Z Vagiem, to racja, jeśli chodzi o zachara, może nie jest stronniczy, natomiast od początku ctr mu nie pasował, aczkolwiek przy 90 ctr spalał 4,9 a przy 140 8,2 i były to wyniki lepsze od cupry, nie wspominając o golfie r, pisze to w kontekście nowego civica 1,5turbo, że może być też oszczedniejszy od konkurencji, nie wiem, czy pamiętacie, ale sprzed ery turbo i downsizingu, jeśli chodzi o silniki to Japonia wymiatała
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaA... Ty poznałeś kiedyś posiadacza Porsche? Takiego co go z salonu wyprowadził? Bo znam dwóch takich i nie pasują totalnie do Twojego opisu. Porsche jest słabą marką na pokaz, szczególnie te mocniejsze wersje, bo w ich cenie Ferrari czy Bentley są po prostu lepszymi "egzotykami". Faktem jest, że nie muszą oglądać Zachara. Są zapraszani na odpowiednie eventy z udziałem tych aut. Albo po prostu dostają je do pojezdzenia na parę godzin/dni i jak się wciągną to kupują... a jak nie to nie.
Comment
-
Faktem jest, że CTR pali naprawdę niedużo jak na taką moc. A nawet jak na usportowione auto, gdzie stare porzekadło mówi, ze pali tyle ile mu wlejesz - z czasów EVO i starych Subarakow m.in., które pod butem paliły na bucie i 25+ bez problemu... Tutaj mam pod butem non-stop rekord 16,8 litra... dla porównania, w Mustang V8 chociaż bałem się trochę tego auta i było dużo spokojniej - uzyskałem średnie spalanie 2x (!) wiekszeW Mercu CLA AMG też miałem wrażenie wchodziło 2-3 litry więcej, podobnie w kolegi Focus ST. Nie jest to może kluczowe przy zakupie HH, ale jednak jak robię nim 20kkm rocznie - to miłe... No i jako jeden z nielicznych zadowala się Pb95 teoretycznie. No nic, zobaczymy jak 10 gen. Ciekawy jestem przede wszystkim czy ten 1.0T będzie takim cudem oszczędności
Last edited by Alix; 10-02-2017, 07:24.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaCiekawy jestem przede wszystkim czy ten 1.0T będzie takim cudem oszczędności
Comment
-
uploadfromtaptalk1486718365951.jpg
Moje ex 1.8 i to w najcięższej wersji Executive na niskoprofilowych 17''
Ale do tego to oj trzeba mieć cierpliwość............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
W nawiązaniu do Waszych poprzednich wypowiedzi jeszcze jest taki gość z kanału jak "Pertyn Ględzi"
Chociaż przydługie są jego wywody to potrafi celnie ocenić różne modele samochodów... fajnie zjechał w kilku aspektach mocno reklamowanego C-HR-a
Comment
-
Zamieszczone przez Tony79 Zobacz postaW nawiązaniu do Waszych poprzednich wypowiedzi jeszcze jest taki gość z kanału jak "Pertyn Ględzi"
Chociaż przydługie są jego wywody to potrafi celnie ocenić różne modele samochodów... fajnie zjechał w kilku aspektach mocno reklamowanego C-HR-a
Comment
-
Do Apple słuszne porównanie. CH-R to takie iCoffee Mini... Podsumuję to tak:
uploadfromtaptalk1486722834849.jpg
Don't be an iDiot jak to pisali............................C I V I C
.
.
Comment
-
Można się nabijać z Apple, tylko czemu go wszyscy kupują i podrabiają, wszystkie systemy audio, informatyczne sa optymalizowane pod Apple. W stareńkim Acco VIII podpinam pod usb Iphona i działa wszystko, radio (fabryczne ma g.. zasięg i czułość). Strumieniuje Tidal w jakości Hifi na wzmacniacz Hondy i wysyła to w kosmos źródło fabryczne Hondy. Trochę się znam na audio z racji hobby. Działają nawigacje, sterowania z kierownicy, wszystko. Dla mnie idiot to osoba, która ma androida, windows i inne badziewie, które po podłączeniu do usb wyświetla na ekranie auta komunikat "not supported"Sprawy wieszania się, testowania aplikacji na klientach, robienia doktoratu z informatyki przy próbie instalowania głupiej aplikacji pominę. Generalnie mnie to grzeje, czy sprzęt jest Apple, Samsung, Lg, itp, wybieram to co mi pasuje i to co działa, nie mam z tego powodu komleksów.
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaMożna się nabijać z Apple, tylko czemu go wszyscy kupują i podrabiają, wszystkie systemy audio, informatyczne sa optymalizowane pod Apple. W stareńkim Acco VIII podpinam pod usb Iphona i działa wszystko, radio (fabryczne ma g.. zasięg i czułość). Strumieniuje Tidal w jakości Hifi na wzmacniacz Hondy i wysyła to w kosmos źródło fabryczne Hondy. Trochę się znam na audio z racji hobby. Działają nawigacje, sterowania z kierownicy, wszystko. Dla mnie idiot to osoba, która ma androida, windows i inne badziewie, które po podłączeniu do usb wyświetla na ekranie auta komunikat "not supported"Sprawy wieszania się, testowania aplikacji na klientach, robienia doktoratu z informatyki przy próbie instalowania głupiej aplikacji pominę. Generalnie mnie to grzeje, czy sprzęt jest Apple, Samsung, Lg, itp, wybieram to co mi pasuje i to co działa, nie mam z tego powodu komleksów.
Ciekawe też, jak w Sport Plus będzie się prezentowało jakościowo Audio i te 11 głośników (jak rozumiem subwoofer będzie)?
Comment
-
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta(jak rozumiem subwoofer będzie)?
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaz Apple, tylko czemu go wszyscy kupują i podrabiająAndroidowe czy Windowe device za ułamek ceny... po prostu działają po połączeniu przez WiFi. Miałem też służbowo MacBooka czy jak temu tam i to był fail bo gdzie nie byłem z wykładem to albo nie współpracował totalnie z rzutnikiem (oczywiście specjalny kabel Apple bo bez tego to zapomnij - się musiałem nauczyć wozić...) albo co najmniej odmawiał zapuszczania filmow na ekranie przez jakieś kretynskie ochronki... Po miesiacu walki oddałem w diabły i zmieniłem na Windowsowego ultrabooka i przynajmniej PowerPoint już dziala zawsze i normalnie i z każdym rzutnikiem gada... Apple może i jest fajne... jak kupisz wszystko z Apple, a najlepiej wymieniasz cały sprzęt generacjami. Kompatybilność zenętrzna z innymi systemami tego sprzętu pozostaje dla mnie złośliwie tragiczna, a jego ceny przeszacowane nawet 2-3x w niektórych przypadkach; ba nawet durny kawałek kabelka warty grosze kosztuje 3 cyferki - to wkurza. No ale ludzie kupują, jak CH-Ra, więc koncerny korzystają - ile wlezie
Zamieszczone przez Daro31 Zobacz postajak w Sport Plus będzie się prezentowało jakościowo Audio i te 11 głośników (jak rozumiem subwoofer będzie)Last edited by Alix; 10-02-2017, 12:33.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez malina84 Zobacz postaNa EU nie będzie subwoofera w bagażniku tak jak to jest na USA.
jak rozumiem w drzwiach z przodu pod dwa czyli razem cztery,
w słupkach z przodu dwa gwizdki,
z tyłu w drzwiach pewnie podobnie jak z przodu czyli cztery...
no i gdzie jedenasty :-) ?
Comment
Comment