Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• poczytałem trochę na forum astry, rekordziści dostali nawet 17% rabatu od ceny katalogowej na bogato wyposażone wersje powiedzmy powyżej 100 tys...
    za 100 tys to robimy tam prawie full opcje i kupujemy za 83 tys...
    ten 200 km silnik samym softem robimy 230 km i 350 Nm z 300
    fajny jest nowy civic ale...

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
      ... ale lżejsza, szybsza i mocniejsza Astra (co za czasy!) może dać mu do wiwatu

Co za czasy... Ale sprzedaje się widać i tak głównie wygląd, a Civic ładniejszy od Astry, więc może pójdzie jak C-HR, skoro tam kosiarki pod maską idą to czemu nie tu...
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        ten 200 km silnik samym softem robimy 230 km i 350 Nm z 300
        Burton - przepraszam za trywialność pytań - ale fachowcem zdecydowanie nie jestem... jak to jest z tym tuningiem silnika samym softem? gdzie taką usługę wykonać? jak potem z trwałością jednostki napędowej? no i wreszcie co z kwestią gwarancji na auto? Pytam chociażby na przykładzie tej Astry 200 KM

Comment

• 1,6 200KM zapewne jest fajny ale dla większości ludzi wystarczy 1,4 150KM - wersja bez systemu S/S ma 245nm (z S/S 230nm bo inna skrzynia) czyli z grubsza tyle co 1,5T od Hondy i robi setkę w 8,5 sekundy co wystarcza do sprawnego poruszania się i wyprzedzania na trasie. Astra jest podobna do Civika w tym że lepiej ciągnie przy wyższych obrotach, dół jest dosyć słaby ale jak już się wkręci to idzie całkiem ładnie.
          Last edited by remar; 02-02-2017, 13:06.
          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Z ta charakterystyka to to mówisz o 1.8? Mnie z kolei najbardziej dziwi w tym 1.0T odcinka <6000rpm...
            Last edited by Alix; 02-02-2017, 13:14.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Światła do jazdy dziennej chyba jednak są ładniejsze w IX, a jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku, to jak dla mnie nie musi być go więcej (szczególnie z tyłu). Najważniejsze żebym się zmieściła ja i moja torebka (gruba specjalnie nie jestem).
              A swoją drogą mogliby go już oficjalnie zademonstrować w salonach, podać specyfikację, cennik, żeby nie trzeba było szukać w internecie, to już przecież 2.02.2017

pozdrawiam oczekujących

Comment

• 1,6 200KM zapewne jest fajny ale dla większości ludzi wystarczy 1,4 150KM
                niby tak ale różnica w przyspieszeniu jest duża 8.5 vs 7.0

jak to jest z tym tuningiem silnika samym softem? gdzie taką usługę wykonać? jak potem z trwałością jednostki napędowej? no i wreszcie co z kwestią gwarancji na auto?
                zmieniają tylko oprogramowanie, 30 koni więcej na pewno nie pogorszy trwałości...w wawie jest dużo, np. kreator mocy, Unitronic itd... z gwarancją będzie pewnie problem, więc lepiej robić po...
                chyba, że marka ma swojego tunera to zachowujesz gwarancje, tak Volvo - Polestar, Mercedes - Brabus itd.. tylko kosztuje 3 razy więcej niż "na mieście"

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  Jak piszemy, co kto lubi, ale... Jak chce naprawdę piękne, stylowe i zadające szyku auto i macie tyle do wydania to pokaż Jej może jeszcze to:
                  Zona dała sobie przetłumaczyć że taki samochód jak C-HR i jeszcze za taką cenę jest nam potrzebny jak czyrak d......pie i dziś zamówiony Jazz Trend 1.3

Comment

• Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz posta
                    Zona dała sobie przetłumaczyć że taki samochód jak C-HR i jeszcze za taką cenę jest nam potrzebny jak czyrak d......pie i dziś zamówiony Jazz Trend 1.3
                    Musze przyznać, że jeszcze nie widziałem jazza nigdzie poza salonami. Nie jest to popularne auto na drogach. W sumie dotyczy wszystkich generacji ale najnowszej szczególnie, bo jeszcze mało przyjechało od dziadków z Niemiec.

sent from mobile

Comment

• Cichy1972 jak lubię Hondę tak Jazz... ani to ładne, ani dobrze nie jeździ, ani nie ma sensownej ceny - dziadkowoz pełną gębą jak napisano. Za te pieniądze Mazda 2 to o niebo ładniejsze, lepiej jeżdżące i ciekawsze auto. Jak lubicie hybrydy to macie Yarisa Hybrid - super auto na miasto. Z kolei Fiesta EcoBoost będzie królem dynamiki (ale jak wybieracie Jazza i CH-R to rozumiem ostatnia rzecz na którą patrzycie...). Poza nieco mniejszym bagażnikiem wszytkie w/w oferują IMO więcej niż Jazz w podobnej klasie i cenach. Niestety, taka smutna dla Hondy prawda Dlatego też poza salonem tak trudno go zobaczyć...
                      . .

Comment

• Z perspektywy męża lepszy jazz za 60 niż toyka za 120
                        Nie ma co przepłacać...

Comment

• Jasne, że łatwiejszy, bo tańszy (nie ustalono budżetu przed zakupem auta czy jak...?), ale podobnie jak z CH-R uważam, że jest z 15 propozycji pod przeróżnymi względami duuuuuzo fajniejszych w jednych czy w drugich pieniądzach No ale to tylko moje skromne zdanie
                          . .

Comment

• Na tym polega chyba problem że ludzie nic nie wiedzą o tym samochodzie i nawet nie biorą go pod uwagę przy wyborze samochodu a wystarczy iść do salonu obejrzeć ,przekonać się jakie ma praktyczne i DUŻE wnętrze nie zajdziesz tego u konkuręcji i naprawdę jeżdzi dobrze w ruchu miejskim musiałem się bardzo starać aby spalił 6 litrów co do wyglądu zgoda nie powala ale nie ma też tragedji .Poszedłem,wybrałem ,kupiłem żona w miarę zadowolona i co najwżniejsze Zientarski może mnie pocałować w d....,jak ja nie trawie tego gościa

Comment

• A kto to niby Zientarski? No gratulacje zakupu, służyć to na pewno będzie bo to auto w którym nie ma co się psuć. Co jakości jazdy to bym dyskutował, co do spalania również (ja średnią z 400km po mieście jako zastepczy miałem 7,4), itp., ale mniejsza z tym.

Na koniec napisz w jaki sposób po designerskim CH-R namówiłeś żonę do auta o nieco... dyskusyjnej urodzie? Ja bym chyba nie dał rady
                              . .

Comment

• Gdybym mial te 60k pln na stole polozyc, to bym kupil wypasiona Mazde 2 1.5 115 KM.
                                Ladna , calkiem szybka i mali malo.
                                Pasuje mi to autko
                                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                                X