Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    Ale jacy dziennikarze? Bo jak Zachar to wiadomo już że auto za twarde i za niskie
    Dawny top gear polska.
    Obecnie top garage.

sent from mobile

Comment

• Ooo no to super
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ja tam lubię Zachara. Może miewa zbyt "statusiałe" kryteria (test dwumetrowca to absurd), ale mimo wszystko autotesty bardzo rzetelne, szczegółowe, z wymiarowaniem bagażnika, pomiarami spalania i przyśpieszenia, etc. I nawet jeśli nie robi tego perfekcyjnie, to wciąż nikt nie robi tego z taką powtarzalnością kryteriów, do których można później odnieść konkretne modele, jak on.
        No i nie ma, przynajmniej dla mnie, żadnej głupkowatej maniery wypowiadania się albo gestykulacji, w czym celuje większość moto-youtuberów (albo pożal się boże własnych albo na siłę zapożyczonych od Clarksona, jak np. ostatnio usiłuje robić Marek Wieruszewski), a co strasznie uprzykrza oglądanie. Dlatego czekam na test Zachara nowego Civa

Comment

• Zamieszczone przez libidinously Zobacz posta
          Ja tam lubię Zachara. Może miewa zbyt "statusiałe" kryteria (test dwumetrowca to absurd), ale mimo wszystko autotesty bardzo rzetelne, szczegółowe, z wymiarowaniem bagażnika, pomiarami spalania i przyśpieszenia, etc. I nawet jeśli nie robi tego perfekcyjnie, to wciąż nikt nie robi tego z taką powtarzalnością kryteriów, do których można później odnieść konkretne modele, jak on.
          No i nie ma, przynajmniej dla mnie, żadnej głupkowatej maniery wypowiadania się albo gestykulacji, w czym celuje większość moto-youtuberów (albo pożal się boże własnych albo na siłę zapożyczonych od Clarksona, jak np. ostatnio usiłuje robić Marek Wieruszewski), a co strasznie uprzykrza oglądanie. Dlatego czekam na test Zachara nowego Civa
          no i jeszcze nieodłączony test spasowania elementów z tym ciągnięciem za rączki w drzwiach :-)

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            Zamieszczone przez Alix
            A jak się ma S2K do M2??? Nie miałbyś 2ch zbyt podobnych aut?
            Nie, to zupełnie inna filozofia auta, inaczej masy i "generator mocy" S2K to jednak jazda do "odcinki" i non stop wysokie obroty genialny rozkład mas. Uzależniające, perfekcyjne prowadzenie i zero wybaczania błędów...(jeżdżę tym 8 lat)

M2 miałem na kilka godzin bo w trakcie szukania HH jako daily pojeździłem i nową Foką i Golfem R i S3. Więc nie do końca jestem obiektywny ,ale wypadło najlepiej, najbardziej mnie urzekło był to największy kompromis komfortu i osiągów, choć CTR jest w sumie większym "kotem" niż cała reszta, jest też mniej kompromisowy.
            Ale i ekonomia była za CTR, oraz przywiązanie do marki i jest CTR :-)
            Last edited by mako; 09-02-2017, 19:05.

Comment

• Ja się obraziłem na Zachara za 30 minutową krytykę ctr9, ja jeździłem nią przez 5 minut i czułem różnice na r+, a on ku... po całym teście nic nie czuł, gdyby się sugerować tylko jego materiałem, to naprawdę można się od Hondy odwrócić, zresztą nowa panamera też mu nie pasowała, no ale cóż ma pisać jak jest przez Vaga sponsorowany

Comment

• Ja akurat u Zachara nie czuję jakiegoś zbiasowania na VAGa, inaczej chociażby tak nie pojechał by po Panamerze... Jest w miarę racjonalny. Dla mnie po prostu bardzo kiepsko ocenia jak to jeździ i traktuje auto jak ruchomy mebel. Mnie w kazdym razie w BMW 4er średnio interesuje czy bagażnik ma 101 czy 104cm głębokości, ale jak to jeździ - a z recenzji Zachara tego się nie dowiesz, skoro nawet On +R nie odróżnia od Normala Dlatego z tych naszych wolę już Wieruszewskiego z jego czasem lekko prymitywnymi wstawkami, bo ten gość przynajmniej celnie opisuje jak to auto jeździ i co potrafi, a to dla mnie najważniejsze - samochód nie jest dla mnie meblem. Z tym testem spasowania elementów to też jest moim zdaniem średnio miarodajne, szczególnie, że problemem jest tak naprawdę nie tyle wyjsciowe ugiecie materialu co jak to się sprawuje na co dzień. Może być sztywno spasowane i właśnie dlatego trzeszczeć jak skurczybyk. Tak jest z autami Suzuki. Wydają się liche plastiki, duże szczeliny, duże ugiecie itp. Ale mała ilość dość spokojnie spasowanych giętkich elementów... po prostu nie trzeszczy i to przez lata. Trzeszczenie bardziej wkurza niż to czy klamka ugnie się w nowiutkim aucie o 3 czy o 5cm...
                Last edited by Alix; 09-02-2017, 20:11.
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ja tam Zachara lubię. Miałem okazje go poznać osobiście i spoko facet.
                  Jak kazdy z nas niektóre auta lubi bardziej inne mniej.

