Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No cóż. Dawno się tak nie uśmiałem. 97500 za silnik 1,5T. Podejrzewam, że te problemy z upublicznieniem cennika zostały wywołane przez jakiś "bunt" dealerów. Takie ceny oznaczają dla dealerów przyspieszony zgon. W moim mieście aktualnie jeden z trzech dealerów zwinął już w tym roku swój interes. Jeśli ceny nowego Civika potwierdzą się, będę musiał przeprosić się z Oplem Astrą.

Comment

• Hehe, no cóż, trzeba przyznać że ogloszenie tego cennika bedzie wymieniane jednym tchem razem z Brexitem i wyborem Trumpa jako kataklizmy 2016 r
      Taka wersja comfort 1.0 bedzie drozsza o 7 tys od comforta 1.8 doposazonego w connect. Winszowac:/
      Jedyne na co mozna miec nadzieje to, ze to jest trik majacy wyprzedac stocki IX gena, a pozniej opuszcza ceny. Ale jesli tak, to i tak polowa pojdzie do konkurencji - np. po nowe I30
      Last edited by libidinously; 03-12-2016, 19:07.

Comment

• Taaa faktycznie Civic zastąpił Accorda... cennikiem... 1.5T zaczynq się wyżej niż cena Passata... i jest z grubsza taka jak Passata z podobnej klasy silnikiem 1.8T/180KM

Last edited by Alix; 03-12-2016, 19:11.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Miejmy nadzieje, że handlowcy Hondy czytają nasze uwagi odnośnie cen, zastanowią się i obniżą je przynajmniej o 10tys. Swoją drogą, wygląda na to, że Civic którego mam jest moim pierwszym w życiu i ostatnim Civicem
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Golf i Astra są 10, a nawet 15tys. tańsze w niektórych kombinacjach. To ogromna różnica. Szansa na sukces rynkowy IMO zerowa przy takim cenniku. Kupią nieliczni maniacy. Szkoda. Kolejny popis Honda Poland, tak jak polityka idiotycznej ceny diesla, w Civicu, który po prostu nie miał prawa się sprzedawać.

Ktoś ma cześć cennika gdzie są masy własne i czasy do setki?
            Last edited by Alix; 03-12-2016, 19:21.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• No i pozamiatane.
              Dealerzy moga zgasić światło i rozejść się do domów...

Civic w cenie Accorda - tego żeśmy jeszcze nie przerabiali.
              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• W tej zaskakującej sytuacji znalazłem 2 pozytywy:
                1. Wzrośnie wartość rezydualna naszych obecnych Civiców.
                2. Zakup CTRa jest teraz bardziej niż opłacalny. To tylko 30% drożej.

I cieszę się, ze kupiłem IX, bo przy tym cenniku to normalnie wziąłem go za grosze

Comment

• O kur... ale pojechali...avensisa w podstawie można kupić teraz za 72 tys...

Comment

• Prawie 90 tysi za 1.0 Elegance i prawie 100 tysi za 1.5 Sport.... dziękuję postoję. Ufo to raczej pierwszy i ostatni civic w moim posiadaniu. Hondo Poland

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
                      No cóż. Dawno się tak nie uśmiałem. 97500 za silnik 1,5T. Podejrzewam, że te problemy z upublicznieniem cennika zostały wywołane przez jakiś "bunt" dealerów. Takie ceny oznaczają dla dealerów przyspieszony zgon. W moim mieście aktualnie jeden z trzech dealerów zwinął już w tym roku swój interes. Jeśli ceny nowego Civika potwierdzą się, będę musiał przeprosić się z Oplem Astrą.
                      Ostatnio kupowaliśmy auto w rodzinie i padło właśnie na Astrę.Za 1.6T 200ps w wersji Dynamic daliśmy 77000zł.

Comment

• Z civiciem będzie teraz to samo to jest z jazzem...

Comment

• Civic 1.0T w cenie Lexusa CT Elite (oba z CVT) !
                          To są autentycznie jakies jaja. Nie ma opcji aby te ceny opublikowali oficjalnie.

ps. No to za diesel'a 120 KM bedzie 110k pln
                          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Glosi, zauważyłeś że Civic EXE z CVT i silnikiem 1.0 kosztuje 100tysięcy... kabaret jakiś.

Comment

• Zamieszczone przez Oli Zobacz posta
                              1.6T 200ps w wersji Dynamic daliśmy 77000zł.
                              No to za mało napisałem, że 10-15... 20 tys. różnicy jest w takim razie. Brawo Honda Poland! Nonsens welcome to!

Spalanie 1.5 oficjalne: 8,6 / 5,3 / 6,5 (czyli formalnie z grubsza jak obecny 1.8)
                              Spalanie 1.0 oficjalne: 6,4 / 4,9 / 3,8
                              . .

Comment

• ale z nazwaniem najwyższej wersji "prestige" to wiocha.pl, czemu nie deluxe prestige royal, możnaby by jeszcze z 10tyś do ceny dołożyć. Dla mnie to buractwo z takim pozycjonowaniem auta, dmuchanie na siłę, wstyd tym jeździć. W sumie to mógłbym napisać, a nie mówiłem . Cffaniacy z Hondy Poland wiedzą co robią, podobnie jak Mazda. Mazda 6 potrafi kosztować 150-170tyś, a jest to mega badziewne i tandetne auto, tak jak reszta Mazd, a ludzie łykają jak pelikany.
                                Pisałem już o tym, na początku 2017 Lexus Is 240km będzie po 120-130tyś tak jak w 2016, także taka sytuacja

Comment

Working...
                                X