Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ooo no to super............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Ja tam lubię Zachara. Może miewa zbyt "statusiałe" kryteria (test dwumetrowca to absurd), ale mimo wszystko autotesty bardzo rzetelne, szczegółowe, z wymiarowaniem bagażnika, pomiarami spalania i przyśpieszenia, etc. I nawet jeśli nie robi tego perfekcyjnie, to wciąż nikt nie robi tego z taką powtarzalnością kryteriów, do których można później odnieść konkretne modele, jak on.
No i nie ma, przynajmniej dla mnie, żadnej głupkowatej maniery wypowiadania się albo gestykulacji, w czym celuje większość moto-youtuberów (albo pożal się boże własnych albo na siłę zapożyczonych od Clarksona, jak np. ostatnio usiłuje robić Marek Wieruszewski), a co strasznie uprzykrza oglądanie. Dlatego czekam na test Zachara nowego Civa
Comment
-
Zamieszczone przez libidinously Zobacz postaJa tam lubię Zachara. Może miewa zbyt "statusiałe" kryteria (test dwumetrowca to absurd), ale mimo wszystko autotesty bardzo rzetelne, szczegółowe, z wymiarowaniem bagażnika, pomiarami spalania i przyśpieszenia, etc. I nawet jeśli nie robi tego perfekcyjnie, to wciąż nikt nie robi tego z taką powtarzalnością kryteriów, do których można później odnieść konkretne modele, jak on.
No i nie ma, przynajmniej dla mnie, żadnej głupkowatej maniery wypowiadania się albo gestykulacji, w czym celuje większość moto-youtuberów (albo pożal się boże własnych albo na siłę zapożyczonych od Clarksona, jak np. ostatnio usiłuje robić Marek Wieruszewski), a co strasznie uprzykrza oglądanie. Dlatego czekam na test Zachara nowego Civa
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaZamieszczone przez Alix
A jak się ma S2K do M2??? Nie miałbyś 2ch zbyt podobnych aut?
M2 miałem na kilka godzin bo w trakcie szukania HH jako daily pojeździłem i nową Foką i Golfem R i S3. Więc nie do końca jestem obiektywny ,ale wypadło najlepiej, najbardziej mnie urzekło był to największy kompromis komfortu i osiągów, choć CTR jest w sumie większym "kotem" niż cała reszta, jest też mniej kompromisowy.
Ale i ekonomia była za CTR, oraz przywiązanie do marki i jest CTR :-)Last edited by mako; 09-02-2017, 19:05.
Comment
-
Ja się obraziłem na Zachara za 30 minutową krytykę ctr9, ja jeździłem nią przez 5 minut i czułem różnice na r+, a on ku... po całym teście nic nie czuł, gdyby się sugerować tylko jego materiałem, to naprawdę można się od Hondy odwrócić, zresztą nowa panamera też mu nie pasowała, no ale cóż ma pisać jak jest przez Vaga sponsorowany
Comment
-
Ja akurat u Zachara nie czuję jakiegoś zbiasowania na VAGa, inaczej chociażby tak nie pojechał by po Panamerze... Jest w miarę racjonalny. Dla mnie po prostu bardzo kiepsko ocenia jak to jeździ i traktuje auto jak ruchomy mebel. Mnie w kazdym razie w BMW 4er średnio interesuje czy bagażnik ma 101 czy 104cm głębokości, ale jak to jeździ - a z recenzji Zachara tego się nie dowiesz, skoro nawet On +R nie odróżnia od NormalaDlatego z tych naszych wolę już Wieruszewskiego z jego czasem lekko prymitywnymi wstawkami, bo ten gość przynajmniej celnie opisuje jak to auto jeździ i co potrafi, a to dla mnie najważniejsze - samochód nie jest dla mnie meblem. Z tym testem spasowania elementów to też jest moim zdaniem średnio miarodajne, szczególnie, że problemem jest tak naprawdę nie tyle wyjsciowe ugiecie materialu co jak to się sprawuje na co dzień. Może być sztywno spasowane i właśnie dlatego trzeszczeć jak skurczybyk. Tak jest z autami Suzuki. Wydają się liche plastiki, duże szczeliny, duże ugiecie itp. Ale mała ilość dość spokojnie spasowanych giętkich elementów... po prostu nie trzeszczy i to przez lata. Trzeszczenie bardziej wkurza niż to czy klamka ugnie się w nowiutkim aucie o 3 czy o 5cm...
Last edited by Alix; 09-02-2017, 20:11.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Ja tam Zachara lubię. Miałem okazje go poznać osobiście i spoko facet.
Jak kazdy z nas niektóre auta lubi bardziej inne mniej.
Ja tez CTRa 9gen bym nie kupił do codziennej jazdy, co nie znaczy, że to złe auto jestCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Słuszna uwaga Alix. Zachar jest po prostu zwykłym, przeciętnym kierowcą i ocenia to co umie. Można rzec że im szybsze i bardziej sportowe auto, tym jego ocena jest mniej miarodajna w tej kwestii. Ma to jednak też swoje plusy, bo dzięki temu łatwiej się widzom wczuć w jego odczucia jako zwykłego Kowalskiego, który z jakiegoś powodu zasiada do np Porsche 911. W końcu przeciętnych kierowców jest znacznie więcej niż mistrzów kierownicy niezależnie od tego co sami sądzą o swoich umiejętnościach hehe.Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaJa tam Zachara lubię. Miałem okazje go poznać osobiście i spoko facet.Mnie prymityw typu Kickster czy "rozhahany" opryskliwy amerykański gówniarz z zawodu "syn bogatych rodziców" odrzuca na kilometr. Jak chcę z synem obejrzeć recenzję np. gry komputerowej to czasem tacy kretyni to kręcą, że aż żal. A odsłon mają setki tysięcy
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postaMa to jednak też swoje plusy, bo dzięki temu widzom łatwiej się widzom wczuć w jego odczucia jako zwykłego Kowalskiego,Last edited by Alix; 09-02-2017, 20:46.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postaSłuszna uwaga Alix. Zachar jest po prostu zwykłym, przeciętnym kierowcą i ocenia to co umie.
Comment
-
Znasz go osobiście że piszesz jakim jest kierowcą?
Co do meritum, to w sieci są różne testy. Są redakcje wynajmujące tor, zatrudniające profesjonalnych kierowców kręcących jak najlepsze czasy, gdzie nikt nie zagląda do bagażników, nie ocenia ilości miejsca w środku itp. U Zachara można po prostu spokojnie obejrzeć auto, wnętrze, kokpit, bagażnik, dowiedzieć się tego i owego bez ruszania tyłka z fotela. A że nie jest to recenzja absolutnie kompletna i doskonała? Nie ma takich!Last edited by Arpuc; 09-02-2017, 21:27.Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
-
Zamieszczone przez Arpuc Zobacz postaOpieram się na wypowiedziach Zachara, który sam wielokrotnie podkreśla że jego umiejętności jako kierowcy są niewystarczające do oceny "wyścigowych" cech pojazdu.
Comment
-
Powiedział tak chyba przez skromność bo coś tam jednak potrafiCzerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Comment
-
Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz postaZnasz go osobiście że piszesz jakim jest kierowcą?.Posiadaczy Panamery czy Porsche ocena Zachara czy innych dziennikarzy nie interesuje oni wchodzą do salonu i kupują taki mają kaprys ,potrzebe a przedewszystkim kase............................C I V I C
.
.
Comment
Comment