Cvt jednak szysze w X niż manual, mnie się manual w X średnio podobał, tak jak Zacharowi. Obejrzałem jeszcze raz test i jednak nie jest obiektywny. Stwierdzenie Zachara, że auto jak auto, jeździ, powinien jeszcze dodać, że cztery koła i silnik, nie jest to sprawiedliwe wobec X bo to jednak kompakt, który ma najlepszy układ jezdny w klasie, także trochę z czapy te stwierdzenia. Jakby się celowo nie chciał wypowiadać jak auto jeździ bo jeszcze by trzeba pochwalić. Nie lubię testów Marek drives, ale on przynajmniej uczciwie przyznał, że X jeździ lepiej od Focusa. Trochę w tym teście Zachara śmierdzi niemiecką propagandą.
Inna sprawa, że X nie sprawia korzystnego wrażenia przy pierwszym podejściu, pamietam, że po tym jak mu zrobiłem dokładne oględziny w Aso to mi się nawet nim jeździć nie chciało, tak go źle odebrałam. Pojechałem na jazdę testową trochę z nudów bo czekałem w Aso na serwis swojego auta. Po jeździe próbnej miałem wrażenia kompletnie odwrotnie, super układ kierowniczy, bardzo elastyczny silnik w trasie, bardzo, przyspieszenie 80-140 ekstra, stabilność na drodze super. Do tego wygodne siedzenia i dobre wyciszenie. To nie jest napewno auto z gatunku cztery koła i silnik.
Inna sprawa, że X nie sprawia korzystnego wrażenia przy pierwszym podejściu, pamietam, że po tym jak mu zrobiłem dokładne oględziny w Aso to mi się nawet nim jeździć nie chciało, tak go źle odebrałam. Pojechałem na jazdę testową trochę z nudów bo czekałem w Aso na serwis swojego auta. Po jeździe próbnej miałem wrażenia kompletnie odwrotnie, super układ kierowniczy, bardzo elastyczny silnik w trasie, bardzo, przyspieszenie 80-140 ekstra, stabilność na drodze super. Do tego wygodne siedzenia i dobre wyciszenie. To nie jest napewno auto z gatunku cztery koła i silnik.
Comment