Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Z Vagiem, to racja, jeśli chodzi o zachara, może nie jest stronniczy, natomiast od początku ctr mu nie pasował, aczkolwiek przy 90 ctr spalał 4,9 a przy 140 8,2 i były to wyniki lepsze od cupry, nie wspominając o golfie r, pisze to w kontekście nowego civica 1,5turbo, że może być też oszczedniejszy od konkurencji, nie wiem, czy pamiętacie, ale sprzed ery turbo i downsizingu, jeśli chodzi o silniki to Japonia wymiatała

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      A... Ty poznałeś kiedyś posiadacza Porsche? Takiego co go z salonu wyprowadził? Bo znam dwóch takich i nie pasują totalnie do Twojego opisu. Porsche jest słabą marką na pokaz, szczególnie te mocniejsze wersje, bo w ich cenie Ferrari czy Bentley są po prostu lepszymi "egzotykami". Faktem jest, że nie muszą oglądać Zachara. Są zapraszani na odpowiednie eventy z udziałem tych aut. Albo po prostu dostają je do pojezdzenia na parę godzin/dni i jak się wciągną to kupują... a jak nie to nie.
      A.....JA nie znam ale jestem pewny że w 98 procen posiadaczy Porsche czy innych super samochodów jest tak jak napisałem. A.....TY prowadziłeś kiedyś Porsche czy Ferrari że masz porównanie ? i wiesz co jest lepsze i co jest słabe lub nie jest

Comment

• Faktem jest, że CTR pali naprawdę niedużo jak na taką moc. A nawet jak na usportowione auto, gdzie stare porzekadło mówi, ze pali tyle ile mu wlejesz - z czasów EVO i starych Subarakow m.in., które pod butem paliły na bucie i 25+ bez problemu... Tutaj mam pod butem non-stop rekord 16,8 litra... dla porównania, w Mustang V8 chociaż bałem się trochę tego auta i było dużo spokojniej - uzyskałem średnie spalanie 2x (!) wieksze W Mercu CLA AMG też miałem wrażenie wchodziło 2-3 litry więcej, podobnie w kolegi Focus ST. Nie jest to może kluczowe przy zakupie HH, ale jednak jak robię nim 20kkm rocznie - to miłe... No i jako jeden z nielicznych zadowala się Pb95 teoretycznie. No nic, zobaczymy jak 10 gen. Ciekawy jestem przede wszystkim czy ten 1.0T będzie takim cudem oszczędności
        Last edited by Alix; 10-02-2017, 07:24.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          Ciekawy jestem przede wszystkim czy ten 1.0T będzie takim cudem oszczędności
          Byłby cudem jakby palił w trasie przy prędkości 90km/h 4-4,5l/100km. Teraz w 1,8 nie mówiąc już o 1,4, schodzi się do 5l/100km.. swoim miałem nawet wynik 4,8 na dystansie 30km
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• uploadfromtaptalk1486718365951.jpg

Moje ex 1.8 i to w najcięższej wersji Executive na niskoprofilowych 17''

Ale do tego to oj trzeba mieć cierpliwość
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• każdy mały silnik +-1.0 z turbo pali mało jak się jeździ na emeryta i nie szybciej niż 130, a jak się go ostro kręci czy leci 170 to spali konkretnie...

Comment

• W nawiązaniu do Waszych poprzednich wypowiedzi jeszcze jest taki gość z kanału jak "Pertyn Ględzi"
                Chociaż przydługie są jego wywody to potrafi celnie ocenić różne modele samochodów... fajnie zjechał w kilku aspektach mocno reklamowanego C-HR-a

Comment

• Zamieszczone przez Tony79 Zobacz posta
                  W nawiązaniu do Waszych poprzednich wypowiedzi jeszcze jest taki gość z kanału jak "Pertyn Ględzi"
                  Chociaż przydługie są jego wywody to potrafi celnie ocenić różne modele samochodów... fajnie zjechał w kilku aspektach mocno reklamowanego C-HR-a
                  Przecież on tam podaje jedną, jedną wadę! Dosłownie mówi, że CHR ma jedna wadę czyli wyciszenie. Reszta na duży plus, moim zdaniem on jest tym autem zachwycony, połączenie odwagi w designie, stworzenie aut w generacji, której nie ma na rynku, napęd, jakość wygoda. To auto jest trochę jak produkty Apple, ludzie chcą to mieć. Zobaczcie, że na rynku jest multum produktów applopodobnych, które jeżeli są odpowiedniej jakości bardzo dobrze się sprzedają. Moim zdaniem Toyota kupę kasy zarobi na tym aucie.

Comment

• Do Apple słuszne porównanie. CH-R to takie iCoffee Mini... Podsumuję to tak:

uploadfromtaptalk1486722834849.jpg

Don't be an iDiot jak to pisali
                    . .

