Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• może zrobią jak w maździe, kombi i sedan w jednej cenie

Comment

• Wiem, że niektórzy bojkotują Zachara heh, ale tutaj całkiem ciekawe porównanie niedawno dyskutowanego C-HRa z Aurisem:

Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
      Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• właśnie wczoraj stary Golf V 1.9 Tdi z 2004 roku Zony odjechał z nowym właścicielem troszke szkoda bo był z nami od nowości. Jestem na etapie szukania nowego samochodu ,Byłem dziś w salonie Toyoty i jeżdziłem tym cudem i powiem tak samochód bardzo dobry ale tylko do miasta faktycznie w mieści przy bardzo dużym ruchu spalił mi 3.9 w trasie troszke mniej niż na filmie 9.3 przy prędkości 140 no i jeszcze cena 117,488 za Dynamic Hybrid plus parę dodatków ale żona się uparła i co zrobić nawt czas oczekiwania na samochód około końca maja ją nie zniechęcił

Comment

• No właśnie, kobiety kupują tylko oczami i mają gdzieś, że tam tylko sto parę koni i inne parametry poniżej ceny...
          Najważniejsze, że się podoba, koniec i kropka

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
            No właśnie, kobiety kupują tylko oczami...
            Mam inne doświadczenia. Ostatnio siostra wybierała samochód... Zdecydowały właściwości jezdne. Wybrała IX. Wcześniej siedziała w C-HR i wrażenia na niej nie zrobił. Nawet nie chciała się nim przejechać

Comment

• Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz posta
              cena 117,488 za Dynamic Hybrid plus parę dodatków ale żona się uparła i co zrobić nawt czas oczekiwania na samochód około końca maja ją nie zniechęcił
              Jak piszemy, co kto lubi, ale... Jak chce naprawdę piękne, stylowe i zadające szyku auto i macie tyle do wydania to pokaż Jej może jeszcze to:

Nadal na pewno chce ToyToyowego szczudlaczka... ?
              Last edited by Alix; 02-02-2017, 06:43.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• A wracając do Civica to myślę źe ludzie boją się tego 1.0T,jak się przekonają to sprzedaż ruszy źle nie będzie.A swoją drogą to szkoda źe obok 1.5T 182ps nie zdawali tego na np 1.5T 140ps i zrobić go za 75tys w podstawie i problemów ze sprzedażą by nie było,a ten 1.0T no nie wiem.
                Chociaż mam sąsiada który ma w Renówce 0.9T (2,5 roku 150kkm)i mówiąc o planach na nowe auto miał nadzieję źe zejdę z pojemnością na przynajmniej 0.8Masakra,są i tacy.

Comment

• Tutaj macie test wersji 1.0T w specyfikacji na EU:

Comment

• te tylne czarne plastiki to jest dramat...przód i bok ok.

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                      A wracając do Civica to myślę źe ludzie boją się tego 1.0T,jak się przekonają to sprzedaż ruszy źle nie będzie.
                      Może i się przekonają ale osiągi nie kłamią - gdzieś tu było że 1,0T ma 11s do setki i to nie jest jeszcze problem bo kompakta z takimi osiągami ma każda marka aut. Różnica jednak jest taka że u konkurencji taki kompakt startuje od 59900 a pomijając Civika w wersji S którego i tak nie będzie u Hondy jest to znacznie drożej. Samo przekonanie do silnika może tu nie wystarczyć bo dla jakiej idei mam się stresować wyprzedzaniem skoro za te same pieniądze można kupić auto które zbiera się o 2 sekundy lepiej? Sam znaczek na masce to trochę za mało.
                      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Taka ciekawostka prosto z Pakistanu: 0 - 100 w 6 sec. Co prawda licznikowe, więc realnie jest trochę więcej, ale tak, czy inaczej, jakoś to jedzie. Ciekawe co poza programem kolo zrobił (i pewnie było z górki ). Pewnie IC, jak to zwykle bywa.

CTR

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                          te tylne czarne plastiki to jest dramat...przód i bok ok.
                          Dokładnie za te plastiki przeklną ten samochod na myjniach i w zakładach nakładających powłoki

Comment

• Dużo tu o C-HR Toyoty - podobno w styczniu w Polsce sprzedano ponad 900 tych aut. rodacy mnie zaskakują
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Mnie też No ale widać moda dawno wzięła prym nad rozumem w naszym kraju Mówiłem, że będą premie dla marketingowców Toyoty

BTW ciekawe jak z tym 1.0T... kolega z 1.0T/125KM w swojej Fieście kilka lat temu zrobił stabilne 165KM i uwielbiał objeżdżać różnych ludzi zadufanych w swoich SUVach BMW pokazując im potem w dowodzie 1.0
                              ............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                                Dużo tu o C-HR Toyoty - podobno w styczniu w Polsce sprzedano ponad 900 tych aut. rodacy mnie zaskakują
                                Wow. Niezły wynik. Efekt nowości. Trzeba przyznać. Ze stylistyka tego auta jest ciekawa i auto sprawia wrażenie miejszego niż jest. Chociaz odbiło się to na funkcjonalności. Wielkość tylnych szyb jest jak w niemieckim czołgu bagażnik też nie zachwyca

sent from mobile

Comment

Working...
                                X