Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nowy Civic X generacji - zakup, zalety i wady, alternatywy rynkowe

Czy juz wiadomo kiedy dokładnie nowy model civica 10 gen pojawi się w Polsce ?
    Pytam w kontekście ,zakupu starszej 9 gen .
    Liczę ,ze ceny poprzedniej gen trochę zjadą

Hehe, wchodzi nowy model a dzień później wszystkie używki kosztują 5 tysi mniej, marzyciel
    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
      Hehe, wchodzi nowy model a dzień później wszystkie używki kosztują 5 tysi mniej, marzyciel
      Oczywiście ,ze tak jest ,cały rynek ,nie tylko motoryzacyjny się na tym opiera ,proste jak cep
      W motoryzacji to dobitniej widać .
      Może nie dzień po premierze ,ale to normalny proces
      Tak samo jak to że co bardziej ogarnięty kupujący ,nabywa auto na przełomie roku ,gdy są największe upusty i premie .

Comment

Muszę, zmartwić. W salonach pustka. Resztki i-VTEKa 1.4. 1.8 praktycznie wyprzedany. Tylko to co zostało na stanie. Sam brałem ostatni w tym sezonie.

Comment

Przełom marca/kwietnia.

Moja

Comment

@up to HB
            sedan maj/czerwiec

Comment

Demo z tego co pytałem będzie jeszcze jeździć po dilerach w tym roku.

Comment

Jeśli wszystko jest sprzedane, a premiera dopiero w marcu 2017, to co będą dealerzy Hondy robili tyle miesięcy?.
                Jest to dla mnie mocno nie logiczne.
                Słyszałem plotkę, że nowa generacja ma być jeszcze w tym roku, w drugim miejscu, że faktycznie IX już nie produkują .

Ja także czekam na najlepszy moment na zakup IX gen., mam nadzieję, że ten już nie minął
                Last edited by derekq; 25-10-2016, 00:37.

Comment

Ja tam nie wiem, wiem że dilerzy nie mogą nic zamówić. 1.8 jest nie do dostania. 1.4 jeszcze jest. Jak kupowałem to wziąłem ostatni z salonu. Dzwoniłem po kilku i nikt nic nie miał. Zostały tylko te co jeździły jako pokazówki. Słyszałem jak paru klientów się pytało i byli odsyłani z kwitkiem. Między sobą sprzedawcy rozmawiali, że fabryka ma zapewnioną pełną moc przerobową do końca stycznia i już nie przyjmuje zamówień. Civica 1.8 5D rocznik 2016 nie ma.

Comment

Zamieszczone przez derekq Zobacz posta
                    Jeśli wszystko jest sprzedane, a premiera dopiero w marcu 2017, to co będą dealerzy Hondy robili tyle miesięcy?.
                    Są jeszcze inne modele. Brakuje tylko Civica 5D 1.8

Comment

Pamiętam jak swojego IX gena kupowałem w 2012 roku a tu już koniec produkcji - jak ten czas leci. Według mnie to bardzo dobre auto jest/było. 90tys nalatane i nadal jestem pod wrażeniem.
                      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Chodziło mi o Civica 1.8 5D.
                        Miałem nadzieję, że puszczą np. jakąś specjalną wersję (jak w tamtym roku X za 73k), albo jeszcze obniżą cenę.

Comment

W Hondzie zawsze było słabo z dostępnością, więcej chętnych niż aut, na duże rabaty nie ma co liczyć..

Comment

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                            Przełom marca/kwietnia.
                            Róznie piszą kiedy u nas wejdzie ,niektóre źródła podają właśnie o marcu ,inne zaś początkiem lutego przed premiera jest możliwa ,jednak w droższych wersjach
                            Zobaczymy
                            Ja liczę ,że ceny poprzedniej nieznacznie ,jednak zejdą w dół

Comment

Na obniżkę ceny przy takim nadpopycie to nie ma raczej co liczyć. Dilerzy teraz mają dobrą historię o ostatnim momencie na wolnossącego civica nie do zajechania, więc nawet pewnie o symboliczne rabaty może być trudno.

Co innego demówki na początku roku powinny być w odpowiedniej ilości, skoro wszędzie będzie wchodził nowy model.

A tak z innej beczki to czy Tourer też jest już nie do dostania? Krążyła opinia, że zostanie jeszcze w ofercie przez jakiś czas równolegle z X genem, dopóki nie pojawi się X gen Tourer.

Comment

Working...
                              X