Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pewnie liczą/zakładają ,że jest jeszcze w Pl i reszcie Europy spora ilość osób, która zapłacą za sam znaczek H na masce i pewnie się nie mylą. Muszą wyeksploatować te złoża Pamiętam jak Toyota tak postępowała, za wszystko się płaciło grubo, rabatów zero, Corollę tak kupowałem. Teraz Toyota rabatuje auta aż furczy, specjalnie się tutaj od Vag-a, czy Opla nie różni. Mazda zaczyna dochodzić do ściany, Subaru też.

Comment

• Ktoś pisał o nowościach technologicznych. Opel pcha teraz wszystko w całej gamie modelowej. Większość rozwiązań można dostać od corsy przez astre do insigni.
      Działa efekt skali.
      Honda w EU sprzedaje rocznie tyle wszystkich modeli, co Civica w 2 miesiące w USA. Co dawaloby szansę na lepsze rozłożenie kosztów R&D bo Civic jest globalnym modelem. Ale jak widać średnio to wyszło.

sent from mobile

Comment

• Polska to jest bardzo duży rynek, prawie 40 milionów człowieków.

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
          Polska to jest bardzo duży rynek, prawie 40 milionów człowieków.
          40 milionów to na tle Niemiec czy Francji raczej mało - a jak się weźmie pod uwagę ilość nowych aut kupowanych rocznie to już w ogóle biednie wypadamy...

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
            Polska to jest bardzo duży rynek, prawie 40 milionów człowieków.
            W PL nawet do 80% sprzedaży jest dla firm (zarówno floty jak i jednoosobowe działalności).
            A Honda nie ma ani sensownej oferty modelowej dla flot ani dobrego finansowania

sent from mobile

Comment

• Taka już ta nasza kochana Honda jest...
              Męczyliśmy się parę lat bez turbo, piłując na 3 lub 4 biegu by wyprzedzić zafirę zapakowaną z całą rodzinką w podróży nad morze. Wyprostowując plecy na postoju po przejechaniu 100 km, zastanawiając się jak ktoś mógł zrobić takie szpary w tylnej klapie wersji kombi i ciągle spadającą gumkę z pedału sprzęgła a pamiętam to już w swojej 4 generacji.
              I w końcu pojawia się to upragnione Turbo i normalne 180 km a tu taki nie przyjemy strzał w plecy.
              Może niech HONDA zdecyduje się na rabat 10% dla stałych klientów i posiadaczy kolejnej generacji.

Comment

• Jaki rabat? chyba nie chcesz, żeby Honda ponosiła straty
                Last edited by Burton; 05-12-2016, 16:47.

Comment

• W salonie z chęcią Cię poinformuja,że Rabat to miasto w Maroku...
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez dzmbazin Zobacz posta
                    Może niech HONDA zdecyduje się na rabat 10% dla stałych klientów i posiadaczy kolejnej generacji.
                    Moim zdaniem to nie tylko kwestia rabatu. To auto musi powrócić do projektantów, przejść znaczący lifting i dopiero wtedy wrócić do sprzedaży. Same "kuce" to za mało. Auto wygląda na ociężałe i niezgrabne.

Comment

• Ja bym zdecydowanie dodał poprawę materiałowej tapicerki i lepsze fotele jak ma być cena premium...
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mam nadzieje, że marketingowcy z Hondy tu wpadają, wiec pozwalam sobie na komunikat do Hondy Polska.

"Proszę pamiętać, że każda firma dostosowuje ceny swoich aut również do planów sprzedaży. Często - a w szczególności na polskim rynku - sprzedawanie więcej nie oznacza zysku, a wręcz przeciwnie - stratę, a im więcej sprzeda się poniżej kosztów, tym strata będzie większa... Tymczasem, żeby na rynku przetrwać, trzeba na produktach zarabiać. Być może sprzeda się ich nieco mniej, ale paradoksalnie nie musi to prowadzić do upadku..."
                        Droga Hondo,

masz rację. Każdy sprzedawca może ustalać dowolne ceny. Na szczęście każdy klient ma prawo wyboru. Wasze ceny są na tyle motywujące, że każdy miłośnik odczuł na swoim tyłku odcisk buta, który mu sprzedaliście. To jest niezwykle cenny motywator by wyruszyć w podróż po nieznanych salonach i odkryć nieznane modele kompaktów. Wbrew pozorom jest ich sporo: Mazda, Toyota, Volkwagen, Skoda, Seat, Ford, Opel... I tak można wymieniać. Jak postoicie z towarem przez rok, to zobaczycie czy to była trafna decyzja, czy tylko zostaliście ze stałymi kosztami i kurczącą się siecią partnerów prowadzących salony. Gratulacje!

Z okazji zbliżających sie Świat życzę Wam szybkiego otrzeźwienia i powrotu do rzeczywistości. Pomoże Wam w tym spacer do salonów z markami premium i odkrycie tych istotnych różnic, które wpływają na poziomy cenowe. Szmacianki na siedzeniach i ceratka w bagażniku to nie jest premium. Najbardziej ekskluzywny plastik udający metal rownież :/

Życzę dobrego refleksu w korektach zanim rynek zweryfikuje Wasze decyzje!
                        Cojakco

Comment

• Mi się wydaje, że Honda Polska ma tyle do gadania w sprawie cen co i my tutaj
                          Dostali z centrali takie ceny, dorzucili kilka procent swojej marży i tyle im wyszło....jak wybłagają góre o jakieś dopłaty to zrobią jakieś marne promocje, a jak nie to nie, z własnej kieszeni nie będą dopłacać..chyba, że dywaniki
                          Dealerzy pewnie już mają pełne gacie bo wiedzą co to dla nich oznacza....

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                            Dealerzy pewnie już mają pełne gacie bo wiedzą co to dla nich oznacza....
                            Dla dealerów to nie jest problem. Zamiast Civica X będą sprzedawali kompakty innych firm: Hyundai i20, i30, KIA Ceed, ProCeed, Suzuki itp. Jak byłem ostatnio na przeglądzie, to miałem okazję trochę zaobserwować czym zainteresowani byli klienci tego dealera, a mianowicie: i20 i i 30. W tym dniu, w którym robiłem przegląd sprzedali 8 szt. i20, przynajmniej tak wynikało z usłyszanej przypadkowo rozmowy handlowców.

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                              Mi się wydaje, że Honda Polska ma tyle do gadania w sprawie cen co i my tutaj
                              Chyba jednak mają:
                              Przykładowo 97100PLN za aktualnego hatch Executive 1.8 MT vs 111000PLN za Prestige 1.5T MT - różnica 13900PLN;
                              W CH, gdzie aktualnie pomieszkuję, hatch Executive 1.8 MT to 31100 CHF vs Prestige 1.5T MT 32200CHF - różnica 1100CHF(~4,5kPLN). Jednak da się nie przesadzić z podwyżkami.

Kilka fotek lakieru Sonic Gray Pearl:
                              IMG_2100.jpg

IMG_2097.jpg

IMG_2098.jpg

IMG_2101.jpg

IMG_2099.jpg

Comment

• Patrzę na wygląd tej Hondy na fotkach wyżej i stwierdzam, że jednak ten samochód nie jest wart tak dużych pieniędzy..., przód jest jeszcze w miarę ładny, ale bok auta wygląda tak nudno jak kiedyś takie auto dewo neksjia.. a tył jak z zabawek lego.. ech.. nawet żeby kosztował te 70tys. to chyba i tak bym nie kupił już tego auta.. jest nudne.. mam bardzo mieszane uczucia.. IX jednak ma to coś co mnie przyciągnęło... ;/
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X