Ja tez CTRa 9gen bym nie kupił do codziennej jazdy, co nie znaczy, że to złe auto jest
                  Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Słuszna uwaga Alix. Zachar jest po prostu zwykłym, przeciętnym kierowcą i ocenia to co umie. Można rzec że im szybsze i bardziej sportowe auto, tym jego ocena jest mniej miarodajna w tej kwestii. Ma to jednak też swoje plusy, bo dzięki temu łatwiej się widzom wczuć w jego odczucia jako zwykłego Kowalskiego, który z jakiegoś powodu zasiada do np Porsche 911. W końcu przeciętnych kierowców jest znacznie więcej niż mistrzów kierownicy niezależnie od tego co sami sądzą o swoich umiejętnościach hehe.
                    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                      Ja tam Zachara lubię. Miałem okazje go poznać osobiście i spoko facet.
                      Ja też Go lubię i szanuję Jego pracę, to nie jest tak, wielu Jego recenzji wysłuchałem i często korzystam z portalu AutoCentrum, nawet umieściłem tam opinie o swoich autach. Szanuję Jego akcje z zabezpieczeniami do Mazd i inne kwestie na Zachar-OFF - to też swoją drogą świadczy o Jego poziomie - potrafi rozdzielić "dorosły oficjal" od innych pierdół i każdy zagląda tam, gdzie chce. Facet jest przede wszystkim kulturalny, potrafi się poprawnie wysłowić, nikogo przy tym nie musi obrażać - to szczególnie na "kanałach" YouTube niestety rzadkość Mnie prymityw typu Kickster czy "rozhahany" opryskliwy amerykański gówniarz z zawodu "syn bogatych rodziców" odrzuca na kilometr. Jak chcę z synem obejrzeć recenzję np. gry komputerowej to czasem tacy kretyni to kręcą, że aż żal. A odsłon mają setki tysięcy

Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                      Ma to jednak też swoje plusy, bo dzięki temu widzom łatwiej się widzom wczuć w jego odczucia jako zwykłego Kowalskiego,
                      Pewnie tak i pewnie dlatego jest popularny. OK. Ale JA (może to mój problem bo mam inną perspektywę) jako fan motoryzacji szukam czegoś więcej w recenzjach. Wieruszewski to przecież też nie Przygoński czy Kubica, a jednak potrafi powiedzieć w miarę trafnie o jeździe danym autem i zwykle odbieram to podobnie jak potem do takowego wsiadam. Ja wręcz robię zwykle tak, że jak się zainteresuję jakimś autem to przewijam od razu do drugiej połowy recenzji bo "meblowo-stylowy" opis mnie mało interesuje, a w zasadzie głównie jak to jeździ... bo jak nie jeździ, nie tracę czasu na oglądanie reszty...
                      Last edited by Alix; 09-02-2017, 20:46.
                      . .

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                        Słuszna uwaga Alix. Zachar jest po prostu zwykłym, przeciętnym kierowcą i ocenia to co umie.
                        Znasz go osobiście że piszesz jakim jest kierowcą?.Posiadaczy Panamery czy Porsche ocena Zachara czy innych dziennikarzy nie interesuje oni wchodzą do salonu i kupują taki mają kaprys ,potrzebe a przedewszystkim kase

Comment

• Znasz go osobiście że piszesz jakim jest kierowcą?
                          Opieram się na wypowiedziach Zachara, który sam wielokrotnie podkreśla przy okazji testów że jego umiejętności jako kierowcy są niewystarczające do oceny "wyścigowych" cech recenzowanych pojazdów.

Co do meritum, to w sieci są różne testy. Są redakcje wynajmujące tor, zatrudniające profesjonalnych kierowców kręcących jak najlepsze czasy, gdzie nikt nie zagląda do bagażników, nie ocenia ilości miejsca w środku itp. U Zachara można po prostu spokojnie obejrzeć auto, wnętrze, kokpit, bagażnik, dowiedzieć się tego i owego bez ruszania tyłka z fotela. A że nie jest to recenzja absolutnie kompletna i doskonała? Nie ma takich!
                          Last edited by Arpuc; 09-02-2017, 21:27.
                          Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                          Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                            Opieram się na wypowiedziach Zachara, który sam wielokrotnie podkreśla że jego umiejętności jako kierowcy są niewystarczające do oceny "wyścigowych" cech pojazdu.
                            Powiedział tak chyba przez skromność bo coś tam jednak potrafi,a na marginesie to w naszym kraju jest bardzo mało kerowców którzy są w stanie oceniać wyścigowe cechy samochodów

Comment

• Powiedział tak chyba przez skromność bo coś tam jednak potrafi
                              Znasz człowieka, czy zgadujesz?

Comment

• Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz posta
                                Znasz go osobiście że piszesz jakim jest kierowcą?.Posiadaczy Panamery czy Porsche ocena Zachara czy innych dziennikarzy nie interesuje oni wchodzą do salonu i kupują taki mają kaprys ,potrzebe a przedewszystkim kase
                                A... Ty poznałeś kiedyś posiadacza Porsche? Takiego co go z salonu wyprowadził? Bo znam dwóch takich i nie pasują totalnie do Twojego opisu. Porsche jest słabą marką na pokaz, szczególnie te mocniejsze wersje, bo w ich cenie Ferrari czy Bentley są po prostu lepszymi "egzotykami". Faktem jest, że nie muszą oglądać Zachara. Są zapraszani na odpowiednie eventy z udziałem tych aut. Albo po prostu dostają je do pojezdzenia na parę godzin/dni i jak się wciągną to kupują... a jak nie to nie.
                                . .

Comment

Working...
                                X