Comment

• Można się nabijać z Apple, tylko czemu go wszyscy kupują i podrabiają, wszystkie systemy audio, informatyczne sa optymalizowane pod Apple. W stareńkim Acco VIII podpinam pod usb Iphona i działa wszystko, radio (fabryczne ma g.. zasięg i czułość). Strumieniuje Tidal w jakości Hifi na wzmacniacz Hondy i wysyła to w kosmos źródło fabryczne Hondy. Trochę się znam na audio z racji hobby. Działają nawigacje, sterowania z kierownicy, wszystko. Dla mnie idiot to osoba, która ma androida, windows i inne badziewie, które po podłączeniu do usb wyświetla na ekranie auta komunikat "not supported" Sprawy wieszania się, testowania aplikacji na klientach, robienia doktoratu z informatyki przy próbie instalowania głupiej aplikacji pominę. Generalnie mnie to grzeje, czy sprzęt jest Apple, Samsung, Lg, itp, wybieram to co mi pasuje i to co działa, nie mam z tego powodu komleksów.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                        Można się nabijać z Apple, tylko czemu go wszyscy kupują i podrabiają, wszystkie systemy audio, informatyczne sa optymalizowane pod Apple. W stareńkim Acco VIII podpinam pod usb Iphona i działa wszystko, radio (fabryczne ma g.. zasięg i czułość). Strumieniuje Tidal w jakości Hifi na wzmacniacz Hondy i wysyła to w kosmos źródło fabryczne Hondy. Trochę się znam na audio z racji hobby. Działają nawigacje, sterowania z kierownicy, wszystko. Dla mnie idiot to osoba, która ma androida, windows i inne badziewie, które po podłączeniu do usb wyświetla na ekranie auta komunikat "not supported" Sprawy wieszania się, testowania aplikacji na klientach, robienia doktoratu z informatyki przy próbie instalowania głupiej aplikacji pominę. Generalnie mnie to grzeje, czy sprzęt jest Apple, Samsung, Lg, itp, wybieram to co mi pasuje i to co działa, nie mam z tego powodu komleksów.
                        na szczęście X'tki mają być pod tym kątem podobno dużo bardziej kompatybilne, vide np. usługi Android Auto... Mnie bardzo cieszy, że będzie dzięki temu obsługa Google Maps wprost na panelu... Zastanawia mnie jedna rzecz - czy telefon będzie musiał być cały czas podłączony kablem czy też jedynie za pierwszym razem celem sparowania? Ktoś wie? Nie ukrywam też, że fajnym patentem jest teraz instalacja ładowarek bezprzewodowych - to też fajny gadżet, który pozwoli uniknąć tych cholernych kabli...

Ciekawe też, jak w Sport Plus będzie się prezentowało jakościowo Audio i te 11 głośników (jak rozumiem subwoofer będzie)?

Comment

• miliony ludzi nie może się mylić
                          też uważam, że produkty apple są super, a że cenowo przeszacowane to już inna bajka...

Comment

• Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                            (jak rozumiem subwoofer będzie)?
                            Na EU nie będzie subwoofera w bagażniku tak jak to jest na USA.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
                              z Apple, tylko czemu go wszyscy kupują i podrabiają
                              Nie wszyscy kupują. U mnie na Andku wszystko działa. I jest za free bez jailbrake/roota... Na syna tablecie za 300 zeta wszystko biega aż miło, nie muszę płacić za iPada fortuny i nie żal jak w szkole uszkodzi. Co do kompatybilności to mam odwrotnie... To iPhone ma problemy z Honda Connect, androidowe telefony nie. Miałem iPada chwile ale mimo prawie doktoratu z informatyki jak to ujales za cholerę nie udało mi się słusznie podpiąć pod domowe DLNA, nie można VPN odpowiednio skonfigurować bo bieda opcjami. A jak w końcu zapuscilem to nic poza MP4 nie czytalo i strumieniowych napisów w SRT też nie widziało Androidowe czy Windowe device za ułamek ceny... po prostu działają po połączeniu przez WiFi. Miałem też służbowo MacBooka czy jak temu tam i to był fail bo gdzie nie byłem z wykładem to albo nie współpracował totalnie z rzutnikiem (oczywiście specjalny kabel Apple bo bez tego to zapomnij - się musiałem nauczyć wozić...) albo co najmniej odmawiał zapuszczania filmow na ekranie przez jakieś kretynskie ochronki... Po miesiacu walki oddałem w diabły i zmieniłem na Windowsowego ultrabooka i przynajmniej PowerPoint już dziala zawsze i normalnie i z każdym rzutnikiem gada... Apple może i jest fajne... jak kupisz wszystko z Apple, a najlepiej wymieniasz cały sprzęt generacjami. Kompatybilność zenętrzna z innymi systemami tego sprzętu pozostaje dla mnie złośliwie tragiczna, a jego ceny przeszacowane nawet 2-3x w niektórych przypadkach; ba nawet durny kawałek kabelka warty grosze kosztuje 3 cyferki - to wkurza. No ale ludzie kupują, jak CH-Ra, więc koncerny korzystają - ile wlezie

Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                              jak w Sport Plus będzie się prezentowało jakościowo Audio i te 11 głośników (jak rozumiem subwoofer będzie)
                              Mi się nie podoba liczba. Pytanie czy ten jedenasty to centralny czy woofer... Zrobiliby 4+woofer ale dobre jakościowo, firmowe i to by było warte zachodu. Jak już ktoś się chwali liczbą możliwie dużą, a nie kto to firmuje to zwykle jest to ilość kosztem realne jakości...
                              Last edited by Alix; 10-02-2017, 12:33.
                              . .

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                                Na EU nie będzie subwoofera w bagażniku tak jak to jest na USA.
                                to w takim razie jak będą zlokalizowane te 11 głośników? posiłkuję się oczywiście tę nieoficjalną specyfikacją z Honda Plaza, która tu krąży...
                                jak rozumiem w drzwiach z przodu pod dwa czyli razem cztery,
                                w słupkach z przodu dwa gwizdki,
                                z tyłu w drzwiach pewnie podobnie jak z przodu czyli cztery...
                                no i gdzie jedenasty :-) ?

Comment

Working...
                                X