującą Android Auto i dopiero po jej uruchomieniu jest zrzut kompatybilnego oprogramowania na ekran w aucie a tych aplikacji które działają z AA jest niewiele. Korzystam po kablu choć podobno po BT też działa ale nie testowałem bo jednak BT ma znacznie mniejszą przepustowość niż kabel i przesyłanie muzyki może być problemem.
      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
        Na telefonie będziesz musiał mieć wgraną apkę obsługującą Android Auto i dopiero po jej uruchomieniu jest zrzut kompatybilnego oprogramowania na ekran w aucie a tych aplikacji które działają z AA jest niewiele. Korzystam po kablu choć podobno po BT też działa ale nie testowałem bo jednak BT ma znacznie mniejszą przepustowość niż kabel i przesyłanie muzyki może być problemem.
        Interesuje mnie jedynie Google Maps, bo lubię te nawigację...a działać chyba powinna jak widzę na filmach na YT - jest kompatybilna apka... chociaż cholera wie, czy nie będzie tak, że działa na rynku amerykańskim a u nas w Europie będziemy czekać tatka latka...

Comment

• Android Auto to pomysł Googla więc akurat Google Mapy działają choć graficznie wygląda to trochę inaczej niż bezpośrednio na smartfonie.
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Daro31
            Bez tytułu.png
            Oczywiście oprócz tego w bagażniku.
            Moja Honda
            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zachar wczoraj na fb zamieścił info, że będa robili test hatcha 1.0 w Hiszpanii. Na dniach powinno coś być.

Odnośnie opinii Zachara, ktoś pisał że test dwumetrowca jest beznadziejny. Mi akurat pasuje i właśnie dzięki Zacharowi dowiedziałem się, że do ibizy nie wlezę na tylną kanapę i nawet nie jechałem do salonu. Nie każdy ma 2m, ale wysokich też nie brakuje.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Oj tam oj tam. Ja wiozłem gościa 198cm w dużo ciasniejszym Mini 3D i dalo rade. Jakby nie dało rady, nie miał by homologacji na 4 osoby. A tak poważnie to jak czesto jezdzisz na tylnej kanapie swojego auta i to za dwumetrowym kierowcą zeby się nie mieścić ? Twoja małżonka też tak wysoka?
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                    Daro31
                    [ATTACH=CONFIG]33239[/ATTACH]
                    Oczywiście oprócz tego w bagażniku.
                    malina84 - ale to są jak rozumiem źródła dźwięku czy też miejsca skąd będzie dochodził? bo zliczając jest ich siedem nie licząc bagażnikowego... z podawanej konfiguracji wynika, że powinno ich być 11 (sport plus)
                    Czy ten głośnik na podszybiu to tzw. głośnik centralny? jaka jest jego rola? Przyznam, że nie miałem jeszcze auta z takim głośnikiem...
                    w tej konfiguracji z Honda Plaza jest jednak specyfikacja tych 11 głośników:
                    1. 2*465W głośniki w drzwiach przednich,
                    2. 2*głośniki w drzwiach tylnych,
                    3. 2*głośniki wysokotonowe z przodu,
                    4. 2*głośniki wysokotonowe z tyłu,
                    5. 2*głośniki satelitarne,
                    6. 1*głośnik centralny

Comment

• Po 2 w przednich drzwiach, po 2 w tylnych, po 1 przy głowie w słupku drzwi tylnych to jest 10 głośników + 1 centralny w przedniej desce pod szybą.
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez atheist Zobacz posta
                        https://m.onet.pl/moto/testy-nowe,pggfr2

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
                        z lektury więc wynika, że 1.0 to kosiarka przy niezłej jednak dynamice... z kolei pozytywnie autor wyraża się o 1.5, szczególnie niedużym spalaniu... no i potwierdza się, co ktoś tu kiedyś pisał o słabej jakości tapicerki (a właściwej jak napisał "niemiłej w dotyku")

Comment

• Szkoda ze osiagi sa blizej 1.4 150km niz 1.6 200 u rywali....

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• https://topgarage.com.pl/testy/pierw...a-jazda/mve9dz

Comment

• Ech... jak się spodziewałem. Silniki nie zawiodły, jazda nie zawiodła, wykonanie nie zawiodło... tylko dwie zasadnicze wady - niepasujaca do ceny auta jakość tapicerki (tu akurat porownanie do Dacia niestety jest adekwatne) oraz przede wszystkim właśnie cena. To się przewija przez absolutnie każdy opis tego auta. Honda nigdy nie była tania, ale teraz pojechali jak idioci. Jak to w Hondzie - auta dobre tylko marketing leeeeeeeezzzzzyyy i kwiczy. Na szkolenie do Toyoty ich wysłać!!!

Ciekawe czy na rynku DE i sąsiednich bedzie też droższe od Golfa jak u nas? Wtedy ten model na rynki EU jest jak to mówią tam... kaputt Wielka szkoda, ech.
                              Last edited by Alix; 10-02-2017, 16:21.
                              ............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• o co chodzi z tą tapicerką? w IX jest ok...

Comment

Working...
                                X