Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    Elegance wersja 1.0T też kosztuje 90tys a to już faktycznie matching Audi A3 a nie popularnych aut...
    No niestety to jest nieporozumienie, a bierze się to zapewne z faktu, że Honda na siłę chce uszczęśliwić ludzi dając do tej wersji od razu navi (w dobie nawigacji na google maps i smart linków naprawde niezbyt to jest konieczne i sensowne kosztowo bo oznacza drogie aktualizacje) i te wszystkie systemy, które w IX figurowały jako ADAS i też były opcją, a nie standardem. Bez tego cena byłaby pewnie 79 k zł i wyglądałoby to zupełnie inaczej dla oka. Miejmy nadzieję, że jeszcze zróżnicują te wersje wyposażenia, tak jak było z czasem w IX genie.
    Last edited by libidinously; 04-12-2016, 13:30.

Comment

• Zerknalem z ciekawosci na cennik nowej Foki w wersji ST-line (fajnie wyposazona i z ładnym pakietem spoilerkow itp).

1.0t 125 KM = 81k pln
      1.5t 182 KM = 89k pln

Do tego rabaty...
      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Za trochę ponad 100 tys można cuprę kupić..

Comment

• Ja mam taka zasadę, że wole gorzej wyposażone auto klasy wyższej niż odwrotnie. Wiem, że większość osób robi inaczej i jara się ficzerami typu komputer na androidzie za 20 USD, lusterka z kamerami i inne wodotryski, ale w codziennej jeździe docenia się lepsze wyciszenie, komfort, materiały, siedzenia itp. Nie po to Wv produkuje Passata, żeby to samo było w Golfie, fakt, że u niemieckich producentów trochę się to ostatnio zmienia bo np w Astrze można zamówić dodatkowe fabryczne wyciszenie czy lepsze siedzenia.

Comment

• Też tak uważam i gdybym dziś kupował to zamiast civica sporta wziąłbym avensisa (za tą samą kasę)...

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
              Zerknalem z ciekawosci na cennik nowej Foki w wersji ST-line (fajnie wyposazona i z ładnym pakietem spoilerkow itp).

1.0t 125 KM = 81k pln
              1.5t 182 KM = 89k pln

Do tego rabaty...
              To prawda, ale w civicu 1.5 T Sport dostajesz (wg cennika) za 8 k zł więcej: pełne ledy zamiast halogenów, klimę automatyczną dwustrefową zamiast manualnej, te wszystkie ADASy, nawigację z kamerą, aktywny tempomat i pewnie jeszcze trochę drobiazgów, które przeoczyłem. Więc ma to jakiś sens.

Comment

• Sens by to miało gdyby cena bazowa była niższa o np 15 tys i te wszystkie dodatki były w opcji, a tak jest cena zaporowa i ktoś musi płacić za wszystkie te dodatki, których nie potrzebuje albo nie chce..

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                  Też tak uważam i gdybym dziś kupował to zamiast civica sporta wziąłbym avensisa (za tą samą kasę)...
                  A za ile idzie dostać Avensisa 1.8 147ps,w podstawie?

Comment

• Ten 147 jest chyba tylko w wyższej specyfikacji, ten słabszy activ 72 tys.. zobacz na ich stronie

Comment

• Avensis 1.8 147km w podstawie 84tyś.

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                        Sens by to miało gdyby cena bazowa była niższa o np 15 tys i te wszystkie dodatki były w opcji,
                        Tu oczywiście pełna zgoda. Zobaczymy czy wyciągną z tego wnioski i z czasem zdywersyfikują cennik.

Comment

• No tak, bo jest niższy rabat o 8 tys niż na 1.6, a róznica tylko 15 koni..
                          P.s
                          Libidinously chyba nic z tego bo japońce zawsze miały te chore pakiety i tylko kilka opcji można było dokupić jak lakier
                          Chcesz jedną opcję to dokup jeszcze 8 innych..
                          Last edited by Burton; 04-12-2016, 15:15.

Comment

• Właśnie wróciłem z prezentacji X gena, po rozmowie z handlowcem dostałem cennik i niestety jest taki jak ktoś wrzucił wcześniej.
                            Moja Honda
                            https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Malina84 a jak komentował ten cennik handlowiec?

Comment

• Eee tam Avensis... za duży i za nudny... a do Passerati przyznam szczerze nie dorasta jazdą dla mnie jak już mówimy o klasie D w tej cenie. Szczególnie brak mu dopracowanego zawiasu i momentu z turbobenzyny przy tej wielkości budy. Ale to raczej rozbieżne grupy klientów... porównujmy do C...
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X