Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sekta Honda

Wysłane z kalkulatora

Comment

• Byłem właśnie w ASO zostawić auto na wymianę oleju i pytałem o cenniki\katalogi - na razie nic oficjalnego nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, są jakieś tam ceny w kompie ale zmieniały się już 3 razy i nawet tego nie dostałem. Za to powiedziano mi że ludki pytają o sedana
      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Troche słaby moment jest na podawanie cenników nowego modelu, bo wszyscy teraz wyprzedają rocznik 2016 i róznice bardzo duze są.
        Pewnie kazdy zerknie i stwierdzi że ocipieli z cenami - ale jak za 3-4 miesiace porowna do cen konkurencji na 2017 to juz pewnie tak źle nie bedzie...
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• ale i tak tego auta teraz nie ma więc kto ma kupić teraz to i tak kupi u konkurencji albo... pobiegnie szybko kupić IX bo zobaczy, że to okazja życia w porównaniu do X

Comment

• Ja bym teraz dał "wysokie" cenniki - żeby zamówili za dużą kasę Ci, co i tak zamowia w slepo nawet jak będzie drogo a reszta się rzuci na wyprzedawane 9tki ze strachu cenami 10gen Sam zysk! A bardziej normalne ceny jak juz wejdzie model i wtedy rozpropagować dobra cene "od" na okładkach czasopism Auto jest niezle i przy dobrej polityce cenowej docelowej będzie myślę na siebie zarabiać
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Muszą podać teraz cenniki, bo trzeba nazbierać trochę zamówień, tak by w marcu 2017 pierwsi klienci mogli odebrać swoje samochody. Zakładam, że zamawiając nowego Civika w przyszłym roku na wiosnę, czas oczekiwania na samochód wyniesie 6-9 miesięcy. Wszystko przez to, że hatchbacka na wszystkie rynki światowe produkuje tylko jeden zakład w UK.
              Ale potwierdzam, że tworzenie cennika w ostatniej chwili, wygląda trochę mało profesjonalnie. Może nie mogą się zdecydować, czy iść w stronę zwiększenia ilości sprzedawanych samochodów czy utrzymania "prestiżu marki" z obecnymi cenami i poziomem sprzedaży.
              Żeby tylko nie wymyślili cen takich jakie ma Honda HR-V - dla mnie przeszacowanych w górę o ok. 10 tys. złotych. Ten samochód obecnie mało kto kupuje, bo jest po prostu za drogi.
              Last edited by Nowy2017; 02-12-2016, 11:19.

Comment

• Zamieszczone przez Nowy2017 Zobacz posta
                Tego samochodu obecnie mało kto kupuje, bo jest po prostu za drogi.
                To tylko jeden z aspektów. Drugi to silniki (tzn kiepski ich wybór) a trzeci to terminy odbioru, które totalnie odstraszają.

Tak zupełnie szczerze, to HR-V widziałem na ulicy dosłownie kilka razy.

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                  To tylko jeden z aspektów. Drugi to silniki (tzn kiepski ich wybór) a trzeci to terminy odbioru, które totalnie odstraszają.

Tak zupełnie szczerze, to HR-V widziałem na ulicy dosłownie kilka razy.
                  Jakby dołożyli silnik 1.5turbo i obniżyli cenę o 10 tys., to byłaby bardzo ciekawa propozycja.

Comment

• Ja planowałem kupić HRV, ale zdecydowałem się na civica i okazało się, że ja czekałem 5 miesięcy na civica, a ludzie, którzy zamówili HRV-ke wcześnie ode mnie jeszcze jej nie odebrali jak ja odbierałem.

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                      Aktualnie na HRV czeka sie 6 miesiecy. Choc jak rozmawiałem konkretnie w pazdzierniku, to nie chcieli sie zgodzic na wpisanie gwarantowanej daty odbioru samochodu.
                      Było to dla mnie wazne ze wzgledu na kwestie podatkowe, leasing itp.
                      Poszliśmy więc do konkurencji - zresztą tak jak w ostatnich kilku latach...

ps. Vitara S 1.4T wyszła 17 tys taniej od HRV 1.5i Exe. I tym samym w rodzinie jezdzą juz 2 Vitarki
                      Last edited by Glosima; 02-12-2016, 11:33.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• U nas był ten sam motyw, choć HRV nie kupowaliśmy.
                        Kupiliśmy Civic-a, ale bez systemu ADAS. Auto było kupione jakoś na początku października, odebrane w drugiej połowie grudnia ( 3 tygodnie dodatkowo czekania ).
                        Z ADAS miał być dopiero na luty i tu właśnie pojawił się motyw odprowadzenia podatków, itd.

Comment

• Wiecie na czym polega eksluzywność produktu?
                          Że tylko wybrańcy go mają honda widocznie nie chce być masówką

Comment

• silniki to porazka,skrzynia cvt to samo,nie warto chyba kupowac niestety,chyba ze ktos lubi jazde wozkiem akumulatorowym...

Comment

• Moim zdaniem nieuczciwe jest pisanie tak skrajnie negatywnych opinii o czymś, za kierownicą czego nie spędzilo się ani pół kilometra. Ja się z chęcią zapisałem na jazdę próbna, wtedy ocenię.
                              ............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ja właśnie dostałem zaproszenie na mikołajki i mam nadzieję że się wyrobię i dotrę na czas obejrzeć i przejechać się. Zobaczmy jak to wyszło. Ogólnie sedan mimo wielu różnych i skrajnych opinii co do kontrowersyjnego wyglądu, mi osobiście leży.

Comment

Working...
                                X